Where were you when everything was falling apart?

Eftersom jag redan har skrivit om gojibär, tranbär och blåbär så tänkte jag fortsätta skriva om alla nyttigheter med alla bär! :) Den här gången är det dags för hallon att stå i centrum.

Hallon:

- Innehåller nyttiga antioxiderande ämnen som kan skydda kroppen mot allvarliga sjukdomar.


- Hallon innehåller mycket mangan, C-vitamin och fibrer. Det finns också hel del folat, B2-vitamin, magnesium, niacin, kalium och koppar.


- Varje hallon består egentligen av många små bär. Varje sådant bär innehåller ett litet frö. Det gör att hallon innehåller hela 6,78 g fibrer per 100 g.


- Hallon innehåller antioxidanter av typen antocyaniner och ellagitanniner. Ellagitanniner finns även i jordgubbar, men nästan inte i några andra livsmedel. En del kinesiska örter kan dock innehålla detta ämne.


- Forskning pekar på att när man gör sylt av hallon så kan de antioxiderande ämnen förstöras.


- Hallon innehåller oxalater, och därför ska man inte äta hallon vid vissa sjukdomstillstånd.

Ska skriva ett inlägg om antioxidanter sen. Inte alla som riktigt har koll på det, så tänkte att det kanske kan vara kul att läsa om!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS 2.0