Baby, jag tror jag är kär


Dagens frukost blev havregrynsgröt med sojamjölk och torkade aprikoser, plus en skiva delikatess knäckebröd med ost och gurka.

Nu ska jag iväg hem till pojkvännen och grilla! Ha en fin valborg :)

Tonight I'm kissing you




Lovely day! Började dagen med en långpromenad med vovven och pojkvän ner till en sjö här i närheten, och nu ska vi äta hemmagjord caesarsallad framför nya 46 tums LCD tvn vi köpte idag! Ikväll blir det fredagsmys med film i full HD, awesome.

Like a river boy, we just flow, like a flower, our love will grow








pics: tumblr.com

Mellanmålstips! Fruktsallad med jordgubbar, mango, kiwi, bananer.. och så vidare. Gott och du får i dig massa viktiga vitaminer och antioxidanter. Njut av lätta mellanmål nu under våren och den kommande sommaren. Det är viktigt att äta regelbundet, så när du blir lite småsugen innan en riktig måltid satsa på en god fruktsallad :)


Can't imagine what will be without my baby



Köpte skorna jag ville ha från h&m idag! Sjukt fina och bekväma.

Whatever tomorrow brings I'll be there for you

Har du hört talas om svart ris? Om inte, så kommer det du behöva veta här. Forskare utnämner med jämna mellanrum nya livsmedel till supermat - mat som innehåller extra många nyttiga ämnen. Svart ris är den nyaste supermaten.

Svart ris innehåller mer av antioxidanten antocyaniner än blåbär och där snackar vi om nyttiga bär! Ett stort innehåll av antocyaniner visar lovande resultat i bekämpningen av cancer och hjärt-kärlsjukdomar. Samtidigt innehåller det svarta riset både fibrer och hälsosamma vegetabiliska ämnen.

Det svarta nyttiga riset kommer man att berika bröd och frukostprodukter med, men man kan även själv tillaga det som det är - som tillbehör till en varm maträtt.

Det är bara yttersidan av det svarta riset som är svart. Själva kärnan är vit, som hos vanligt ris, men här slutar likheten. Svart ris innehåller nämligen massor av fibrer, mineraler och flera viktiga aminosyror.

Antocyanin antioxidanter finns också i jordgubbar, röda vindruvor, röd lök, rödkål, juice av blodapelsin, acaibär, aubergine, körsbär och svarta vinbär.


Så, kommer ni prova svart ris? Det tänker i alla fall jag :)

Why is everything with you so complicated?

Visste du att lax förbättrar minnet?

Lax är en av de fiskar som innehåller mest DMAE, som är ett ämne som bildar en av hjärnans signalsubstanser, acetylkolin. Det är en av anledningarna till att fisk och framförallt lax, förutom det nyttiga omega-3-fettet, tros bidra till bättre hälsa för hjärnan och huden. Flera vetenskapliga studier har visat att DMAE medverkar till att hämma åldersförändringar i hjärnan och ger därmed en bättre minnesfunktion.

DMAE tros också bidra till smidigare hud, genom att motverka skadliga bindningar som drabbar våra proteiner och som kan ge dem försämrad funktion. DMAE motverkar också lipofuscin, bruna fläckar på huden som uppkommer på grund av oxidering av fetter och som bildas när vi åldras.

källa bild: weheartit. källa text: ur boken "vägen till friskare hud".


Don't hide yourself in regret, just love yourself and you're set



En färgglad väska får gärna flytta in i min garderob! Angelica Blick inspirerar som vanligt.


Three words, 8 letters, say it and I'm yours

Jag dricker mycket te, och föredrar nog mest svart te, men dricker ett par koppar med grönt te i veckan för hälsans skull. Det gröna teet är det nyttigaste, men varför egentligen?

Ett par koppar grönt te om dagen tros motverka olika typer av cancer, hjärt-kärlsjukdomar, ett förtidigt åldrande och bidrar även till ett stabilt blodsocker.

Grönt te innehåller massor av antioxidanter, framför allt en grupp flavonoider som kallas katekiner. En katekin som det finns mycket av i grönt te, är EGCG (epigallocatechin-3-gallate), har visat sig minska risken för vissa typer av cancer. Men katekiner har också andra fördelar. En studie från 2005, visar att överviktiga personer som drack grönt te regelbundet minskade sin fettvävnad, framför allt det skadliga bukfettet. De gick dessutom ner i vikt och kolesterolet skyddades från de farliga fria syreradikalerna. Detta tros bero på att katekiner, koffein och theanin, som alla finns i te, motverkar kroppens förmåga att lagra fett i fettcellerna. Så vill du hålla vikten är ett dagligt intag av grönt te att rekommendera!


Who run the world? Girls!



Hello guys! Idag har jag på mig mina finfina mockashorts och en vit favorittopp. Barbent idag igen! Dock är det inte så jättesoligt, men temperaturen står på 19 grader i skuggan. Ha en bra dag!


It was love at first sight



Gonatt från mig och Adonis. Nu blir det Gossip girl, lite kvällsmål och en stor kopp te. XOXO.

I miss you like crazy


Gick in på blondinbellas blogg idag, och hittade en sallad hon gjort med lax och kräftskjärtar. Ser sjukt gott ut, gör det inte? Ska försöka på mig något liknande i dagarna tänkte jag.

Today I don't feel like doing anything, I just wanna lay in my bed

Vägen till friskare hud går genom kosten som jag tog upp i ett tidigare inlägg. Idag tänkte jag ta upp protein.

Protein är en av hudens viktigaste byggstenar och bidrar till nybildning av kollagen som främjar en smidigare hud.
Åtta av tjugotal olika aminosyror som protein är uppbyggt av hos människan kan bara tillföras via kosten och kallas därför essentiella. Vilken typ av protein som bildas styrs av vår arvsmassa, DNA. Kroppens matsmältningssystem bryter ner proteiner till aminosyror som vi sedan tar upp via tarmen.

Protein ingår i många olika processer i kroppen och bygger upp muskler, ben, brosk och fungerar också som byggstenar i huden. Dessutom är elastin och kollagen proteiner. Det protein vi äter kan inte lagras. Vill vi därför ha en sundare kropp och en smidig och fas hud, och samtidigt starkare naglar och glänsande hår måste vi äta protein av bra kvalitet flera gånger per dag. Om vi inte gör det får kroppen inte i sig de olika aminosyrorna den behöver.

Protein bidrar med energi utan att tillföra många kalorier. Protein ingår i bildandet av ATP, som är cellernas energikälla och som ger ytterligare kraft till cellförnyelsen. Cellförnyelsen kräver tillgång på protein av hög kvalitet, det vill säga protein som innehåller alla de livsnödvändiga aminosyrorna. Dit räknas ägg, fet fisk som dessutom bidrar med nyttigt omega-3 fett för huden, kyckling, yoghurt och andra magra mejeriprodukter. Det enda vegetariska alternativet som räknas hit är sojabönan enligt WHO. Tyvärr innehåller inte andra vegetariska proteinkällor alla de viktiga aminosyrorna, vilket är nödvändigt att tänka på om du är vegetarian. Risken är annars att du får brist på viktiga aminosyror som metionin, lysin och tryptofan, och att tillväxthormon inte har tillräckligt med byggstenar för att reparera din hud.

Rött kött innehåller bra protein, men tyvärr för mycket mättat fett som kan stimulera inflammation. Rött kött bildar skadliga ämnen när det upphettas för hårt, och därför kan tillagningen av rött kött ge upphov till cancerogena ämnen. Äter man stora mängder rött kött ökar risken för tjocktarmscancer.

Om du äter protein till varje måltid får du i dig tillräckligt för att cellerna ska kunna förnyas på bästa sätt.


I like it, like it


Har haft en sån himla skön dag. Passade på att sova ut och vaknade till sol och massa värme. Underbart! Har legat och solat på balkongen ett par timmar, varit ute på en långpromenad barbent (!) och bara njutit av den här dagen. Hoppas på sånt här varmt och underbart väder hela veckan!!

I'm a dreamer

Har läst en intressant bok på sista tiden. Vägen till friskare hud som handlar om kroppens största organ och hur vi ska ta hand om den på bästa sätt, vad vi ska äta för att hålla huden frisk med mera.
Tänkte ta upp lite som tas upp därifrån som handlar om kosten, men också egna tankar.

Alla vet vi väl att en sund kost ökar chanserna till en frisk kropp och en frisk hud. Det finns mat som bidrar till ökat solskydd, ökad reperation och cellförnyelse. Vissa födoämnen, som blåbär, är bra för bildandet av kollagen. Men när det kommer till ett för stort sockerintag, så skadar det hudens stödjevävnad och ger en rynkigare hud.

Huden hos varje människa åldras olika från människa till människa, det handlar om våra gener, men också hur vår livsstil ser ut. Många som är måna om sitt yttre, tänker inte på att rökning, överdrivet solande och ständig banting tär på huden. Bantning leder t.ex. till att huden utarmas på många viktiga näringsämnen.

När våra kroppar och vår hud inte får i sig alla näringsämnen vi behöver, syns det direkt på hudens struktur, fasthet och ton. För att bibehålla en frisk hud, behövs det dagligen bra protein, nyttiga fetter, långsamma kolhydrater, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Om man äter en alltför kalorisnål diet leder det till en brist på viktiga näringsämnen, och då blir det svårt för hudcellerna att reparera och förnya sig optimalt. Vad som händer då är att huden åldras i förtid.

Att äta rätt gynnar oss så himla mycket. Tänk till hur du själv tar hand om din hud. Röker du? Solar du solarium för ofta? Måste du verkligen äta den där hamburgaren på donken? Måste du verkligen gå ner 3 kg på en vecka? Allt detta påverkar vår hud på olika sätt. Oftast vet man att detta inte är bra för en själv, det svåra är bara att bryta sitt vanliga beteende och börja ta hand om sig på riktigt. För att bibehålla en frisk hud, och en frisk kropp både till det yttre och det inre, gäller det att regelbundet äta rätt kost och självklart även att röra på sig!

Det är den enkla, goda och fräscha maten som är den bästa för huden. Nästa gång du får för dig att dricka en härlig bärsmoothie, äta en bit vattenmelon, en god laxrätt, eller tar några valnötter så gör du din hud gott. Tänk på att din hälsa sitter i hela dig, i din kropp, din själ och även i din hud. Njut av god och näringsrik mat!

Tänkte tipsa om en smoothie jag drack mycket förra sommaren. Den är bara gjord på vattenmelon och färska jordgubbar, och är sååå himla god.

Mer om hur kosten påverkar din hud kommer i ett kommande inlägg.

I ain't gonna lose you



Snygga outfits a la Kenza.

Jag är så himla slut just nu. Jobbat hela helgen, och har gått upp tidigt, så imorgon ska jag unna mig lite sovmorgon. Men ska ändå inte sova bort dagen, för jag har lust att sola lite :) Har morgonsol på balkongen, så det gäller att passa på! (Så typiskt om det kommer regn imorgon, bara för att jag äntligen hinner sola..)

Ikväll spenderade jag kvällen med Alicia, hon kom över på middag, cookies och vin. Bra avslut på den här veckan må jag säga :)


Born this way





Åhh, är så himla glad just nu! Min pappa har äntligen bokat våra biljetter till New York. Det blir jag, min syster och pappa som åker dit i juni. Ska bli så himla awesome. Vi kommer stanna i 10 dagar, och under den tiden ska vi även svänga förbi min gudfar som bor i Conneticut. Vi har snackat om det här länge, men nu är flygresan dit bokad. Känns så himla kul! :)

Har ni några tips på ställen man måste besöka och se, vilka affärer man absolut inte får missa, så får ni gärna kommentera!

I wanna love you, but something's pulling me away from you


Precis ätit middag. Idag lagade jag lax, sockerärtor och cashewnötter i teriyakisås med jasminris.

Ikväll har jag lust att baka! Tror jag ska köra på chocolate chip cookies, de blev så himla goda sist :) Men först, fortsätta kolla på säsong 3 av Gossip girl.

Baby it's the truth, I'm like inception, I play with your brain


Vad tycker ni om min söta jumpsuit med röda rosor på? I love it.

Såhär ser jag då ut denna långfredag, nu väntas en långpromenad med vovven och sedan påskmiddag med familjen. Glad påsk! :)

'Cause everything is never as it seems


Jag har hittat den perfekta bikinin till sommaren! En fin blommig bikini har jag letat efter ett tag nu, och igår hittade jag den inne på Björn Borg.

You know how the time flies, only yesterday was the time of our lives






Här är några bilder från tekniska museet idag. Jag och pojkvännen var och tittade på deras utställning NASA - A Human Adventure. Rymden är inte direkt mitt största intresse, hehe, men det var ändå kul att se utställningen faktiskt :)

I NASA –  A Human Adventure får du möta människorna och tekniken bakom månfärderna som gjorde NASA världsledande inom rymdforskning. Upplev utvecklingen från de första provraketerna till rymdfarkoster och dagens internationella rymdstationer. Fascineras över rymdkapslarna Apollo, Gemini och Mercury som visas i verklig storlek tillsammans med hundratals andra rymdföremål. I utställningen får du också möta astronauter från hela världen, titta in i en rymddräkt och se hur människan överlever i rymden. Följ astronauternas arbete i och utanför rymdskeppet.


NASA – A Human Adventure vill inspirera till fortsatt nyfikenhet på rymden och det universum som fortfarande utforskas.


I wanna love you, but something's pulling me away from you


Har haft en härlig dag inne i stan med pojkvännen idag, shopping plus en tur till tekniska museet. Ska snart berätta vad vi gjorde där :)

Idag invigde jag min långklänning, så himla skön att gå runt i. Jag älskar våren! Än så länge har jag inte haft så mycket pollenbesvär, nästan inga alls, hoppas det fortsätter så..

I will stay by your side forever


Fina lila sommarskor från h&m! Vill haaa. Har dock inte sett de i butikerna, någon som har? Tipsa mig om butiker i Stockholm som har de i så fall :)

Nu blir det senaste avsnittet av How I met your mother, hörs imorgon! Gonatt.

All I want now is to be with you



Härlig dag idag! Började med att sola på balkongen, sjukt varmt! Sedan en långpromenad med pojkvännen och vovven för att avsluta med en sen sushi/yakinuki lunch :)

Nu blir det mys med film och mitt nya te jag köpte idag, grönt te med smak av champagne/grädde.

I love you just the way you are

Nu när solen är här är det viktigt att skydda sig mot solens UV-ljus på rätt sätt.
44659_1557697072107_1525671993_31379105_6370_n_large
Något många nog inte tänker på är en kost rik på antioxidanter skyddar huden mot solens UV-ljus, en förtidigt åldrad hud och risken att drabbas av hudcancer.

När vi äter antioxidanter så ökar man mängden av dessa i huden och de kan på så sätt skydda vår hud.

Ellagsyra är en antioxidant som finns rikligt i bär som jordgubbar, hallon, tranbär, granatäpple och björnbär. Den har visat sig skydda mot en del av de skadliga UV-strålarna. Man vet sedan tidigare också att ellagsyra minskar risken för cancer. Men nu har det även visat sig att ellagsyran skyddar kollagen från att förstöras och att den minskar den inflammatoriska processen. På så sätt minskar också risken för rynkor orsakade av solen.
Vill du skydda dig maximalt så bör du äta rikligt med färgstarka bär och även använda en hudkräm som innehåller ellagsyra.

Lykopen är en antioxidant som finns i tomater och vattenmeloner, och som ger dem dess röda färg. Det bildas mer lykopen vid upphettning, vilket innebär att pastöriserad tomatjuice, tomatsås och ketchup innehåller en större mängd lykopen än en rå tomat. Äter du regelbundet lykopen så kommer det ansamlas i huden och fungera som en inre solskyddsfaktor. Risken för att huden ska skadas i solen minskar. Det tar dock flera månader för huden att lagra en betydande mängd.

Betakaroten tillhör precis som lykopen karotenerna och ger en gyllene ton åt huden om man regelbundet äter exempelvis morötter, som är rika på betakaroten. Detta beror på att betakaroten precis som lykopen lagras i huden. Betakaroten ger ett 24-timmars ökat skydd mot UV-ljus och minskar på så sätt risken för UV-skador och därmed för tidigt åldrande av huden. Betakaroten kan omvandlas i huden till vitamin A som bidrar till förbättrad cellförnyelse, ökad kollagenproduktion och förbättrad sårläkning. Så morötter, aprikoser, spenat och mango är riktig supermat för huden. På köpet får du dessutom ett skydd för dina ögon, eftersom betakaroten är en antioxidant som skyddar din lins mot de fria syreradikaler som bildas av UV-ljus. På så vis minskar även risken för grumlad lins, eller grå starr, så kallad katarakt.

bild: wehearit.
källa text: vägen till friskare hud av helena nyblom.

But you were everything to me


Två nya nagellack! Älskar färgerna. Ljusgult blir så himla fint nu till våren :)

The scars of your love remind me of us, they keep me thinking that we almost had it all,


Har ni smakat den här arabiska efterätten knafi nångång? En av få arabiska efterätter som inte är för söta!

Den smaskade jag i alla fall i mig igår. Hänger fortfarande hemma hos pojkvännens familj men ikväll åker vi hem till mig. Men vi ska först idag hinna med en sväng till IKEA, för lite småsaker till mitt rum!

I'll love you till the end, I'll be there for you


Hey!

Igår blev det god grillmat i form av kyckling, lammkött och hemmagjord kebab med ugnsbakad potatis, tabouli och hummus. Älskar arabisk mat! :)

Idag ska jag och pojkvännen iväg på bio och se The Adjustment Bureau, men innan dess blir det hemmagjord falafel i pitabröd. Hihi.

Ha en bra lördag!

Here we go again



Rågform med ägg, ost, gurka + ägg och keso fick bli dagens frukost.

Härligt vårväder idag också! Senare idag ska jag iväg hem till pojkvännen och grilla för första gången i år, och sedan har jag massa annat roligt inplanerat med honom i helgen och i veckan. Påsklov = tummen upp!

Natten är ung och jag ligger vaken



Nu kör jag på det här brödet till frukost ett tag framåt. Rågform - utan varken socker eller sirap!
Ett stort plus!

You gonna make me stay forever


Nu är även jag en lycklig ägare till dessa fina virkade shorts från h&ms conscious collection! Dock ej köpta i Sverige, utan min mami köpte de när hon var utomlands nu i helgen.

We'll be young forever




Hääärlig dag! Det var till och med för varmt med skinnjackan ett tag.. :) Drog ut och mötte Emilie och hennes söta vovve på en långpromenad, därför är min hund heelt slut på bilderna hehe.

Baby, you don't even know me


Dagens frukost! Rågform med bregott, ost, babyspenat och gula pärltomater + makrill med keso. Och ett uppfriskande glas med apelsinjuice.

Nu ska jag ut i solen och promenera med vovven min. Äntligen lite sol, woho!

It sounds just like love



Så här såg jag ut ikväll. Min nya söta virkade topp och ett par svarta jeans!

Jaja, nu räcker det med bloggande ikväll, dags för ett avsnitt av Gossip girl och en kopp rabarber/vanilj te :)

Men nånting kommer alltid i mellan och någon slutar alltid älska först



Idag har jag hängt med Alicia på Fridays. Ett tag sedan jag var där nu, så vi beställde in lite drinkar och satt ett par timmar och pratade. Jag längtar tills man kan sitta ute på kvällen och slippa frysa! Hoppas på att vakna upp med strålande sol imorgon..

Du kan inte först ge så mycket och sen plötsligt sluta




Lagade en jättegod gräddig champinjonpasta till lunch idag, med sallad bredvid (ruccola, babyspenat, gurka och tomater med massa olivolja). Åhh, så gott.

Åh snälla låt mig byta liv för en natt



Ny virkad topp från h&m. Love it!

Ditt hjärta måste gå sönder och sömnlösa nätter och tårar väntar


Sitter och smaskar i mig årets första jordgubbar! Såå himla gott. Spring till affärerna om ni som jag, har ett sug efter jordgubbar redan i april. Dessa kommer från spanien.

Satan vad ont det gör, när du sårar mig som bara du kan



Vaknade utan träningsvärk, woho! Blev en sen frukost idag, men visst är det skönt att sova lite extra när man är ledig?

Idag åt jag solrosrågbröd med makrill och keso till frukost. Börjar dock tröttna på det här brödet nu, så ska iväg till affären idag och leta efter något annat som får ersätta. Hinner inte baka något eget bröd idag, men tänkte försöka på mig det snart igen!

'Cause I want nothing more than to sit outside heaven's door, and listen to you breathing, is where I want to be, yeah


Ringar var det ett tag sedan jag köpte några nya nu faktiskt, igår hittade jag den här via någon blogg, snygg eller hur!?

Idag är det så tråkigt väder och jag är lite småseg, så skippar att dra in till stan som jag hade tänkt, istället ska jag fixa lite saker hemma och ikväll väntar ett taekwondopass! Gillar verkligen tisdagsträningarna, så jag är taggad som vanligt :)

What are you waiting for?





bilder: majatannå/elinwahlberg/victoriatörnegren.

Gult är fint! Men jag äger inte ett enda gult plagg i garderoben, och såhär mot våren ser jag att jag saknar färgglada plagg. Tänkte ändra på det imorgon och ta en tur in mot stan och se vad det bjuds på!

Men ni vet ju vad som väntar först? Japp, dagens dos av Big brother. Jag är ledsen som måste erkänna det, men jag har verkligen fastnat för årets säsong.. Haha.


You make my dreams come true



Idag kom den här boken med posten, Hjärnkoll på maten. Jag har tidigare läst boken Hjärnkoll på vikten från samma författare där man kunde läsa hur våra matvanor och vikt styrs av en inre supermakt - hjärnans belöningssystem.

I den här boken, Hjärnkoll på maten, får du hjälp att förändra dina matvanor och hantera risksituationer i vardagen - fikarasten, krogbesöket och fredagsmyset i tevesoffan. Steg ett är att befria köket från skräpmat och fylla förråden med den nya "hjärnmaten".

I can't stop thinking about you


Härlig vårdag med 16 plusgrader!

Idag sov jag länge, alldeles för länge, men hann ändå ta vara på solens strålar och drog in till stan för en fika med Emilie och Roslinda på Fresco. Nu är jag hemma igen och det väntar lite städning, booring.

Efter jag är klar blir det att läsa nya ELLE tidningen och bara tare lugnt. Det här ska bli en bra vecka!

I'll be by your side, when all hope has died


Igår lagade vi crepes här hemma! Vi provade att göra både champinjonstuvning och räkstuvning. Min favorit blev med champinjoner så tänkte bjuda på receptet vi använde oss av.

Crepes med champinjonstuvning

Det här behövs till 4 port:

Pannkakor:
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
1/2 tsk salt
smör till stekning

Fyllning:
400 g färska champinjoner
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vispgrädde
½ tsk salt
2 krm peppar
½ msk soja
½ dl dill, finhackad

Gratinering:
Riven ost

Gör så här:
Följ grundreceptet för pannkakor och gör fyllningen enligt följande:
Skiva champinjonerna och fräs dem i smör.
Pudra över mjölet, rör om och späd med buljong och grädde.
Tillsätt salt, peppar, soja och dill.
Låt småkoka ca 15 minuter.

Fördela fyllningen i pannkakorna och rulla ihop. Lägg pannkakorna i en form och strö över lite riven ost. Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter. Servera genast!

I will miss you tomorrow


Hittade en bild på en sallad som jag skulle vilja prova! Jordgubbar, gula tomater, ruccola och salladslök. Ser gott ut, men jag har aldrig ätit jordgubbar på det här sättet, så vet inte om det är så gott som det ser ut. Vad tror ni?

Förra året provade jag en sallad med vattenmelon, fetaost och svarta oliver så frukt går att använda på olika sätt än bara som de är! Och den var faktiskt riktigt god.

Just stop for a minute and smile



Gillar Kenzas orange tröja! Jag måste köpa lite mer färgglada kläder nu till våren..

Såå nu är den här veckan över! Har haft det riktigt mysigt sedan i torsdags då pojkvännen bott hos mig ända sen dess, tråkigt att det är måndag imorgon och vardagslivet börjar igen.. Men först hemmabakad smulpaj med äpple och vaniljvisp och massa pussar till det! :)

You always know how to make me smile



Efter jobbet idag drog jag och pojkvännen hem till min syster för fika. Hon hade bakat muffins och bli inte skrämda av deras utseende haha, för de var faktiskt riktigt goda.. :)

Imorgon jobbar jag igen 9-16, så nu är det dags att somna bredvid världens bästa kille. Nattinatt.

All in baby, don't hold nothing back


Igår blev det grektiskt till middag! Inget avancerat, men ändå gott. Calamari med potatis och tzatsiki.

Nu blir det frukost, och sedan en långpromenad med pojkvän och vovven. Om jag står ut med mina pollenbesvär vill säga..

But you know it's alright, I came to my senses


pic: tumblr.com

Hallå! Har ni en bra torsdag? Jag spenderar kvällen med min pojkvän och just nu lagar vi middag och efter det blir det mys med film och popcorn. Senaste Harry Potter filmen i bra kvalité står på menyn!

Everytime you walk away, you take a piece of me with you




Ny topp från h&m för så lite som 99 kr som jag hade på mig igårkväll. Jag har blivit lite kär i vitt, har köpt en annan vit topp ganska nyligen också som ni ska få se snart :)

"You know you love me, xoxo."



Chillhäng med Ali på Bonden denna onsdagskväll. Blev en ganska kort kväll dock, då det stänger klockan ett. Men nu är jag i alla fall hemma och tittar på Gossip girl innan jag slänger mig i sängen och sover.

Q & A

Anonym:

Jag undrar ungefär hur mycket kalorier man får i sig om man både äter gröt och mackor som du ofta verkar göra. Borde man inte äta antingen eller? Inte för att jag räknar kalorier, bara en fundering.

Jag räknar aldrig i kalorier, tycker det är slöseri med tid, utan jag håller istället koll på hur mycket kolhydrater, protein och vilket slags fett produkter jag äter innehåller.

Anledningen till att jag äter både mackor och gröt ofta till frukost är för att jag ska hålla mig mätt fram tills nästa måltid, och inte småäta mellan måltiderna vilket jag ofta gjorde förut.

Har till och med varit och träffat en nutritionist (specialist på näringslära) för något år sedan, där vi diskuterade vad som är bäst att äta till frukost, och då sa hon att havregrynsgröt + bröd (helst rågbröd eller surdegsbröd) är det bästa att äta eftersom frukosten är dagens viktigaste måltid (och även min favoritmåltid). Sedan äter jag ju gröt och oftast rågbröd med nyttiga pålägg och därför så kommer jag ju inte direkt gå upp i vikt av detta, utan det gynnar mig bara genom att jag inte småäter under dagen.

Så hur många kalorier det är kan jag inte direkt svara på, för jag har själv inte koll på det, tänker bara på att havregyn innehåller bra med nyttiga näringsämnen och så är det väldigt mättande. Sojamjölk som jag har ovanpå är bra eftersom den är gjord på sojabönor som är viktigt speciellt för oss kvinnor att få i oss.

Visste ni att havre har visat sig vara bra för hjärt-kärlsjukdomar, har en inflammationshämmande effekt, motverkar övervikt och förhindrar åldersdiabetes? I havre finns bland annat bra kolhydrater, fibrer, protein, fytokemikalier, fytoöstrogener och tryptofan.



Boy, I just want to be with you


Nu ska jag iväg och träffa Alicia för en utekväll med dans och drinkar. Glaaad som alltid haha.

I spent a week away from you last night



Onsdagens frukost! Havregrynsgröt med sojamjölk och gojibär och frökusar med löskokta ägg.

Q & A

Belle :

Hej, tänkte fråga dig som har så bra koll, kanske har du redan svarat på det, men ändå :)
Hur bör man äta efter ett träningspass, om passet ligger relativt sent på dagen? Jag slutar träna ca 21.00 och det känns inte rätt att äta efter, eftersom man ändå ska sova strax efter.. Vet att man ska få i sig något, så.,. vad är bra, några tips? :D

Mina träningar brukat också sluta vid den tiden, och det första jag gör när passet är slut är att jag fyller på med kolhydrater. En banan är bra och håller dig mätt tills du kommer hem, och är bra att äta om du inte hinner få i dig en större måltid inom en timme efter träningens slut.

När du kommer hem se till att du får i dig både protein och kolhydrater. Om du ätit middag innan passet, så kan det vara bra att i alla fall äta en macka grovt rågbröd med ägg på. Om du inte känner för att äta bröd så kort inpå sovandet så kan du köra på några löskokta ägg, är väldigt mättande och gott :)

Jag brukar inte alltid äta middag innan passet, och om jag äter efter brukar det se lite olika ut. Ibland blir det en riktig middag i form av någon pastarätt och ibland som ni har sett, filmjölk och mackor.

Det är ganska individuellt vad man vill äta och är sugen på, men det viktigaste är ändå att man äter. Dock ska det ju inte vara vilken mat som helst, men om man tränar och satsar har man nog koll på att man inte ska äta t.ex. en pizza eller en kebabtallrik efter ett pass, då det inte ger den rätta energin tillbaka som man vill ha.

Na, na, na, na come on!







Härlig sommarinspiration från Sofi Fahrman. Ge mig sommar nuuu!

Nu sticker jag iväg och tränar. Ha en bra tisdagskväll!

Even if I lose this game, I'm all in, I'm all in tonight



Söta västar från h&m.

Soligt och fint väder idag! Jag spenderar dock dagen hemma i mitt rum och pysslar med min inspirationsbok (se tidigare inlägg). Men blir snart en sväng ut med hunden för att få lite D-vitamin från solen och frisk luft!

Ikväll ska jag spendera två timmar i en gympasal, yes ikväll är det taekwondopass och jag är taggad till max.

Q & A

Mia Olsen:

Förut när jag hade min mens, så fick jag visst, kanske ett litet choklad sug. Men en sak jag VERKLIGEN blev sugen på innan/under mensen då var LAKRITS!
Alla former, helst salt eller söt lakrits då.

Vet du möjligtvis varför?

Själv gillar jag inte lakrits och har aldrig känt ett sug efter det, så känner inte igen mig i din situation. Men jag har försökt att hitta ett bra svar till dig varför du blir sugen på lakrits under mensen. Och det jag har hittat är att när man är sugen på lakrits, speciellt under mens och graviditet, så betyder det att du har brist på något annat ämne i kroppen. Samma sak som med choklad, där du vill åt magnesium, men tyvärr vet jag inte vad det är för ämne som saknas när man vill ha lakrits.

Det jag dock har hittat är att de som ofta har lågt blodtryck blir sugna på lakrits, mer än de som har normalt eller högt blodtryck. Det är saltet i lakrits som höjer ditt blodtryck, vilket kan vara bra eftersom man inte ska ha för lågt blodtryck vare sig under mensen eller annars.

Hoppas det här svarade på din fråga lite i alla fall, om någon annan av mina läsare vet bättre får ni gärna kommentera :)


I'm not losing you this time


Hangover 2. Den här måste jag se, haha :)

So far away and so alone


Här ser ni vad jag har gjort en stor del av kvällen! Klippt och klistat saker ur tidningar till min egna inspirationsbok om mode, hälsa och skönhet. Började med den idag, så har bara gjort ett par sidor, men sånt här tycker jag är kul :)

Har också fixat klart bloggen nu (eller nästan.. headern ska jag byta ut), men nu kan ni kommentera och jag kan blogga som vanligt utan att bli irriterad på att det ser knasigt ut.

Men nu är jag lite seg och trött, och eftersom pojkvännen inte sover här ikväll, ska jag passa på och titta på några Gossip girl avsnitt innan jag somnar. Naajs.

XOXO..

He ate my heart


Måndag.
Startade dagen med en lunchdejt med min underbara pojkvän, och sedan drog jag hem till papi för att spela tekken 6 och äta sushi! Gooott. Nu ska jag fixa bloggens felaktiga funktioner och sedan blogga mer!

We'll grow old together


En av favoritlåtarna just nu. Lior - This old love. Lyssna lyssna!

Haft en bra helg? Jag ska avsluta den som vanligt med att kolla på vem som åker ut från bb, och sedan fortsätta kolla på Gossip girl. Börjat kolla om från säsong 1 igen, tröttnar aldrig, haha. Längtar tills imorgon dock, så ska försöka sova tidigt :)
Ha en bra söndagskväll!


Chocoholic

Vet ni varför många kvinnor längtar efter choklad före menstruationen?


Jo, det beror på att choklad innehåller mycket magnesium och tillgodoser det energibehov som uppstår när blodsockernivån är i obalans.

Det är dock bättre att äta annat som är rikt på magnesium t.ex. aprikoser, fikon eler persikor som smakar gott utan att laka ur andra viktiga näringsämnen. Blodsockret kommer då lättare i balans om man kombinerar sådan frukt med lite protein t.ex. mandel (som också innehåller magensium) eller andra nötter, kärnor eller frön.

Magnesium finns även i spannmålsprodukter, gröna bladgrönsaker, sojabönor, vetegroddar, torsk och makrill.

For tonight it's just the two of us




Har ni testat dessa te sorter? Jättegoda. Det fanns några fler sorter på hyllan från samma märke, men dessa två fick följa med hem.


RSS 2.0