And I was crying on the staircase, begging you please don't go


Ännu en frukost, hehe.. Idag åt jag solrosbröd med philadephia/tomat/avocado och keso/skinka/tomat.

Skolan är igång på riktigt nu, idag hade jag två föreläsningar och känner redan hur ont i kroppen jag har av att bara sitta still i en föreläsningssal så många timmar. Blir mycket teoretiskt i början, men det får man ta, nästa termin ska vi dock redan få komma ut i arbetslivet lite och hålla idrottslektioner i en skola. Kul :)


I know that my love for you is real


Godmorgon :) Frukost: Solrosbröd med avocado/skinka och keso/skinka.

That that don't kill me can only make me stronger


Dagens frukost! Solrosbröd med avocado/tomat och keso/avocado. Mums :))

Kom ganska nyligen hem från min första skoldag. Det var mest information och sånt, sedan en rundvandring i skolan och någon lek för att lära känna klassen. Imorgon har jag också bara information, men på onsdag har jag min första föreläsning :) 5 år framåt på idrottshögskolan, nu kör vi!

Welcome to the good life


Hellooo. En nervös men glad Jessica sitter bakom skärmen.. imorgon börjar mitt nya liv som student! :)) Ska jag upp vid 7 imorgon bitti, känns inte direkt kul, men nu får jag lämna mina gamla vanor när jag sover 10 h om dagen haha. Ikväll blir det en lugn kväll, jag är slut efter helgens jobb, så strax kommer pojkvännen hit för lite söndagsmys i form av den mysiga djur och natur serien Life och hemmagjorda kladdkakemuffins. Najs.

And you've got a smile that could light up this whole town


Sitter i sängen med min dator, lite cashewnötter och Elsas värld. Lugn torsdagskväll :) Imorgon ska jag dock iväg till körskolan för riskettan, i helgen jobbar jag och på måndag börjar det nya livet som idrottslärarstudent på GIH. Det här kommer bli en fartfylld höst då jag måste hinna med både studier, övningskörning och taekwondoträningar/tävlingar. Men det känns bra, jag är redo för ett nytt kapitel i mitt liv.

I want to be everything you need


Köpte en vaniljessens idag som jag tänkte använda till smoothies eller liknande :) Har inte provat det innan, men jag gillar vaniljsmak så det kan nog bli gott. Återkommer med ett smoothierecept senare om jag gillar den!

I would rather say "I did it", than "I gave up"


Något att tänka på när jag börjar tävla i taekwondo igen :) Never give up. Mindre än en månad kvar tills första svenska cupen. Dags att börja träna hårdare.

All I want now is to be with you




Dagens frukost :)) Pojkvännen åt rostade havrekusar med avocadoröra (avocado, naturell yoghurt, salt, peppar) + hårdkokta ägg med peppar/salt och jag åt rostade havrekusar med avocadoröra och löskokta ägg med salt. Mmm gott :) Till det drack vi stora koppar te med vanilj/karamell och gamla söder.

When I see your face, there's not a thing that I would change, 'cause you're amazing, just the way you are


Idag vaknade jag upp utvilad :)) Efter tre dagars detox och efter att ha fixat utväxten idag känner jag mig fräsch. Idag väntar söndagsmys med pojkvännen ♥ vi ska laga middag och bara tare lugnt med massa filmer.

And when you smile, the whole world stops and stares for a while

Detox dag 3.

Frukost: Naturell soygurt med kiwi. Vattenmelon. Grönt te med citron.

Lunch: Omelett med fetaost och babyspenat. Vatten.

Mellanmål: Macadamianötter och grönt chai te.

Middag: Sallad med tonfisk, majs, gurka, tomat, babyspenat, romansallad, olivolja, vitlök, citronpeppar och citronsaft. Vatten.

Kvällsmål: Massa koppar med grönt och vitt te :)

Imorgon kommer jag inte äta lika strikt. Kommer ta tillbaka min gröt som jag äter till frukost och mina rågbröd, då jag känner att jag fungerar bäst när jag får i mig en sån frukost. Kommer dock försöka hålla mig borta från komjölksprodukter ett tag till och sedan självklart socker, salt, alkohol, svart te, kaffe, mättat fett, köttprodukter och vitt ris/potatis/pasta. Det här med detox är ju väldigt individuellt och vissa kan hålla en jättestrikt detox länge, men jag känner inte att min kropp är så pass full med gifter att jag behöver göra det under en längre tid. Ett par dagar då och då gör bara att jag mår bättre tror jag :)


Jag följer med dig hem ikväll för jag vill inte vara själv


Detoxfrukost dag 3.

Naturell soygurt med kiwi. Vattenmelon. Grönt te med citron.

Q & A

Hej! Läste någonstans i din blogg att du gått till en kostrådgivare, kan du inte berätta mer om det? Om du tyckte att det var bra? Tips på vart man kan gå?

Jättefin blogg!! Man blir väldigt inspirerad :) Jag känner mig lite lost när jag googlar på kostrådgivare och vill väldigt gärna ta tag i detta!



Jag kom i kontakt med en kostrådgivare efter att min taekwondoklubb hade varit på en kostrådgivningskurs ute på Bosön. Under den här perioden (2009), var jag lite lost i vad jag skulle äta. Jag åt för lite riktig mat och för mycket av choklad och sötsaker. Jag kände helt enkelt att jag behövde hjälp med vad jag skulle äta . Kostrådgivaren jag kom i kontakt med visade sig vara nutritionist (expert på näringslära), och vi träffades regelbundet i ca ett halvår - ett år , och sedan lite då och då för att se vilka resultat jag fick.

Det började med att jag fick göra en kostregistrering under 3 dagar (skriva exakt vad och i vilken mängd av allt jag åt), och sedan förklarade hon för mig vad jag åt som var fel och vad jag skulle ändra på. Det tog ett tag innan jag ändrade mina kostvanor helt och hållet, men idag känner jag att jag har hittat en bra balans :)

Under kostrådgivningstiden fick jag även göra ett bod pod test som visar hur mycket fett jag har i kroppen, vilket var intressant att se, och som fick mig mer motiverad att äta rätt och gå ner i vikt som jag även behövde då.

Kostrådgivningen fick mig att bli intresserad av kost, och fick mig att bli mer insatt i kost och hälsa. Jag hoppade ju på en kostvetarutbildning förra hösten, då jag kände att jag själv ville jobba med kost, men valde till slut att bara göra klart första kursen, Kostvetenskap A, för att istället satsa på idrottsläraryrket som jag börjar med denna höst :))

Juste, den här kostrådgivaren fixade mig även en privat tränare som jag tränade med ute på bosön ett tag. Det var riktigt kul och inspirerande att få göra det, och fick mig att styrketräna mer på egen hand sen. Idag vet jag hur viktigt det är att styrketräna och konditionsträna utöver mina taekwondopass, det får mig helt enkelt i bättre form än om jag bara skulle köra taekwondopass.

Tyvärr kan jag inte ge dig kontaktuppgifter till min kostrådgivare, då hon inte håller på med privata kostsamtal längre, utan har andra projekt på gång, och jag har själv aldrig letat upp en annan att komma i kontakt med.

Jag tyckte det var jättebra att gå till en kostrådgivare, man ser verkligen vad man äter och vad som måste ändras. I och med att jag ändrade på kosten och började träna mer, gick jag automatiskt ner några kilo i vikt och i fettprocent. Nu känner jag att jag inte behöver någon kostrådgivare, utan har bra koll på vad jag ska och inte ska äta, när jag ska äta och hur mycket jag mat jag behöver.

Whatever words I say, I will always love you

Detox dag 2

Frukost: Naturell soygurt med färska jordgubbar, banan och kiwi. Vattenmelon. Ett stort glas med vatten.

Mellanmål: En banan.

Lunch: Sallad på halloumi med sesamfrön stekt i olivolja, tomater, gurka, babyspenat, röd lök, romansallad, peppar, vitlökspulver och olivolja. Ett glas med vatten.

Mellanmål: Grönt chai te.

Middag: Rågbröd med makrill i tomatsås och en stor kopp grönt te. En alldeles för liten middag, men var inte hungrig + att jag inte hade lust att laga mat vilket resulterade i mat som jag egentligen inte ska äta nu. Fast rågbröd och makrill är ju nyttigt annars, men det ville jag undvika under min detox.

Kvällsmål: Cashewnötter, några jordgubbar och vitt te med mandarin.


Hey, hey I gotta be with you


Åt en jättegod detoxlunch idag. Sallad på halloumi med sesamfrön stekt i olivolja, tomater, gurka, babyspenat, röd lök, romansallad, peppar, vitlökspulver och olivolja. Mmm :)

We belong together


Köpte två nya tesmaker idag. Grönt te med chai och svart te med smak av choklad, vanilj och kokos. Har än så länge bara smakat det gröna teet (eftersom jag inte får dricka svart te under detoxen), men det smakar i alla fall riktigt gott :)

No one's ever gonna keep me down


Detoxfrukost dag 2.

Naturell soygurt med färska jordgubbar, banan och kiwi. Vattenmelon. Ett stort glas med vatten.

Är så himla trött idag. Vaknade kl 12 och kände mig inte utvilad. Har sedan frukosten bara legat i soffan och kollat på tv, haha, dags att röra sig upp nu dock :)

Yeah, something about, baby you and I

Detoxen idag har gått bra. Har ätit ganska så regelbundet och har inte ätit något på den här listan.

Detox schema dag 1


Frukost: Hemmagjort fröknäckebröd med avocado och tomat + naturell soygurt med banan och färska jordgubbar.

Lunch: Grekisk sallad med tomat, gurka, fetaost, svarta oliver, röd lök, peppar, oregano, olivolja.

Middag: Tomatsoppa med gul lök och basilika + hemmagjort fröknäckebröd med avocado och tomat.

Kvällsmål: En skål med jordgubbar, några naturella cashewnötter + massa koppar med te (grönt te med citron + vitt te med mandarin + vitt te med hallon).

Känns dock som att jag har ätit för lite mat idag, tanken med den här detoxen är inte att jag ska gå ner i vikt, utan att den ska rensa min kropp. Imorgon ska jag försöka få ihop det bättre :)

I wanna kiss you, but if I do then I might miss you, babe


Ligger i soffan och slappar efter en dag på jobbet. Har köpt senaste numret av Hälsa och fitness, och njuter av en skål med färska jordgubbar och en stor kopp med grönt te med citronsmak. Är ledig fram tills nästa helg, så har lite mer än en vecka att njuta av innan skolan och allt allvar börjar igen :))

I'll give anything again to be your baby doll


Detoxfrukost. Hemmagjort fröknäckebröd med avocado och tomat + naturell soygurt med banan och färska jordgubbar. Till det en stor kopp med grönt te :)

It's such, it's such a perfect day, it's such a perfect day

Åt parmesangratinerade pastastubbar med zucchini, skinka och pesto till middag idag på Ciao ciao. Till efterätt blev det vaniljglass med hjortronsylt, grädde och knäckeflarn med citron te till det :))




Fin kväll i Stockholm ♥ :)

Smile like you mean it


Hello :)) Sista dagen min släkt är här idag, så ikväll ska vi in till stan och äta på Ciao ciao. Älskar italiensk mat! Brukar alltid äta pizza där, men i och med att jag ska detoxa imorgon känns det inte helt rätt att smälla i sig en fet pizza haha. Har en favoritpasta som jag är sugen på så det blir awesome :)

Btw, väntar just nu på att mitt hemmagjorda fröknäckebröd ska bli klart i ugnen, känns som ett bra alternativ till mina mjuka mackor under kommande detoxen!

You are what you eat


Här är filmen vi såg igår - Food matters. En intressant film som ni också borde ta och se!

I could make you happy, make your dreams come true, nothing that I wouldn't do, go to the end of the earth for you, to make you feel my love


Just nu. Mys med pojkvän och min söta vovve. Vi ska se ännu en till film om mat som jag skriver om senare om den är bra :) Imorgon är jag ledig! Skööönt. Ska sova ut, sedan blir det en stor och nyttig frukost för att ladda upp inför en tur på stan med släkten. De är här tills på torsdag, och vi ska inte åka till Polen förrens i oktober, så nu blir det att ta vara på tiden med dem :))

It was dark and I was over,until you kissed my lips and you saved me


My love♥ Igår gick vi på bio och såg Green Lantern efter mitt jobb, och mötte sedan upp två vänner för en fika på Cafe 60 :) Annars har jag jobbat fre-lör-söndag och jobbar också imorgon. Mina släktingar är fortfarande här, och nu ska vi äta tårta för att fira deras 13 år gifta tillsammans. :))


You wanna know the truth?


Såg en film häromdan om livsmedelsindustrin i USA, den är rent ut sagt vidrig men ni borde se den! Food inc.

I want to share all my love with you

Läser lite i detox boken jag lånade, och funderar på hur jag ska äta när jag väl ska detoxa. I den här boken står det att man ska undvika:

- Svart te

- Kaffe
- Processerad mat
- Härdade fetter
- Alkohol
- Salt
- Socker
- Komjölksprodukter
- Vete
- Nötkött
- Fläskkött
- Smör
- Viltkött
- Lammkött
- Kyckling
- Fisk
- Skaldjur
- Ägg
- Havre
- Råg
- Dinkel
- Korn


Vissa saker känns självklara och lätta att klara sig utan, andra gör mig fundersam om jag verkligen vill skippa. Men ska försöka så gott jag kan med att undvika det som står här ovanför när jag väl börjar :)

Frukost tycker jag är lättast att planera ut hur jag ska äta, men lunchen och middagen blir svårare. Jag är så van vid att äta fisk, skaldjur och kyckling, men ska försöka hitta någon bra proteinkälla som ersätter dem under ett par dagar.

I wanna love you, but something's pulling me away from you


Fick brev från GIH idag :)) Inte lång tid kvar tills skolan börjar. På ett sätt vill jag inte att sommaren ska ta slut, men är också verkligen sugen på att börja studera. Upprop 29:e augusti :)

Share your sunshine with me


Har lånat en bok på biblioteket om detox. Jag har aldrig kört en detox, men har vänner som prövat och blev sugen själv :) Jag äter ju redan hälsosamt, eller försöker så gott det går i alla fall, men under detox tider så ska det vara strikt.

Detox handlar om att rensa kroppen från gifter, samtidigt som den ger oss mer energi och hjälper oss att hitta en hälsosam livsstil. Vi kan även få vackrare hud, glansigare hår och starkare naglar och vi känner oss samtidigt mindre rastlösa och får bättre koncentrationsförmåga och ökat immunförsvar - vilket leder till att vi blir friskare.

Om du lider att dessa symptom så kan en detox hjälpa dig extra mycket:

- Svårt att gå ner i vikt
- Allltid trött och sover dåligt
- Svullna och irriterande ögon
- Förstoppad eller har problem med tarmarna
- Ofta illamående och har matsmältningsproblem
- Ofta värk i leder och muskler
- Ofta huvudvärk
- Ofta hudutslag och problem med allergier
- Torr hud och problem med klåda
- Problem med torrt eller fett hår
- Svettas ofta
- Dålig andedräkt
- Ojämnt humör
- Känner dig deprimerad och håglös
- Stressad

Kosten som du äter kommer verka utrensande och är full med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Kosten ska hjälpa till med att rensa ut gifter och slaggprodukter. Slaggprodukter kommer från olika källor men främst från maten vi äter. Transfetter, raffinerade tillsatser, socker, bekämpningsmedel, färgämnen, stabiliseringsmedel och konserveringsmedel från kosten och sedan finns det den yttre påverkan i form av cigarettrök, avgaser och utsläpp från industrin. Luften vi andas innehåller tyvärr ofta höga halfter av farliga tungmetaller som bly och kadmium.

Våra kroppar kan ta hand om mindre mängder slagg och gifter, vår lever fungerar som kroppens reningsverk som renar och driver ut oönskade ämnen. Problem uppstår dock när mängderna slagg blir för höga och utsöndringsorganen blir överbelastade. Då kan inte kroppens reningsfunktion fungera normalt.

Alla behöver olika lång tid på sig för utrensing. Det kan handla om bara ett par dagar, två veckor eller en månad. Under detoxkuren samlas och rensas gifter och slaggprodukter ut ur kroppen, där de ofta har lagrats under många år. Människor som har stora ansamlingar av kemikalier, tungmetaller och slaggprodukter behöver ofta en längre detoxkur som hjälper kroppen att återställa sig i balans igen.

Jag tänkte göra en 3 eller 5 dagars detoxkur. Börjar dock först nästa vecka, då jag ska föra en matdagbok över varje dag så ni får se :)

I hate to see you cry, sad to say I've seen it


Fullkornsbröd med keso och avocado med ett glas apelsinjuice fick bli dagens frukost.

Looking up there's only sky, rest your head I'll take you high



Så himla kul att min morbror, hans fru och min lilla kusin är här. Idag har vädret varit dåligt, regnade och åskade nästan hela dagen, så vi spenderade dagen hemma. Men det blev i alla fall hemmagjord pizza med massa goda pålägg, gino till efterrätt, zumba på nintendo wii och en långpromenad när det slutade regna. Imorgon vill jag ha soool. Vill åka iväg och bada och sola. Annars har vi roliga inplanerade dagar framöver, blir bland annat en klassiker runt gamla stan senare i veckan och lite sånt :))

If you ain't here, I just can't breathe, it's no air, no air


Helloo. Idag kom mina släktingar hit från Polen :)) Har haft fullt upp hela dagen och hjälpt mamma med att städa hemmet och handla mat, och sedan åkte vi till Skavsta och hämtade dem. De stannar i 10 dagar så det kommer vara händelserika dagar framöver!

Nu är jag helt slut, och ska gosa ner mig framför en film med världens bästa pojkvän♥

Run when you can, walk when you have to, crawl if you must; just never give up


Hello :) Ny vecka, nya tag! Kvällen spenderade jag i träningssalen och sparkade loss. Skönt! Dock hamnade jag lite ur fokus och började tänka på annat sista halvtimmen, inte bra när man ska sparras haha, men annars gick passet bra. Snart blir det mer regelbundet, så fort skolan startat och jag vet hur mitt schema kommer se ut kommer jag träna hårt för att bli fit for fight :))

I just called to say I love you




Myshelg med pojkvännen

Idag åt vi pannkakor med vit choklad och färska jordgubbar till lunch och drack hemmagjord lemonad. Mums! Ikväll blir det poolparty hemma hos Karin för att fira hennes födelsedag :)

Never mind, I'll find someone like you

De flesta av oss äter bara tre gånger om dagen. Frukost, lunch och middag. Men våra kroppar mår oftast bättre av att äta 5-6 gånger om dagen istället. Vi behöver få i oss mellanmål för att må som bäst.

Oftast går det för lång tid mellan våra måltider och vårt blodsocker sjunker då rejält. Jag har känt det flera gånger och det är oftast då vi får cravings efter något sött som gör att vårt blodsocker stiger, dock alldeles för mycket och för fort, och som resulterar i att vi inte kan hålla hungerkänslan utan istället blir trötta och vill ha mer av det söta.

Genom att äta mellanmål - av rätt sort - kommer du undvika sötsug, och håller din ämnesomsättning på en jämn nivå under hela dagen.

Det ska inte vara jobbigt och ansträngade att fixa ihop ett mellanmål. Här kommer några tips :))

Som till frukosten är det bra att försöka få med både kolhydrater, protein och fett i mellanmålet.

- Naturell yoghurt/kesella naturell/grekisk yoghurt med blåbär och hallon med lite solrosfrön/pumpafrön eller hasselnötter.

- Surdegs eller rågbrödsmacka med avocado och en skiva skinka.

- Keso blandat med färska jordgubbar eller kiwi med linfrön.

- En halv avocado med keso.

- En frukt och några nötter.

Och här kommer några bilder som är extra inspirerande!










bilder: weheartit

Alla har vi olika energibehov och äter olika mycket, så det är upp till var och en att känna av hur stora ens portioner ska vara. Men får att bibehålla sin vikt, så ska man inte äta för stora portioner när man äter 5-6 gånger om dagen, för annars så går man automatiskt upp i vikt. Det är viktigt att tänka på att maten inte ska innehålla för mycket mättat fett eller för snabba kolhydrater, då det ofta är bidragande orsaker till att man går upp i vikt + att man rör på sig för lite i förhållande till hur mycket mat man äter.

It always seems impossible until it's done


bild: tumblr.

Tränade idag för första gången på några veckor. Kändes så himla bra. Blev ett taekwondopass, och jag kände att det gick riktigt braa. Efter resor, latveckor och sjukdomar så trodde jag faktiskt jag skulle vara ur form, men taekwondopasset idag visade annat :))

Träningarna startar på allvar i slutet av augusti, men innan dess blir det pass då och då för att hålla igång. Sedan ska jag satsa så mycket jag kan för att vara i tävlingform för första svenska cupen i slutet av september! Woho.


And everyday is a brighter day


Frukooost :) Rågstyrka med philadelphia/lufttorkad skinka/tomat/gräslök/salt.

God only knows why it's taken me so long time to let my doubts go, you're the only one that I want


Hello. Hade världens jobbigaste natt idag. Vaknade upp mitt i natten och trodde mitt huvud skulle sprängas. Hade en sån dundrande huvudvärk att jag inte kunde ligga ner eller sitta upp utan att gråta av smärta. Helt sjukt. Väldigt sällan jag har ens ont i huvudet, så förstod ingenting. Somnade till slut efter alvedon och vatten..


Jaja, annars så mår jag bra. Har bjudit hit Alicia på middag ikväll, så just nu står jag i köket och fixar med en god kycklingrätt och ska försöka baka ihop något gott också :))


RSS 2.0