It's hard to beat a person that never gives up


Trött trött trött. Idag vaknade jag efter 5 timmars sömn för att åka till skolan och påbörja en ny kurs: Idrottslära. Den omfattar gymnastiska grundformer, rörelse och dans, och bollspel. Vi har gjort kullerbyttor, provat på olika bollspelsövningar och lärt oss GIH-dansen. Nu börjar jag känna att det är en idrottshögskola jag går på :)

Alla olika moment kommer bli svårare för varje gång, idag började vi bara med lite grunder, men det här är en kurs som jag tror jag kommer klara av väldigt bra! Är dock osäker på vissa gymnastikmoment, kan jag stå på händer? och hur ser det ut med hjulning? Haha. Har inte hållt på med gymnastik sedan i grundskolan, så det här ska bli ett roligt och lärorikt moment.

Imorgon har jag sovmorgon till kl 13, woho! Inga praktiska lektioner imorgon dock, utan det är intro för en parallell teorikurs, men det känns ändå okej eftersom vi hade så mycket sånt idag och sedan har massor av sånt resten av veckan. Jaja, nu ska jag slänga mig i sängen med en stooor kopp te och bara vila :)

Är det lugnt om jag kallar dig baby?


Jobbat 10-14, sedan blev det en runda på IKEA med min baby och sedan har vi hängt här hemma hos honom och ätit hemmagjord falafel och kollat film. Såg nyss klart filmen Crazy stupid love som jag tyckte var braa :)

Imorgon går jag i skolan 8-16.30, så det blir en lååång dag. Vi börjar med en ny kurs imorgon, kommer typ bara vara praktiskt, vilket är skönt, då vi senaste månaden bara haft massa teori.

When I said that I love you, I meant that I'd love you forever, and I'm gonna keep on loving you, cause it's the only thing I wanna do





Trerätters till middag idag! Förrätt: Bruschetta med skagenröra, kallrökt lax, räkor, rom och dill. Huvudrätt: Kräftstjärtar, gul lök och dill i saffranvitvinsgräddsås med tagliolinipasta. Efterätt: Marängpaj med passionsfrukt och apelsin med en klick grädde på sidan. Riktigt riktigt gott!! :)

I am yours


Solrosrågbröd med keso och kallrökt lax fick stå för dagens goooda frukost + en kopp te såklart :)

If you believe, you can achieve




Köpte nya träningskläder idag! Lila tights och oversize linne från Nike. Sista bilden är sämst så ska försöka visa senare hur snyggt de egentligen sitter! Brukar aldrig ha tights som slutar vid ankeln, men jag föll för den lila färgen (har letat efter färgglada tights ett tag nu), så kunde ju inte motstå de även om jag hellre hade velat ha de längre! Nu behöver jag inte shoppa träningskläder på ett tag, men ibland har man ju perioder då det behövs lite nytt på träningsfronten :))

Idag har jag tränat taekwondo på kvällen, och som vanligt på fredagar körde vi sparring. Det kändes bra och jag försöker hela tiden tänka på att förbättra mina brister, och vissa situationer gick bättre idag än för en vecka sedan tyckte jag. Imorgon ska jag köra ett joggingpass tillsammans med några från min klubb, så det blir helt enkelt vila ikväll. Ska fixa mig ett smarrigt kvällsmål nu med bland annat kallrökt lax! Mmmm.. :)

I lose sleep just to daydream about you baby


Startade dagen med frukost framför ett avsnitt av Grey's anatomy :) Solrosrågbröd med keso och gurka + äggröra med skinka.

Nu ska jag ta hunden på en runda, sedan in till stan för ett fixa lite smågrejer, ledig idag!

"I never regret it when I do it, but I always regret it when I don't."


Hur många av er har varit aktiva idag? Det svenska livsmedelsverket rekommenderar oss att vi ska vara aktiva minst 30-60 min per dag. Intensiteten bör vara åtminstonde måttlig, t.ex. i form av en rask promenad. För bättre hälsoeffekt är det bra om vi ökar på intensiteten och längden.

De allra flesta av oss har nog hört det här, men det många nog inte tänker på är att det ska vara just i form av en intensitet som ökar vårt flås och som får oss att andas häftigare. En långsam promenad till affären och tillbaka är alltså inte det som menas, även om en långsam promenad är bättre än ingen.

Forskning har visat att vi blir mer stillasittande och det ökar risken för övervikt, bukfetma, diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. För att motverka dessa sjukdomar räcker det alltså att vara aktiv minst 30-60 minuter per dag.

Våra kroppar är byggda för att röra på oss, och blir vi för stillasittande och glömmer bort motionen måste vi en dag avsätta tid för sjukdom. Och vem vill det när det är så lätt att bara ta sig utanför dörren och motionera? För det första är det gratis att ta en promenad, och man behöver alltså inte åka till ett gym eller liknande för att få de viktiga 30-60 minuterna per dag.

Jag tycker dock att promenader blir tråkiga i längden och bör kompletteras med annan träning, dock har inte alla samma förutsättningar. Jag kan också tycka att vi ska försöka vara aktiva mer än detta, man ska som sagt känna av att det har varit lite jobbigt. Det är då kroppen verkligen kommer igång och arbetar! När vi rör på oss ökar blodcirkulationen och cellerna kan ta upp mer syre. Kroppen kan då lättare ta hand om förhöjda blodfetter och stresshormoner, som t.ex. adrenalin och kortisol. Mindre stresshormoner avlastar hjärtat och förbättrar humöret och sömnen.

Vi ska inte glömma bort att hjärnan också påverkas på flera sätt när vi är fysiskt aktiva. Bland annat så frigörs signalsubstanser som dopamin och serotonin, som motverkar depression och smärta. När vi är fysiskt aktiva frigörs också endorfiner, som kallas "kroppens eget morfin" som kan hjälpa oss att känna oss nöjda och belåtna.

Baby you light up my world like nobody else


Maaan I'm tired. Vaknade precis upp efter en två timmars powernap, har haft en tung vecka med tentapluggande, tenta och sedan opposition av A-uppsats. Men är ledig imorgon, skönt :))

Frukost idag blev solrosrågbröd med keso, skinka och gurka plus en stor kopp söder te. Gott och nyttigt!

What's worth having is worth fighting for


Har precis pluggat ett par timmar! Men nu orkar jag verkligen inte läsa mer, har som sagt tenta nu kommande veckan, och det har varit sjukt mycket att läsa och ta in. Tentan kommer handla om idrott, historia och samhälle. Ett område handlar om genus, vad som anses kvinnligt/manligt i idrotten och varför det är så, det tyckte jag var intressant :) Och sedan är det massa andra områden, men de vill jag inte tråka ut er med, hehe.

Nu tänkte jag åka till pojkvännen, blir tacos till middag där och jag tänkte köpa med mig lite smått och gott så vi kan njuta av lite söndasmys framför en bra film senare ikväll :)

If you have the will to win, you have achieved half your success; if you don't, you have achieved half your failure


Det känns att jag har utvecklas en hel del inom taekwondon på senaste tiden. Idag körde jag och Laila en timmes sparringpass och den här gången var båda taggade och körde riktigt hårt. Det gick väldigt bra i början, jag var fokuserad och satte riktigt bra träffar, både på väst och på huvudet. Blev dock riktigt slut sista matchen vi körde, men det gäller att koppla bort tröttheten och bara fortsätta köra. Det är när man klarar att ta sig över barriärerna som man blir riktigt bra. Det gäller att aldrig ge upp, hur jobbigt det än är.

Har precis ätit ett kvällsmål efter träningen och ska bara ta det lugnt ikväll, ska fixa mig en kopp chailatte och seden titta på någon bra film. Imorgon jobbar jag, så nu är jag redo att bara slappna av, så jag orkar med morgondagen :)

Decide what you want, decide what you are willing to exchange for it. Establish your priorities and go to work.




Abspiration. Jag tycker magarna här ovanför är riktigt snygga, och strävar själv efter att få en riktigt vältränad mage. Att klara av det gäller det att man håller en nyttig och hälsosam kost, och att man styrketränar på rätt sätt.

Vissa deffar sig och det innebär att man går igenom en process där man tappar fettmassa på kroppen för att definiera musklerna som ligger under fettet. De flesta som deffar kan dock inte bygga muskler samtidigt utan behöver ett energitillskott för att åstadkomma önskad effekt. När du deffar förlorar du vikt i fett samtidigt som man försöker hålla kvar så mycket muskelmassa som möjligt. För att du ska få riktigt definierade magrutor så krävs det att du har en låg fettprocent på kroppen. Dock tycker jag inte att man ska sträva efter att ha för låg fettprocent på kroppen. Speciellt inte som tjej.

Man kan få magrutor på andra sätt, de kommer inte bli lika definierade som man uppnår efter en deff, men jag tycker nästan att den snyggaste vältränade magen är den längst ner till vänster, och inte den högst upp till vänster. Där ser man er stor skillnad på en deffad mage och en som har ätit nyttigt och tränat i långsam takt för att uppnå magrutor.

Som ni säkert har hört innan, går det inte att punktträna vissa områden på kroppen, inte ens magen! Det viktiga är att man kör fettförbrännande träning, då har man chansen att nå de där musklerna på magen. Jag skulle själv vilja definiera mina magmuskler, är på god väg, men tar aldrig riktigt i det där lilla extra som krävs om man vill ha mer det mer synligt. Jag skulle aldrig deffa mig, utan låter det ta sin lilla tid.

Vad tycker ni om magrutor på tjejer? Är det snyggt och är det något som vi tjejer ska ha, eller är det något vi helt ska överlämna till killarna?

If I ain't got nothing, I got you, If I ain't got something, I don't give a damn, 'cause I got it with you


Dagens goda frukost :) Rågbröd med mosad avocado med salt, peppar och citronsaft + hårdkokt ägg. Hann även kika i nya numret av Hälsa och Fitness. Favorithälsotidningen.

Men nu har jag lite bråttom, ska hem till Cornelia och plugga, dags att springa till bussen!

“You learn to speak by speaking, to study by studying, to run by running, to work by working; in just the same way, you learn to love by loving.”


Har fixat mig en hemmagjord chailatte och nu sitter jag och pluggar inför tentan som är nästa vecka. Myyycket att ta in, så nu vet ni vad jag håller på med..


“Take things as they are. Punch when you have to punch. Kick when you have to kick.” - Bruce Lee


Bild från svenska cupen 1, innan matchstart.

Så hur gick det för mig i svenska cupen 2? Brons. Jag är inte nöjd med hur jag presterade, då jag vet att jag kan så mycket bättre, men jag ska fortsätta kämpa! Nästa tävling för mig blir SM i December. Har ganska många veckor att träna hårt, så hoppas på bättre resultat än en tredjeplats då!

One day when the sky is fallin', I'll be standing right next to you, right next to you


Har haft en mysig dag med pojkvännen idag. Vi lagade mat tillsammans och det blev hans champinjonrisotto och min baconlindade kycklingfilé fylld med champinjoner, vitlök, gul lök och rosmarin till middag. Så gott :))

"Float like a butterfly, sting like a bee" - Muhammad Ali


Då var det dags igen. Imorgon åker jag ner till Bjuv för invägning och på lördag så tävlar jag i svenska cupen 2!

There are no "tricks". There is only working hard, eating right and knowing that you can do whatever you decide to do.

Har haft riktigt jobbig träningsvärk i vaderna från träningarna den här veckan. Det jag brukar göra vid träningsvärk är att gå och träna, då det oftast försvinner fortare då, i alla fall för mig, eller så strechar jag där det gör ont, och som nu då har jag använt tigerbalsam för att det gjort så ont. Men det här är vad som funkar för mig, hur brukar du göra?

Vad är egentligen träningsvärk?


Träningsvärk är muskelsmärta som är en följd av träning när man belastat sina muskler med ovana övningar och rörelser på ett nytt och intensivt sätt. Träningsvärk får man ofta när man håller på med excentrisk belastande träning (kallas även negativ styrketräning). Det är den delen i övningen där man sträcker ut muskeln och muskeln ansträngs på ett bromsande sätt. Motsatsen till excentrisk träning är koncentrisk.

Träningsvärk är något som drabbar både välträndae och otränade, och oftast känner man av själva belastningen i en-två dagar. Det tar högst en vecka innan värken är helt borta.

En felaktig uppfattning som finns om träningsvärk är att streching minskar träningsvärken. Det känns ofta skönare, men det gör inte att den försvinner, som sagt det gör den av sig själv. Visste ni t.ex. att för hård streching kan ge träningsvärk?

Streching och rörlighetsträning är för övrigt positivt, dels för att bibehålla och öka ens rörlighet, och även för att öka sin idrottsprestation och för att minska skaderisken.

Går det att förebygga träningsvärk?

Ju mer kroppen vänjer sig vid nya rörelsemönster, desto mindre blir risken för att drabbas. Koordinationen blir bättre, och utsatta muskelgrupper överbelastas inte på samma sätt som innan. Något man kan tänka på är att undvika tung träning i samband med nya övningar, att alltid värma upp ordentligt, stretcha (inte för hårt!) och gradvis öka sin träningsintesitet.  Detta kommer bidra till bättre muskelkoordination och förebygger därmed både träningsvärk och skador.

Visste ni att kosten spelar en stor roll i det här sambandet också?

För att våra muskler ska klara av att arbeta optimalt behöver vi tillräckliga mängder av kalcium och magnesium. Vi måste själva tillföra de mineralerna via mat och dryck. Brist på kalcium och magensium kan ge problem med muskelkooordinationen och risk av att drabbas av kramp och träningsvärk ökar.

I vilka livsmedel hittar vi kalcium och magnesium?

Största mängden kalcium finns bland annat i mejeriprodukter som ost och mjölk. Det finns också i frön (särskilt i sesamfrön och solrosfrön), spannmål (t.ex. havre och råg) och färska grönsaker.

Magnesium finns framför allt i gröna grönsaker (t.ex. spenat och broccoli), ärtor och bönor, fisk, kött, spannmål och i bananer.

Så som jag sagt flera gånger innan, kosten påverkar oss så mycket mer än vi tror.




And I will love you, baby - always, and I'll be there forever and a day - always


Vaknade upp bredvid världens sötaste pojkvän som lagade frukost till mig :) Han gjorde sin supergoda äggomelett med bacon, ost, tomater och gräslök. Han brukar vanligtvis göra den med champinjoner, men det hade jag tyvärr inte hemma. Men den blev lika god ändå utan :)

Smile


Startade dagen med Cosmopolitan Zest tillsammans med en skål naturell yoghurt med havregryn, torkad banan, pumpafrön, gojibär och torkad papaya, ananas och cantaloupemelon. Så gooott.

Nu ska jag iväg och intervjua min gamla idrottslärare för en uppgift vi har i skolan! Sedan är det hem och plugga, och ikväll har jag sista taekwondoträningen innan tävlingen på lördag. Nej, nu är det dags att gå till mitt gamla gymnasium, hoppas att intervjun kommer gå bra :))

Be who you want to be, not what others want to see



Frukost. Naturell yoghurt med torkad banan, havregryn, torkad papaya, cantaloupemelon och ananas, gojibär, pumpafrön + skorpor med keso och gräslök + apelsinjuice.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.




Haft en myskväll med BF Emilie ♥ Vin, rosa donuts och massa skitsnack. Perfekt sätt att avluta söndagen på :)

(Ehh, att hålla mig i form inför tävlingen sprack ju ikväll, haha. Har varit en unnarhelg helt enkelt, men nu är det tillbaka till mina nyttiga vanor. Jag föredrar att äta nyttigt framför onyttigt alla gånger!)

Jag är så himla trött idag. Kände mig som en zombie på jobbet och det var supermycket att göra. Men vet ni vad? Jag har inga lektioner förrens på onsdag :)) Har dock en hel del plugg att göra, så jag kommer vara rätt så upptagen med det här hemma istället. Meen först och främst behöver jag få lite sömn..

Today I don't feel like doing anything, I just wanna lay in my bed, don't feel like picking up my phone, so leave a message at the tone


Dagens Jessica, trött efter jobbet..

Hänger just nu hemma hos pojkvännen, vi har ätit middag i form av kött, beasås och ugnsbakad potatis. Gott, men inte särskilt nyttigt. Men man kan ju inte vara nyttig varje dag. Eller jo, klart man kan det, men jag gillar att unna mig saker ibland också :) Nu blir det film med hemmagjord kärleksmums och coca cola. Fortsätter att unna mig hehe. Efter idag blir det dock strikt, invägning på fredag, och det gäller att hålla sig i form inför tävlingen!

Thinking can't replace action - so stop thinking and start doing


Sitter och äter middag efter kvällens taekwondopass. Trött och seg som bara den känner jag mig. Men det är lika bra, behöver komma i sängs lite tidigare än vanligt då jag ska upp tidigt och jobba imorgon.

Men det jag tänkte säga, var att jag ska tävla igen om en vecka! Nu är det svenska cupen 2 i taekwondo, och den ligger inte på hemmaplan, så det blir en tripp neråt i Sverige nästa helg. Är inte lika nervös som förra tävlingen, då jag inte hade kört på ett bra tag, så det känns skönt. Nu ska jag bara fokusera och gå in och köra hååårt! :)

Today I caught myself smiling for no reason.. then I realized I was thinking about you


Heeey. Kom precis in efter att ha tagit en promenad med hunden. Det är viktigt att ta små pauser då och då när man sitter och pluggar! Idag sitter jag och pluggar det sista inför tentan imorgon. Gillar egentligen inte att sitta dagen innan och plugga, men det är första tentan på terminen, så då försöker jag övertala mig själv att även dagens läsande kommer jag komma ihåg imorgon. Får hoppas på det bästa helt enkelt :)

Nu blir det plugg några timmar till, sedan kommer pojkvännen hit och lagar middag till oss, och sedan ska kvällen spenderas framför våra favoritserier :) Behöver göra något annat än bara tänka på tentan känner jag, hehe.

You can achieve whatever you choose to achieve. The process begins when you truly make the decision and commitment to do it.



When I see your face, there's not a thing that I would change, 'cause you're amazing, just the way you are




Kände redan när jag vaknade idag att något var fel. Men tog mig till skolan, väldigt trött och utmattad, för att gå en obligatorisk vandring med skolan. Det var en 8 km vandring på Södra Djurgården. Det var skönt att promenera och jag hade bra sällskap av Alexia och Cornelia :)) Men när vi var klara med vandringen började jag känna mig jättedålig, fick ont i magen och började kallsvettas. Har blivit magsjuk :(

Så nu ligger jag i mörkret i mitt rum, kollar på film, dricker vätskeersättning och lite blåbärssoppa. Så himla typiskt att bli sjuk, jag har inte tid att vara sjuk! Jobbigt. Men hälsan går före allt just nu. Mår i alla fall bättre nu än när jag kom hem från skolan, tack o lov. Ska försöka få mycket sömn inatt och ska så gott det går fylla på med vätska så att kroppen kommer i en bra balans igen.

"Sleep is the best meditation" - Dalai Lama


Sömn är så viktigt för att behålla en bra hälsa. Sover vi ordentligt orkar vi mer under dagen och vi mår helt enkelt bättre. Alla behöver olika mycket sömn, men det optimala ligger på 6-8 h sömn varje natt. Vi behöver sova för att våra kroppar ska ha möjlighet att vila upp sig, ladda om, smälta och bearbeta dagens intryck samt ta hand om viktigt reparationsarbete.

När vi sover sjunker blodtrycket, hjärtfrekvensen och kroppstemperaturen liksom stress och ämnesomsättningshormoner. Kroppen utsöndrar tillväxthormon och immunförsvaret blir mer aktivt.

Vi måste alltså sova ett visst antal timmar per natt för att må bra. Vissa har jättelätt att somna på kvällen medan andra har det svårare och ligger vakna flera timmar innan de somnar.

Att inte kunna somna om nätterna är något av de jobbigaste som finns om man dagen därpå måste vakna tidigt, eller har något viktigt planerat som man vill vara utvilad till. Det påverkar även hela ens liv om det pågår under en längre tid.

Vad händer när vi inte får tillräckligt mycket med sömn? Sömbrist sänker för det första vårt välbefinnande och vår prestationsförmåga.

På kort sikt kan sömbrist leda till trötthet, sänkt aktivitetsförmåga, plötsliga humörsvängningar, försämrat minne och koncentrationssvårigheter.

På lång sikt kan sömnbrist leda till bland annat högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdomar, försvagat immunförsvar, diabetes, fetma, utmattning och minnes- och koncentrationsproblem.

Jag upplever att jag sover bäst om jag fått 8-10 h sömn under natten, vilket jag tror beror på att jag nästan ständigt är uppe i varv och sysselsatt med mycket vilket gör att mitt sömbehov är stort. Har dock ofta svårt att somna, vilket beror på vissa saker som jag säkert skulle kunna undvika. T.ex. ska man undvika träning sent på kvällen, eftersom det drar igång stresshormonerna och man har svårare att komma ner i varv. Det är dock väldigt svårt för mig att göra, eftersom alla mina pass ligger sent på dagen men det skulle vara ett steg i rätt riktigt t.ex.

 

Sedan finns det en hel del andra saker man kan göra för att få det lättare att somna på kvällarna. Det viktigaste är att man har en bra miljö där man sover. Se till att det är mörkt, och stäng av tvn och annat ljus/ljud som kan vara störande. Vädra innan du går och lägger dig, och se till att du sover i en bekväm säng. En obekväm säng kommer inte bara resultera i sömnbrist utan även i ryggproblem..

 

Andra tips är att gå upp samma tid varje dag och gå lägga sig samma tid, vilket dock är svårt i vår vardag nuförtiden. Undvik koffeinhaltiga drycker som Coca cola och kaffe sent på kvällen. Arbeta inte i sängen, då kommer kroppen associera sängen med vardagsaktiviteter och inte sömn.

Ett tips kan vara att skapa en mysig miljö i sovrummet med tända ljus, där man läser en bok och lyssnar på avslappande musik innan man somnar, istället för att titta på tv och äta och dricka i sängen.


Just like the clouds, my eyes will do the same if you walk away, everyday, it'll rain, rain, rain


Dagens frukost: Naturell yoghurt med banan, havregryn och gojibär + en stor kopp med apelsinte.

Kom ganska nyligen hem från övningskörningen idag, går jättebra, men har lite småsaker jag måste öva på, men ganska snart är jag nog i mål! :)) Ska fortsätta dagen med att plugga inför tentan och ikväll blir det ett taekwondopass.

Cause there'll be no sunlight If I lose you, baby, there'll be no clear skies If I lose you, baby


Vilken hemsk helg. Har i stort sett bara suttit och tentapluggat.. och känner mig inte i närheten av klar. Men nu får det vara nog för idag! Ska ersätta min kurslitteratur med tidningen Glaze min mami köpte till mig :) Behöver tänka på något annat än hur skolans historia har sett ut..

Har en stressig vecka framför mig, men just nu vill jag bara slappna av. Måste vara pigg inför övningskörningen med körskolan imorgon! Vill så gärna ta det där körkortet, har övningskört länge nu, men jag ska alltid ha sjukt många bollar i luften att jag aldrig hinner fixa det. Det gäller verkligen att ha tid och tid är något som jag har väldigt lite av nu. Men det löser sig på ett eller annat sätt snart hoppas jag :)

If you ever leave me, baby, leave some morphine at my door, 'cause it would take a whole lot of medication, to realize what we used to have, we don't have it anymore



Idag har vi firat min mami i efterskott (hon fyllde år för några dagar sedan). Det blev Frutti Di Mare med räkor, kräftskjärtar, bläckfisk och musslor i tomat och vitvinssås till middag. Mums! Till efterätt åt vi rosa prinsesstårta :)

"I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times." - Bruce Lee


Frukost! Rågbröd med keso och gurka + naturell yoghurt med hemmagjord musli (havregryn, linfrön, gojibär, pumpafrön, torkad papaya, ananas och cantaloupemelon) och ett glas med tropisk juice.

RSS 2.0