Just do it


Åhhh. Ge mig! Från have2have.


..You don't even know me


Igår åt vi denna goda rätt hemma hos mig "Scampi e spinaci". Recept finns i arkivet under Recept.


Don't say you love me


Jag bakade jääättegoda chocolate chip cookies igår. Perfekt mjuka i mitten och skitstora! Hehe.
Har försökt att baka såna här förrut, men då sög receptet om man jämför med dessa..


I love you guys




Haft en riktigt bra dag. Har bland annat spenderat dagen med mina underbara bästa vänner. Just nu chillar vi hemma hos mig, riktigt mätta och sega efter pojkvännens asgoda middag! Uppdaterar mer imorgon. Nu blir det mys med film!

Q & A

Mia Olsen:

Kan du inte ge tips på bra bröd man kan köpa (och baka själv), som är utan/eller har så lite socker/sötsliskigt som möjligt i sig?

För jag är helt lost i "bröd världen", har tom. slutat äta bröd pga av detta, saknar det dock inge vidare jätte mycket. Men saknar faktiskt lite lite att kunna ta en macka med keso och krydda på ibland.

Såå, nu ska jag ta tag i den här kommentaren jag fick för någon vecka sedan. Att hitta bröd utan socker och sirap är ganska svårt. Men de här fyra sorterna nedanför är både goda och innehåller inget sånt!

Solrosrågbröd. Favorit!

Fullkornsbröd med linfrö. Har inte provat, men är nyckelhålsmörkt och ekologiskt och innehåller inget socker och ingen sirap. Stort plus!

Rågkusar bakade på äkta surdeg och fiberrik fullkornsråg. Om du inte är van med mörkt bröd, och bröd utan socker och sirap kommer du inte gilla det här brödet. Men är du van vid fiberrikt är det bra.

Rågform. Smakar typ som rågkusar. Nyckelhålsmärkt och såklart utan något sött.

Det finns väl några fler sådana här sorter i brödhyllan, men de här rekommenderar jag om du vill undvika sötat bröd. Baka eget bröd är självklart det bästa du kan göra, men jag är inte rätt person att fråga. Har precis börjat baka mitt eget bröd, och har ännu inte hittat ett recept jag gillat jättemycket. Men det kanske dyker upp något här om några veckor!

Det är inte farligt att äta bröd, jag äter det varje morgon, ibland även bröd som innehåller sirap, men med rätt pålägg så blir det inte så onyttigt ändå. Undviker dock vitt bröd, mörkt ska det vara, annars vill jag helst inte äta det!

You're perfect for me



Var iväg på kroppsmätning imorse via företaget Herbalife. De erbjuder en kroppsscaning och har olika produkter som de säljer, kosttillskott, proteintillskott med mera. Jag fick några smakprover med mig hem, men jag hatar att äta sån här ersättning, blir ändå aldrig mätt och vill ha riktig mat att tugga på. Men ska prova det jag har fått såklart.

Så hur såg mina värden ut från mätningen? Jag har minskat i kroppsfett sedan jag sist gjorde en mätning, vilket jag är jätteglad över! Nu känner jag att min kropp har hittat sin väg där den ska vara. Sedan sa hon att jag har mycket muskler till min vikt, vilket jag tror beror på att jag tränat taekwondo i 8 år. Fick också reda på  hur mycket procent fett + muskler jag har i benen, armarna och bålen. Sedan min metaboliska ålder som ligger på 12 år haha. Sedan lite annat, men det såg bra ut :)


You hit me with lightning



bilder lånade från: shoppingandfashion och angelicablick.

Faaan. De fina virkade shortsen från h&ms concsious collection finns redan ute i butikerna (den skulle släppas den 14 april), och läste dessutom på en tjejs blogg att de är slutsålda på de flesta ställena. Jag var såå sugen på dem. Imorgon ska jag iväg på ett ärende på morgonen, så kanske svänger förbi en h&m butik om jag hinner, fast utan en stor förväntan att jag ska hitta dem..

Yes. Klockan 8 är klockan ställd, så nu är det dags att sova.

Love me




Bra start på veckan! Först fika och shopping med Ali, sedan hem till papi för middag och tvspelande. Imorgon ska jag iväg på bodyscanning. Ska mäta mitt kroppsfett, min kroppsvätska, min metaboliska ålder med mera! Ska bli intressant. Har varit på kroppsfettsmätning förut, men det var ett tag sen nu, så ska bli kul att se om det har förändrats något!

I think about you every second


bild lånad från shoppingandfashion.

I like these boots! Dragkedjor är så snyggt på skor tycker jag.

Varför ska det snöa ute? Blöh. Dags för mig att kasta mig i sängen, har jobbat hela helgen och är såå trött.


I'd rather be with you

Sitter just nu och läser en bok som heter Ät dig frisk - välj rätt mat. I den här boken tar de också upp olika matlagningsmetoder, såsom ångkokning, kokning, stekning, wokning, långkok, ugnsstekning, grillning och rå mat, och då vilket sätt som bäst förvarar näringsämnen med mera.

I den här boken anser de att det bästa sättet att bevara näringsämnen är att ångkoka mat. Och i förra boken jag läste i och lite andra källor sägs det mikrovågsugn.

Om man ångkokar t.ex. fisk tar det ungefär tio minuter, beroende på tjocklek, och bevarar de goda och nyttiga fettsyror som finns i nästan all fisk, och även de vattenlösliga B-vitaminerna. I mikrovågsugn är det B-vitaminerna som försvinner snabbast. Att ångkoka grönsaker tar bara några minuter, och är alltså bra för att bevara näringsämnen.

Så ni som fortfarande känner att ni inte litar på mikrovågsugnen (läs i tidigare inlägg), ångkoka istället! 

Om man verkligen vill bevara alla näringsämnen får man köra på rå mat, och inte tillaga maten alls, fast det kan ju inte göra med all mat såklart. Grönsaker, frukt, nötter, kärnor eller frön funkar bra, men inte kött och olika sädesslag som man ju förstår. Sushi går ju även bra såklart! Och det är ju riktigt gott! :)

Fördelen med råa livsmedel är att de innehåller enzymer som underlättar matsmältningen. De är också rika på fibrer, som för bort giftiga avfallsämnen och onödigt kolesterol ur kroppen.


Du och jag nu




Angelica Blick
Färg, färg, färg! Varje modeblogg jag går in på nu visar upp nya och färgglada plagg. Underbart fint tycker jag. Våren är ju här nu! Jag är shoppingsugen, men tycker Stockholms utbud suger de flesta gångerna man går och hoppas på att hitta det perfekta plagget. Därför längtar jag efter en shopping och sightseeing resa som ska bli av i sommar.. Kan det inte bli juni nu?


You're my wonderwall



Har funderingar på att köpa denna concealer från Make up store. Brukar sällan behöva använda concealer, men känner att jag behöver någon nu speciellt för att täcka mörka ringar runt ögonen. Någon som har erfarenhet av denna, är den bra?


I got a secret that I wanna show you


Drömfångare. Så himla fint! Både att ha på väggen och runt halsen..

Hoppas ni har en bra lördaskväll! Nu ska jag slänga mig i sängen och strax sova, man ställer ju fram klockan en timme inatt, så blir en timme mindre sömn, och imorgon måste jag upp och jobba. Jaja, jag jobbar ju inte ofta, men är verkligen ingen morgonmänniska..


Q & A

Anonym:

va? hur kan det vara nyttigt att laga i mikrovågsugn? försvinner inte mycket vitaminer då?

Jag har också alltid trott att det skulle vara så att det försvinner mycket vitaminer, och blev chockad när jag hittade den här faktan om att det skulle vara nyttigare att värma grönsaker i micron, än att t.ex. koka dem.

Men nu har jag läst på lite och de näringsförluster som gäller när det kommer till tillagning i microvågsugn rör de vattenlösliga vitaminerna (C-vitamin och de olika B-vitaminerna) . Det är de vitaminer som är känsligast för värme och urlakning.

Då tillagningstiden i mikrovågsugn oftast är kortare än vid traditionell matlagning och den tillsatta mängden vatten är liten, blir förlusterna små både av vitaminer och mineraler. Näringsförlusterna kan sägas vara mindre vid tillagning i mikrovågsugn än vid kokning på vanligt sätt.

Hittade en text från livsmedelsverket som säger såhär:

När man lagar mat i mikrovågsugnen kokas vattnet i maten.

Det finns flera studier som undersökt vad som händer vid matlagning i mikrovågsugn. I de flesta fall finner man endast små förändringar. Dessa är vanligtvis mindre än de som uppkommer vid vanlig kokning och stekning.

Det har inte publicerats studier eller artiklar som visar att tillagning i mikrovågsugn påverkar näringsinnehållet negativt på annat sätt än vanlig uppvärmning. Tvärtom är det en skonsam tillagningsmetod.

Om man däremot upphettar längre och intensivare än vad man normalt gör, uppkommer en del förluster av näringsämnen, vilket inte är så märkligt.

Det är svårare att ha kontroll över temperaturen när man värmer i mikrovågsugn. Därför ska inte bröstmjölk eller bröstmjölksersättning värmas i mikrovågsugn. Värmen kan bli så hög att det biologiska värdet av vissa ämnen blir sämre.

Glöm inte att värma maten i mikron till minst 70 grader!

Så, är mikrovågsugnen en vän eller fiende? Enligt många källor så är det inte så farligt som vi tror, och att alla näringsämnen går förlorade är bara en matmyt som går runt!

Så när det kommer till grönsaker, så kan ni ju själva välja att antingen laga de i micron eller koka de på spisen. Det viktigaste är ju ändå att vi får i oss frukt och grönt, och helst 5 portioner per dag!


I love you just the way you are

Ska vi helst äta råa eller tillagade grönsaker?

Det finns olika anledningar till att råa grönsaker anses innehåller mer näring än tillagade. En av de är att näringsämnena förstörs i grönsakerna om de tillagas på fel sätt. Undersökningar har visat att om gröna grönsaker som spenat kokas i vatten, förlorar 45 procent av sitt C-vitamin, 35 procent av sin folsyra och minst 5 procent av övriga näringsämnen.

Så vad är den rätta tillagningen?
Det är viktigt att tillaga grönsaker på rätt sätt, annars går näringsämnen förlorade.
Tänk på detta:

- Att tillaga frukt och grönsaker i mikrougn är det allra bästa alternativer. Att ångkoka och woka maten är det nästa bästa alternativet. Det kan också vara bra att laga maten i ugnen eftersom näringsämnena inte läcker ut under tillagningen.

- Kokning gör att de flesta näringsämnena försvinner. Men om du ändå vill äta färsk frukt eller grönsaker ska du använda så lite vatten som möjligt och äta dem innan de hunnit bli alltför mjuka.

- Använda kokvattnet till såser eller steksky eftersom den innehåller all den näring som gick förlorad under kokningen.

- Låt om möjligt skalet sitta kvar på frukt och grönsaker eftersom det förhindrar att näringsämnena försvinner. Det är också bra om du skär maten i stora bitar istället för små tärningar eller skivor.

- När du tillagar konserverad mat ska du tänka på att den redan varit upphettad och behöver kortare koktid än färska eller frysta livsmedel.

Och sist lite om morötter och tomater..

En genomförd undersökning visar att morötter som kokats innehåller tre gånger så mycket betakaroten som råa. Anledningen till detta är att kokningen mjukar upp de hårda cellväggarna vilket gör det lättare för kroppen att absorbera betakarotenet. När vi dessutom redan vet att det finns mer lykopen i kokade tomater och att upphettningen under konserveringsprocessen underlättar fiberupptaget, står det klart att råa grönsaker inte nödvändigtvis är bättre!


You and me


Idag gjorde jag en liknande sallad som igår till lunch. Bytte bara ut kyckling mot lufttorkad skinka istället, som jag åt tillsammans med romansallad, gula pärltomater, brödkrutonger, parmesanost och caeasardressing. Tyckte skinkan passade lika bra faktiskt!

It's friday, friday


Love this picture!

Fredag idag! Whooah. Vart försvann min vecka? Idag känner jag mig lite småförkyld så ska spendera dagen hemma och ta det lugnt. Jobbar ändå hela helgen, så en hemmakväll blir nog inte helt fel. Nästa vecka måste jag börja ta tag i lite saker igen. Övningsköra efter ett långt uppehåll under vintern och träna taekwondo mycket mer än jag har gjort på sista tiden!

Btw, har sökt högskola till hösten nu. Tror jag har gjort ett bra val. Det ligger i Stockholm och jag tror det kommer passa mig riktigt bra. Håll tummarna för mig att jag kommer in! :) Berättar senare vad det är jag har sökt!

I love the way you lie

Vi ska ju som sagt försöka få i oss 5 portioner frukt och grönt varje dag. De 5 portionerna bör dock bestå av 3 portioner grönsaker och 2 portioner frukt. Forskning pekar på att grönsaker är en aning nyttigare än frukt. Helst ska du försöka att dagligen se till att få i dig 1 portion med mycket betakaroten (vilket innebär en röd, gul eller orange frukt eller grönsak) samt 1 portion med mycket C-vitamin (kiwi, blåbär, hallon, citrusfrukter, röd paprika eller sötpotatis). Dessutom bör du äta minst 3 portioner korsblommiga grönsaker i veckan (t.ex. blomkål, vitkål, spenat, broccoli, rädisor, rovor, kålrot eller brysselkål). Försök också att se till att äta en blandning av andra frukter och grönsaker - ju fler sorter och ju fler färger din dagliga kost innehåller - desto fler fytokemikalier (välgörande växtämnen) får du i dig!

Hur mycket är då en portion frukt?

Stor frukt (ananas, cantoloupemelon, grapefrukt, mango, papaya, vattenmelon): 1 stor skiva

Medelstorfrukt (apelsin, avocado, banan, persika, päron, äpple): 1 hel frukt

Liten frukt (aprikos, clementin, fikon, kiwi, passionsfrukt, plommon, satsumas, tomat): 2 hela frukter

Bär (björnbär, blåbär, hallon, jordgubbar, krusbär, körsbär, svarta vinbär, tranbär, vindruvor): 1 kopp (knappt 3 dl)

Kokt, konserverad och blandad frukt (ananas, aprikos, fruktcocktail, färsk fruktsallad, persika, päron, äpple): 3 matskedar

Torkad frukt (ananas, aprikos, banan, dadlar, fikon, papaya, russin, tranbär): 1 matsked

Fruktjuice (alla rena fruktjuicer, inklusive tomat, färskpressad eller mixad, ej fruktdrinkar) : 1 medelstort glas (1 ½ dl)


Hur mycket är en portion grönsaker?

Blandade salladsgrönsaker (gurka, isbergssallad och andra ljusa salladssorter, seller): 1 dessertskål

Korsblommiga grönsaker (blomkål, broccoli, brysselkål, kålrot, rova, rädisa, vitkål): 2 matskedar

Mörkgröna bladgrönsaker (grönkål, mangold, pak-choi, romansallad, ruccolasallad, spenat): 2 matskedar

Andra grönsaker (aubergine, gröna bönor, lök, morot, paprika, squash, svamp, ärter): 2 matskedar

Groddade bönor (alfalfa, broccoligroddar, böngroddar): 1 halv kopp (1 ½ dl)

Bönor och baljväxter (kidneybönor, kikärter, linser, sojabönor, svarta bönor, vita bönor): 1 halv kopp

Grönsaksjuice (morot, tomat, rödbeta): 1 medelstort glas (1 ½ dl)



Jag måste vara galen

Här kommer 10 skäl till för varför man ska äta 5 portioner frukt och grönt varje dag!

11. Frukt och grönt kan lindra ett flertal "kvinnobesvär". Forskning vid Rutgers University i USA visar att vissa ämnen i tranbär och blåbär hindrar bakterier från att gå fäste i urinledaren och skyddar därför mot infektioner som blåskatarr. Ett glas tranbärsjuice eller en näve blåbär om dagen minskar risken med 58 procent. Italienska undersökningar har också funnit att kvinnor som äter mycket gröna grönsaker löper hälften så stor risk för att utveckla fibromyom än de som äter lite grönsaker.

12. Frukt och grönsaker motverkar rynkor. Enligt undersökningar vid Monash University i Australien har människor som äter rikligt med färsk frukt och grönsaker slätare och mindre rynkig hud än de som äter mycket rött kött och socker.

13. Enligt en skotsk undersöknig kan man sänka kolesterolhalten med 11 procent bara genom att äta två och en halv morot om dagen. Höga kolesterolvärden är en av de största riskfaktorerna när det gäller hjärtsjukdomar.

14. Efter en tolv år lång studie har man kunnat visa att människor vars kost innehåller mycket kalium löper betydligt mindre risk att drabbas av stroke. Färsk frukt och grönsaker - framför allt bananer, vindruvor, purjolök och kål - innehåller mycket kalium.

15. Frukterna behöver inte ens vara hela för att ha gynnsamma effekter. Enligt en undersökning vid Harvarduniversitetet kan ett enda glas grapefrukt- eller apelsinjuice om dagen minska risken för stroke med 25 procent.

16. Vi behöver i genomsnitt åtta glas vatten om dagen för att fungera optimalt - men om vätskenivån sjunker med bara 2 procent så påverkas vår energi, vår mentala förmåga och muskelkraft. Att äta 5 portioner frukt och grönsaker om dagen motsvarar tre glas vatten - och ännu mer om du väljer vattenrika livsmedel som melon, gurka, selleri eller sallad.

17. Människor som äter 3 portioner broccoli i veckan löper mindre än hälften så stor risk att drabbas av cancer i tjocktarmen jämfört med dem som inte äter broccoli. Undersökningar som genomförts vid det amerikanska cancerinstitutet visar att ju mer man äter av korsblommiga grönsaker (broccoli, blomkål, rovor, grönkål och vitkål), desto mindre är riskerna för att man drabbas av cancer i tjocktarmen.

18. Grå starr är den vanligaste orsaken till blindhet i världen, 15-20 miljoner är drabbade i dag, och enligt forskare ökar risken med 600 procent om man äter mindre än 1 portion frukt och grönsaker om dagen. Av alla grönsaker som gagnar synen tycks spenat vara den som får högsta poängen - inte bara ifråga om starr, utan också som ett viktigt skydd mot åldersrelaterad makuladegeneration (förändringar i näthinnans gula fläck), den vanligaste orsaken till blindhet hos personer över 55 år.

19. Storbritanninen har det högsta antalet fall av astma i världen och 23 procent av alla barn i åldrarna 6-7 år drabbas. Cirka 8-10 procent av Sveriges befolkning har diagnosen astma, det vill säga ungefär 720 000 människor. Till och med i Nya Zeeland, som är så omtalat för sin friska luft, drabbas var sjätte invånare av astma. Men forskningsresultat som publicerades i Storbritannien 2001 visar att man kan lindra symtomen genom att äta tomater varannan dag eller ett äpple om dagen.

20. Stress drabbar många i samhället idag, men undersökningar har visat att människor som äter mycket frukt och grönsaker som innehåller B6-vitamin (t.ex. bananer och avocado) hanterar stress bättre än de som inte gör det. I genomsnitt behöver vi 2 mg B6-vitamin om dagen - en banan innehåller vanligtvis 0,7 mg, en avocado 1,76.
Boken jag har tagit faktan ur, tycker jag är väldigt bra, det står skrivet väldigt enkelt hur vi ska få i oss 5 portioner frukt och grönsaker varje dag, och varför det är bra med mera. Men vad är egentligen en portion frukt/grönt? Det tänkte jag ta upp i ett kommande inlägg!

Natten är ung och jag ligger vaken



Är helt kär i den här bikinin från h&m. Har dock inte sett den i butik än.. Visst är det fint med lila + turkost?


Jag tror att jag faller, jag faller

Haft en myskväll hemma hos Alicia med laxmiddag, Bert filmen, choklad och skype med Karin i Hawaii.

Nu är jag hemma, sjukt seg, men tänkte avsluta dagen med ett avsnitt av Pretty little liars och BB, och sedan sova. Otroligt fin bild förresten haha, vi skickade den till Karin så hon kunde sukta efter lite svensk choklad :) hehe.

Gonatt på er!

Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid

Ett av råden som livsmedelsverket har gett den svenska befolkningen är att vi ska äta 5 portioner frukt och grönt varje dag. Med vilka är skälen till att vi ska äta just 5 ?

1. Enligt världshälsoorganisationen (WHO) skulle 85 procent av alla cancerfall bland vuxna kunna undvikas. Av dessa anses cirka hälften bero på den näringsfattiga kost vi i västvärlden håller oss till, men om vi lade till 5 portioner frukt och grönsaker om dagen skulle den siffran kunna sjunka avsevärt.

2. I USA orsakar hjärtsjukdomar över en miljon dödsfall varje år. I Storbritannien avlider en person var tredje minut i kranskärlssjukdomar, men nya forskningsrön från universitetet i Cambridge visar att ett enda äpple om dagen minskar risken att dö i förtid av hjärtsjukdomar med 20 procent. Lätt till en apelsin och banan så kommer du upp i 50 procent.

3. Man drabbas inte lika ofta av lindrigare infektioner som förkylningar och influensa. Att låta frukt och grönsaker ingå i kosten (framför allt kiwi, hallon, paprika och citrusfrukter) är det bästa sättet att få i sig tillräckligt med C-vitamin. Det har också visat sig att människor som äter mycket C-vitamin har 34 procent färre sjukdomar än andra.

4. En undersökning från 1998 visar att en fiberrik kost skyddar mot bröst- och prostatacancer. Nästan alla grönsaker och de flesta frukter innehåller fibrer. Det gäller framför allt kål, ärter, bönor, bär och torkad frukt.

5. Att drabbas av åldersrelaterad minnesnedsättning är en av de tråkigaste aspekterna av att bli gammal, men enligt en undersökning från 1999 räcker det att komplettera kosten med motsvarande en halv kopp blåbär om dagen för att nya hjärnceller ska kunna bildas, vilket kan förhindra att minnet försämras.

6. De flesta av oss tror att det bara är mejeriprodukter som är bra för benstommen, men faktum är att även mörkgröna bladgrönsaker som broccoli och grönkål innehåller kalcium. Lök bidrar också till benuppbyggnaden genom att förhindra den process som får skelettet att försvagas. Undersökningar vid universitet i Bern visar att det räcker med 1 gram lök om dagen för att stärka benstommen.

7. Fem portioner röd frukt och grönsaker i veckan (exempelvis tomater och vattenmelon) kan minska risken för lungcancer med 25 procent.

8. Hudcancer orsakad av UV-strålning ökar i hela världen. I Queensland i Australien drabbas fyra av fem personer av någon form av hudcancer, och till och med i Storbritannien har antalet fall av den farligaste formen, malignt melanom, nästan fördubblats sedan 1971. Forskning vid universitetet i Arizona har dock visat att en kost som innehåller 5-10 portioner röda, gula och orange frukter och grönsaker kan minska risken för hudcancer genom att ett UV-skyddande lager bildas under huden.

9. Enligt den mest omfattande studien av framgångsrika bantningsmetoder som hittils gjorts är det viktigt att inrikta sig på en kost som innehåller mycket frukt och grönsaker om man vill gå ner i vikt och behålla sin idealvikt. Det är knappast förvånande om man tänker på att två till tre matskedar av de flesta frukter och grönsaker bara innehåller femtio kalorier - lika mycket som en halv chokladbiskvi eller fem potatischips.

10. Ett högt intag av frukt och grönsaker har visat sig kunna minska risken för cancer i magsäcken. En svensk undersökning av tvillingar visat att det syskon som äter mycket frukt och grönsaker löper fem och en halv gånger mindra risk att drabbas av magsäckscancer än det syskon som inte gör det.

10 mer skäl kommer upp här imorgon!

All fakta kommer från boken "Fem om dagen" av Helen Foster.


Blueberry kisses



När jag är uttråkad eller inte har något viktigt att ta itu med så surfar jag gärna runt på mode och matbloggar. Jag har en hel del favoriter, och just nu ligger My ganska högt upp när det kommer tilll modebloggarna. Tycker verkligen om den här outfiten ovanför, mockashorts och en färgglad skjorta, riktigt fint tycker jag!

Onsdag idag förresten! Jag ska starta dagen med en stor och nyttig frukost, och sedan ska jag ut och powerwalka.

Pretty dresses from Topshop!






Besökte den nya topshop butiken inne i stan igår, och den var såå mycket bättre än den i gallerian. Stor och ett bra utbud. Jag provade några vita klänningar, och de satt fint, men tyckte priset var lite för högt och sedan var de väldigt genomskinliga, vilket var ett minus. Klänningarna finns även på topshops hemsida, där frakten till sverige inte är hög, vilket är ett plus till er som inte har topshop i eran stad och så är det några hundralappar billigare än i butik! Jag köpte en vit klänning igår, men inte från topshop, utan från h&m, rätt enkel men betydligt billigare :)


You have made my life complete and I love you so


Efter en tur inne i stan idag med lite shopping drog jag hem till pappa och var lagom onyttig! Yummy. Inte ofta jag äter pizza ska ni veta, så jag njöt av varje tugga haha.

En pizza nångång då och då (typ varannan månad för mig eller ännu mer sällan..) skadar verkligen inte! Så ni som är sådär superduper nyttiga unna er något gott och onyttigt ibland. Det är okej, så länge man inte äter onyttigt i stora mängder och ofta. En viktig sak är också att sluta äta när man blir mätt, och inte fortsätta äta bara för att det finns mat på tallriken. Så var det med mig idag, åt inte upp hela pizzan men var ändå nöjd!

My lips like sugar, my lips like sugar

Socker! Finns det några fördelar med socker och varför är egentligen socker dåligt? Och vilka olika sorters socker finns det?

Bra med socker:
- Socker är ren energi, vilket gör att du blir pigg och glad, och kan ibland vara bra att fylla på med, men inte för mycket!
- Är en bra smaksättare i olika desserter och annan mat
- Ger snabb energi, vilket kan behövas i vissa situationer

Dåligt med socker:
- Man går upp i vikt av för mycket socker
- Risk för hål i tänderna
- Om man äter för mycket finns en risk av att drabbas av hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och fetma

Vitt socker
Det vanligaste vita sockret kommer från sockerbetor eller sockerrör och har specialbehandlats och renats för att få sin vita färg. Det består av både fruktsocker och druvsocker. Sockret är även ren energi som snabbt går ut i kroppen.

Farinsocker
Är brunt eller vitt socker med tillsats av mörk sirap. Maltodextrin, som är gjort av stärkelse tillsätts för att göra sockret klumpfritt. Farinsocker används framförallt vid bakning om man vill ha en kraftigare smak.

Fruktsocker
Fruktsocker (fruktos) är det sötaste sockret, en och en halv gång så söt som vanligt socker. Det finns en stor nackdel med fruktsocker och det är att hjärnan inte kan använda det utan att först omvandla sockret till fett i levern - vilket kan leda till höga blodfetter! I måttliga mängder kan fruktsockret tillsättas i t.ex. en fruktsoppa för att framhäva smaken på frukt och bär. Det är skillnad på tillsatt fruktos och naturlig fruktos. Därför är ett nyttigt alternativ att äta hela frukter. Då får fruktsockret naturligt sällskap av fibrer, antioxidanter och vitaminer.

Druvsocker
Druvsocker (glukos) är en enkel sockerart som snabbt tas upp i kroppen. Det är också en byggsten i stärkelse som bland annat finns i potatis. Om potatisen är kokt eller bakad i måttliga mängder påverkar den dock blodsockret väldigt lite. Den totala mängden stärkelse är nämligen låg, tack vare att potatisen innehåller mycket vatten.

Rårörssocker
Rårörssocker och muskovadosocker kan vara ett bättre val än vitt socker för att man får mer smak. Men näringsmässigt är det väldigt likt vanligt vitt socker.

Honung
Produceras från bin av blommornas nektar. Det innehåller förutom olika sockerarter små mängder vitaminer, mineralämnen och enzymer. Dessa är dock känsliga för upphettning, så ät den helst kall eller ljummen. Honung har länge används som naturlig medicin vid förkylning och hosta.

Sirap
Vanlig sirap tillverkas av råsocker från sockerbetor och sockerrör. Sedan tillsätts olika ämnen som bestämmer färg och smak. Lönnsirap ger däremot flest mineraler och näringsämnen av alla söta produkter.

Ofta finns socker dolt i många vanliga livsmedel, så kolla ordentligt på innehållsförteckningen om du vill undvika tillsatt socker. Ät produkter som har naturligt socker i sig, som frukt! Jag har senaste åren varit väldigt noga med att kolla vad brödet jag äter innehåller. Undviker socker och sirap så gott det går. För glöm inte att sirap också är socker! Det bästa man kan göra är att baka sitt eget bröd, men annars finns det flera goda alternativ i affären som jag har smakat.

Det här har ni väl inte missat..


Just stop for a minute and smile


I need help! Vart kan jag hitta en sånt här linne?! Ge mig tips snälla! Har skrivit om plagg med öppen rygg förut, men har fortfarande inte hittat exakt det jag är ute efter..

Nu ska jag fortsätta titta på big brother, fan jag är fast.. men vad ska man annars göra en söndaskväll när pojkvännen är upptagen med plugg och bästa vännen är sjuk? Okej, men kan göra allt förutom att kolla på bb, men heja gurkan liksom! haha.

Kiss me, kiss me, say that you miss me


Hallå på er! Sitter här och myser i min morgonrock efter en uppfriskade dusch efter solariumet. Blev kanske en för lång stund eftersom jag inte solat på väldigt länge, så hoppas att jag inte vaknar upp röd och bränd imorgon.. Jag brukar nästan aldrig sola solarium, så efter idag kommer det inte bli på länge igen, ska köra på min brun utan sol istället, för nu vill jag jobba upp en bra bränna.. hehe. Jaja, nu ska jag äta en lätt lunch och sedan får jag se vad som händer!


Baby, jag tror jag är kär


Favoritlåt just nu! Veronica Maggio - Jag kommer.

Har precis sagt hejdå till pojkvännen, så nu ska jag börja med min ta hand om mig själv söndag. Ska svänga förbi solariumet, sen hem och fräscha till mig ordentligt, ska även försöka hinna med att färga utväxten. Ska strax ringa Emilie och kolla om hon är frisk idag så vi kan chilla hemma hos mig ikväll. :)

I'm not a perfect person, there's many things I wish I didn't do, but I continue learning

alicia:

önskar att jag hade din kunskap och inställning till mat och hälsa och sånt haha. sjukt inspirerande :)) kram

Kul att höra att det är inspirerande hehe :) Jag har inte alltid haft den här inställningen till mat/hälsa, men kämpar på så gott jag kan med att leva nyttigt och att inspirera andra! kramar

Oh my love I swear you're perfect

Eftersom jag skrev om de tio bästa frukterna igår, så tänkte jag idag skriva om de tio bästa grönsakerna!

1. Broccoli

När man äter broccoli så börjar kroppen att producera ett avgiftningsenzym som skyddar mot cancerframkallande ämnen och hindrar tumörtillväxt. Broccoli innehåller också stora mängder kalcium - en portion ger 10 procent av der rekommenderade dagsbehovet. Broccoli är dessutom rik på folsyra, C-vitamin och den viktiga mineralen selen.

2. Brysselkål

I likhet med broccoli innehåller brysselkål ämnen som är viktiga för kroppens avgiftning och dessutom stora mängder antioxidanter. Brysselkål hör till de fyra grönsaker som är mest effektiva när det gäller att förebygga stroke.

3. Lök

Den viktigaste ingrediensen i lök är en flavonoid som kallas quercetin och som stärker såväl lungorna som benstommen. Det är också det ämnet i vin som skyddar hjärtat. Rödlök innehåller fler näringsämnen än andra sorter.

4. Morötter

Det är sant att morötter förbättrar mörkerseendet eftersom de förser den ljuskänsliga delen av ögat med A-vitamin. Män som äter morötter löper mindre risk att drabbas av lungcancer än andra män. Morötter sänker också kolesterolhalten. Ett tips: Avlägsna blasten så snart du köpt dem så bevaras näringsämnena bättre.

5. Paprika

Paprika förebygger cancer, mildrar åldrandets effekter och är bra mot hjärtsjukdomar. Grön paprika innehåller dubbelt så mycket C-vitamin som citrusfrukter, och röd paprika tre gånger så mycket. Paprika är också rik på betakaroten - den röda innehåller nio gånger så mycket som grön. Röd paprika innehåller också lykopen.

6. Sojabönor

En halv kopp sojabönor innehåller en tredjedel av de fytoöstrogener som kvinnor behöver få i sig dagligen för att förhindra bröstcancer. Undersökningar pekar även på att sojabaserade produkter kan förebygga prostatacancer.

7. Spenat

Spenat är fullproppad med fibrer. Det är också det livsmedel som gör mest nytta för ögonen efersom den innehåller minst fem gånger så mycket lutein som annan mat. Spenat innehåller även energigivande järn och folsyra och ett B-vitamin som visat sig kunna minska risken för missbildningar hos foster.

8. Sötpotatis

Innehåller mycket A-vitamin, utgör också en mycket fettsnål källa för E-vitamin samt innehåller mer fibrer än havreflingor.

9. Tomater

Tekniskt sett är tomaten en frukt, men de flesta av oss betraktar den som en grönsak. Tomater är den bästa källan för den viktiga antioxidanten lykopen som har visat sig kunna skydda mot lung-, prostata- och livmoderhalscancer. Så lite som en tomatbaserad produkt om dagen kan minska risken för lungcancer med 25 procent.

10. Vitlök

Regelbunden konsumtion av vitlök kan föryngra ditt hjärta med drygt tio år. Vitlök motverkar åderförkalkning och även hjärtsjukdomar. Vitlök stärker också immunförsvaret, gör blodet tunnare och kan till och med göra dig glad.


The beauty of this life I've made with you

All frukt innehåller nyttiga ingredienser men vet du vilka som är lite bättre för din hälsa än andra?

1. Avocado

Avocado är den frukt som innehåller störst koncentration av antioxidanten Vitamin E. Den innehåller också lutein som är bra för synen, och jämfört med andra frukter innehåller avocado tre gånger så mycket glutation som kan minska risken för cancer i munhålan. I avocado hittar vi enkelomättade fetter som kan bidra till att sänka kolesterolvärdet.

2. Blåbär

Blåbär är den frukt, som har den största procenten antioxidanter. Blåbär kan bidra till att linda problemen med nedasatt minnesförmåga och koordinationssvårigheter som äldre människor kan drabbas av.

3. Hallon

Hallon innehåller ellagsyra, och undersökningar visar att denna fytokemikalie kan förhindra och besegra cancer, främst bröst och livmodercancer. Ellagsyra förekommer främst i hallonens små kärnor. Bären innehåller mycket C-vitamin och fibrer.

4. Jordgubbar

I likhet med hallon innehåller även jordgubbar stora mängder ellagsyra. De är rika på C-vitamin och fibrer. Åtta bär ger en femtedel av dagsbehovet av folsyra (gäller personer om inte är gravida). Om du utsätts för passiv rökning kan jordgubbar vara till hjälp, då bären minskar effekterna av benspyren som är ett cancerframkallande ämne i tobaksrök.

5. Katrinplommon

Ingen frukt innehåller så mycket antioxidanter som torkade plommon - nästan dubbelt så mycket som blåbär, de färska frukt som har de högsta värdena av antioxidanter. Katrinplommon hjälper mot förstoppning, som kan orsaka många matsmältningssjukdomar och vissa cancerformer. Förutom fibrer innehåller katrinplommon även vinsyra som är ett naturligt laxermedel och dihydrofenylisatin som hjälper tarmarna arbeta.

6. Kiwi

En kiwi innehåller hela dagsbehovet av C-vitamin. Den innehåller som avocadon, stora mängder lutein som är bra för synen. I kiwin hittar vi också fibrer som motverkar förstoppning, kolesterol och cancer, samt mineraler som koppar, kalium och magnesium och till och med en dos E-vitamin.

7. Tranbär

Tranbär innehåller stora mängder antioxidanter som motverkar åldrandet och som även kan minska risken för blåskatarr. Forskning har också visat att bären kan förhindra plackbildning på tänderna.

8. Vattenmelon

Lykopen är en viktig substans som motverkar cancer. Även om vattenmeloner innehåller mindre lykopen per gram än tomater får du i dig nästan fyra gånger så mycket per portion av detta ämne eftersom melonportionen är så mycket större. Dessutom innehåller vattenmelonen mycket vatten, vilket förhindrar uttorkning, och en hel del kalium, som behövs för regleringen av bland annat blodtrycket.

9. Vindruvor

Förutom att vindruvornas skal innehåller fibrer och antioxidanter innehåller de också en substans som kallas resveratrol som skyddar druvorna från svampsjukdomar. Men resveratrol är också bra för oss människor för att det kan minska risken för hjärtsjukdomar.

10. Äpplen

Äpplen är inte särskilt rika på vitaminer och mineraler, men är rika på antioxidanter som ger en minskad risk för cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Forskning pekar även på att äpplen kan skydda minnet och förebygga demens.

Källa: All fakta kommer ifrån boken Fem om dagen - frukt och grönt för bättre hälsa, förutom faktan om äpplen som jag hittade på nyfikenvital. Svenska utgåvan om Fem om dagen kom ut 2003, så det kan ju hända att det finns bättre frukter än dessa här ovanför, det pågår ju ständigt forskning!


I wish that I was stronger so that I had more to give, I'll share everything I have and we'll find a way to live




Idag har jag spenderat dagen med Alicia, blev en fika på Café String och sedan kikade vi kläder på Beyond Retro och andra småbutiker på söder. Jag drack varm mjölk med jordgubbssirap som var jättegod! Yuummy.

Och vad fan hände med vädret? Snö igen. Orkar inte! Just nu ligger jag i sängen och värmer mig under täcket, här vill jag stanna hela kvällen!

I know all you're secrets, and you know all of mine, you're always here to hold me up when I'm losing my mind


Brukar ni läsa den digitala tidningen Modeflickan? Jag har läst det senaste numret och det innan bara, men tycker det är ganska okej faktiskt. Marsmånad bjuder på mode och shopping, tips på hur du håller ditt hår fint och friskt, ekologiska hudvårdsprodukter, vårens nagellack, streetstyle med mera. Klicka här för att läsa.

And I know you too well to say that you're perfect, but you'll see, oh my sweet love, you're perfect for me


Idag fick första numret av Styleby följa med hem. Så nu efter lite städning ska jag ta och titta igenom den, och sedan blir det första avsnittet av serien Pretty little liars. Har hört att den ska vara bra? Så ska ge den en chans. Köpte även med mig vit choklad och mörk choklad med mousse, kvällen är räddad!

Det där tidningstället ovanför äger jag tyvärr inte, tycker det är himla coolt dock, kommer från åhlens och sett att det blivit väldigt hypat på många bloggar. Jag tror jag måste skaffa något liknande ganska snart..

And I'd just like to say, I thank God that you're here with me

Har varit iväg på biblioteket här i närheten och lånat några böcker om mat och hälsa, handlat blommor till rummet, fyllt på kylskåpet med mat och nu sitter jag här och läser bloggar. Men ska inte sitta allt för länge här, för just nu ser mitt rum ut som ett bombnedfall.. Igår ersatte jag mitt gamla skrivbord med en soffa, och nu har jag ingen aning vart jag ska ställa alla saker från skrivbordet, så det måste jag ta tag i ikväll!

Fem om dagen - frukt och grönt för bättre hälsa
Idrott, motion och hälsa
Vägen till friskare hud!
Supermat - vägen till ett friskare liv
Viktminskning utan träning
Ät dig frisk - välj rätt mat

Har inte varit på bibblan på länge nu, så passade på att plocka på mig en del, hehe. Om jag hittar några bra tips i böckerna tänkte jag tipsa om det här också :)

It's not always easy, but somehow our love stays strong, if I can make you happy, then this is where I belong


Dagens frukost fick bli två mackor solrosrågbröd med tonfisk, majs och några skvättar citronsaft. Jag sitter fortfarande i pyjamas och dricker te, hade lite svårt att komma upp idag och solen skiner inte utanför fönstret idag så då vill i alla fall jag ligga kvar en stund extra i sängen..

Men nu är det dags att starta dagen på riktigt, idag har jag några små ärenden att fixa, men först så blir det en runda med hunden. Puss!

Tänk att vi ligger här du och jag i en tystnad vi inte valt, vi som brukade vara så bra, vi som brukade vara allt

Dags att sova! Ska drömma om att jag befinner mig på andra sidan jordklotet på de här ställena nedanför..hehe.
Gonatt :)






Det är sättet du rör mig och sättet som du får det svåra att bli lätt


Snygga träningskläder från Stadium. Det blir ju så mycket roligare att träna i snygga och bekväma kläder som andas! Jag har själv de korta tightsshorten, och de blir perfekta att springa med ute nu i vår.

Har btw haft en riktigt träningspass här hemma, då jag och mami har flyttat på massa möbler och möblerat om mitt rum ännu en gång.. Har gjort det hur många gånger som helst nu, men nu är det näästan klart! Så nöjd.

30. Glöm inte att..

Sista inlägget på 30 dagarslistan om hälsa och träning!

Glöm inte att.. du bara har en enda kropp och att man inte kan utsätta den för vad som helst. Alla är vi olika och fungerar på olika sätt, dock är en sak säker, om vi inte arbetar för att hålla oss friska och hälsosamma blir vi sjuka, överviktiga m.m.

Därför är det jätteviktigt att motinera minst 30 minuter per dag, även om jag hellre skulle säga träna ordentligt istället 3 ggr i veckan för att bibehålla en bra hälsa. Ät nyttig mat och skippa all skräpmat. Var inte rädd för kolhydrater och fett. Se bara till att få i dig den rätta mängden och undvik mättat fett och transfetter så gott det går.

Det finns såå många tips att ge egentligen, men tänk bara på att allt du stoppar i dig påverkar dig på något sätt, och för att det ska påverka dig positivt så måste du leva hälsosamt. Och som jag har sagt tidigare, om du inte vet hur du ska gå till väga, finns det många kunniga dietister, kostrådgivare, personliga tränare med mera, med bra kompetens som man kan kontakta. Om man inte har råd med det, bli intresserad själv, ta en kurs i näringslära eller fråga någon närstående om råd.

Jag har inte alltid varit nöjd med min vikt och hur jag ser ut, men det ändrade jag med en bra kost och träning, och idag mår jag toppen! Kan inte vara mer nöjd tror jag. Alla kan lyckas om vi bara tror på oss själva, klyschigt men sant!

So take a picture of this moment with your iPhone, cause I don't wanna forget tonight, night, night, night

Har varit borta hemifrån hela dagen. Senaste timmarna har jag spenderat hemma hos Emilie, där jag mest låg och gosade med hennes lilla chihuahua valp Emil. Han är så söööt! Men nu är jag hemma igen och ska bara ta det lugnt ikväll så nu blir det te, kladdkakemuffins och senaste avsnittet av Stylisterna!



Men jag tänker inte låta vår kärlek försvinna som tårar i regn




God morgon! Hur fina plagg är inte det här då? Alla ifrån h&ms kommande kollektion conscious collection. Jag måste ha de virkade shortsen! Och jag tror inte jag är den enda som kommer kriga för att få dem.. hehe.

Nu ska jag äta en nyttig frukost, hörs senare!

Boy, you're my lucky star

Sportvetenskap. 

Amerikansk dokumentärserie från 2008. Professionella idrottsmän tjänar stora pengar av en anledning: deras skicklighet och förmåga att uppnå saker som vanliga soffpotatisar bara kan drömma om. Men om du fått välja, vem hade du sagt var den bästa idrottaren? I det här avsnittet skapas den ultimata idrottaren - från topp till tå.

Har ni tittat på det här programmet nångång? Jag har sett det 2 ggr kanske, och det är faktiskt intressant, och det går på 10:an inatt kl 00.25-01.25. De gjorde några riktigt roliga experiment sist, och det här är faktiskt något jag själv skulle kunna tänka mig hålla på med. Sportvetenskap.

Såg ett annat program fast på Discovery channel där det var en man som kunde springa hur långt som helst utan att bli trött eftersom hans kropp inte producerade mjölksyra, och då undersökte de varför och gjorde olika tester, för visst låter det ganska sjukt? Han kunde alltså springa i flera timmar och aldrig bli trött!

Kiss me, ki-ki-kiss me, infect me with your love and fill me with your poison



Blev ett taekwondopass ikväll, gick väl sådär, var lite tråkiga övningar och min kondition är verkligen inte på topp. Det känns typ som om jag har fått astma? Jag hoppas verkligen inte det, utan hoppas för tillfället att det bara är en riktigt dålig kondis jag har haha. Jag förstår dock inte hur svårt det kan va att få upp sin kondition när jag alltid har haft bra förut innan jag tog ett uppehåll från träningen. Jaja, får se.

Dagens middag efter träningen fick i alla fall bli en skål med filmjölk med kellogs special k jordgubbar/mörkchoklad, solrosfrön, pumpakärnor, tranbär och russin. Plus två mackor solrosrågbröd med makrill och ost, och till det en liten bit brieost. Som sagt gillar jag att äta frukostmat till middag.. hehe.

29. Favoritdryck

Jag måste nog säga te. Det finns så många olika tesorter, så man tröttnar liksom aldrig!


pics: weheartit


Jag gråter min kudde blöt, är patetisk och löjligt svag, jag säger saker jag avskyr, jag avskyr saker som låter för bra


Nyshoppat. En fin mintgrön bikini från h&m. Färgen är mer grön i verkligheten. Åhh, nu vill jag ha sommar!

Men efter regn kommer alltid sol och smärtan gör att du känner att du lever, för alla hjärtan måste gå sönder ibland




Trevlig kväll igår hemma hos David! God mat och fint sällskap :)

Idag ska jag träna, woho. Men det är inte förrens ikväll, så vi får se vad dagen har att bjuda på! Ha en fin tisdag.

I'm beautiful in my way, 'cause God makes no mistakes, I'm on the right track, baby, I was born this way

Busy day! Var förbi banken, tog en snabb shoppingrunda, gick till pappa en snabbis och spenderade även en stund hemma hos Emme med Roslinda. Nu tog jag precis en lång runda med min vovve Adonis, och ska strax iväg med pojkvännen på födelsedagsmiddag hos killkompisen David.





Jag, Emme, Ros och lilla Emil.

What's the point in all this screaming, no one's listening anyway


Hej på er! Ikväll har jag varit sysselsatt med att baka bröd och även en sats med kladdkakemuffins. Lyckades finfint med brödet, och det blev rågbröd med solrosfrön och tranbär. Det är så himla gott med färskt bröd men det tar sån himla tid.. Så det här kommer inte bli en dagssyssla precis, men kanske lite då och då :) Mina kladdiga muffins blev även de lyckade! Nu är det dags att sooova. Natti.

28. Detta tränar jag allra helst i




Jag tränar helst i min taekwondodräkt, visst ibland finns det dagar då det är mycket skönare att köra i tights och linne, och som tur får vi köra med det ibland så det är bra! Två första bilderna är från förra året och tredje bilden är tagen för ca 3 år sedan, då jag var brunett :) Skillnad va.. hehe.


Sno ett flygplan, sno en fallskärm och kom hit, för jag ljög när jag sa att saknad kan vara skönt


Kul kväll igår hemma hos systeryster. Hon och hennes kille hade ju inflyttningsfest :)

Jag fastnade framför singstar på ps3, hehe, för tyckte det var riktigt bra låtar, bland annat Lady Gagas Bad romance och The Killers Mr Brightside. Jobbigt när jag skulle upp och jobba imorse, har sovit såå dåligt senaste 2 dagarna, typ 4 timmar per natt, gah. Jaja, imorgon är jag ju ledig igen och kan sova ut!

Och vi som väntar på något gott vi väntar alltid för länge jag vet


Fiskguiden! Har ni koll på vilka fisksorter vi ska äta och inte äta på grund av att vissa fisksorter hotar miljön? Lax ligger ju i var försiktig/låt bli kategorin, och det är tråkigt för lax är så himla gott! Jag försöker dock inte att äta det allt för ofta!

Ni vet väl även att vi ska äta fisk minst 2-3 ggr i veckan? Fisk innehåller livsnödvändiga fettsyror som vår kropp inte kan tillverka själv. Jag tycker fisk är jättegott, och bara idag har jag ätit hokifilé och makrill. Fisk som man får äta med gott samvete :)

Natten är ung och jag ligger vaken, jag är loose in the sky, jag är högt över molnen


Hej! Jobbat 10-14 och spenderat resten av dagen med min fina pojkvän. Nu ska vi strax iväg på min systers inflyttningsfest! :) Jag har fixat klart mig och ska bara sätta på ett färgstarkt läppstift så ska vi dra oss dit snart. Bloggar mer imorgon! Ha en riktigt bra lördag! :)

The big trip!


Idag påbörjar min vän Emil och hans kompanjon Oscar sin cykelresa ner till Peking, Kina. De börjar att cykla från Älvsjö, ner till Nynäshamn, tar båten över till Polen och genom flera länder ska de ta sig fram till Kina. Titta på filmen om du vill veta mer! :) Se även deras hemsida The big trip!

27. Där tränar jag helst

För tillfället tränar min taekwondoklubb i en gymnastiksal i en skola, men det är inte mitt favoritställe att träna taekwondo på. Utan jag vill träna som vi gjorde förut, i en lite mindre sal med speglar och med mjuka mattor på golven.

En gammal bild (ca 6 år sedan kanske?) när jag tränade i min förra klubb, här hade vi inga mattor med speglar. Jag på vänster sida på väg att kontra!


Och nu när du, nu när du har mig så förlorar du aldrig mig

Nicole:
Åh vilken härlig blogg du har! Jag råkade bara komma in på den av en slump, men upptäckte att det här verkar vara en blogg i min smak!

Kram, Nicole :)

Tack för din kommentar Nicole! :) Jag blir alltid jätteglad av att höra att ni gillar min blogg. Har fått en hel del nya läsare på sista tiden och jag tänkte köra en liten presentation av vem jag är och så snart! Lite info hittar ni ju till vänster under bilden men den säger inte så mycket om mig ändå :)


Du är en tröst för gråtna ögon du är min fallskärm när jag faller om natten



Ibland älskar jag att spendera tid ensam. Ikväll tar jag det lugnt och läser senaste ELLE som kom ner i brevlådan idag, och fixar och trixar med sånt som man annars aldrig har tid med. Emme undrade om jag inte skulle med på utgång ikväll, men ibland känner man inte för det, mycket pga av att jag jobbar tidigt imorgon. Vi ska ses på söndag och ta igen att vi inte sågs igår och inte heller idag. Är så glad att hon är tillbaka från Thailand! :)

Men justja, egentid vare. Blogga, tumblr, läsa ELLE med mera. Imorgon blir det istället jobb och inflyttningsfest!

When everything's made to be broken, I just want you to know who I am






Jag gillar verkligen Kenzas senaste outfits! Är helt kär i klänningarna. I sommar ska det vara virkade plagg!

And you can't fight the tears that ain't coming, or the moment of truth in your lies, when everything feels like the movies, and you bleed just to know you're alive


pic: igår.

Min systeryster var här på fika under dagen men nu väntar jag in min fina Emilie. Hon stannar ändå till september (förhoppningsvis längre!), så vill spendera så mycket tid det går med henne :) Ikväll blir det en lugn hemma kväll hos mig med middag och tvspelande! Woho. Om hon nu inte väljer att spendera kvällen hemma i hennes säng den latmasken... Hehe.

26. Detta klarar jag mig inte utan


Jag klarar mig inte utan vatten! Har hänt ett par gånger att jag glömt vattenflaskan till taekwondopassen och då är jag dööd. Haha. Nej, men vatten kommer man långt med! :)

Do you listen to yourself, never live for someone else


Nyshoppat! Dock från ett väldigt udda ställe som jag inte brukar direkt hänga på. Hittade den här tekoppblomkrukan på Röda korset faktiskt. Den är jättestor och nu ska jag bara hitta någon fin blomma att sätta i där :) Tyckte den passade mig perfekt! Hihi.

I don't know why I'm still surprised, even angels have their wicked schemes and you take that to new extremes




Onsdagskvällen spenderades med min fina Emme ute på stan med mongolisk buffé, vi struntade i att dra vidare efter, eftersom alla som var med var sjukt mätta och otaggade på utgång ikväll. Så nu ska jag istället lägga mig under täcket och se dagens avsnitt av Big brother haha, och sedan sova!

25. Så sover jag



Hur sover jag? När jag sover ensam så blir det nr 1 på första bilden, den vanligaste och skönaste sovställningen. Dock sover jag helst inte själv, utan med pojkvännen, då är det alla sovställningar förutom E haha. Vem sover egentligen med halva kroppen utanför sängen?
Hur länge brukar jag sova? Jag behöver 8-10 timmars sömn per natt för att må som bäst, om det är mindre än det då funkar jag inte som jag ska hehe.


So I surrender, to every word you whisper, every door you enter, I will let you in


pic: summer 2010.

Äntligen ska jag få träffa Emilie idag! Hon kom hem i måndas från Thailand, så ikväll blir det middag ute på stan och utgång! Ska strax iväg till henne och typ krama ihjäl henne!
Ha en fin onsdag! :)

I come alive in the night time


Gissa vad jag har haft för mig ikväll? Jo, jag har varit på dykningskurs! För första gången i mitt liv så har jag dykt. Det var kul men också ganska läskigt hehe. Svårt att vänja sig med att simma runt och andas med syrgastub! Det här ska jag och min pojkvän verkligen göra igen, för timmen man fick prova på gick föör fort. Så vi ska försöka dyka igen inom kort :)

24. Favoritidrottare

Det här är nog de svåraste frågan hittils. Jag hänger inte med i så många sporter, utan fokuserar på min egen. Så jag har ingen favoritidrottare faktiskt. Den enda sporten jag brukar följa är fotboll, och det är endast när det är stora mästerskap, och där hade jag Fernando Torres som favorit förut, men har inte ens koll på vilket lag han spelar i längre. Snygg är han i alla fall.. hehe.


Could you whisper in my ear, the things you wanna feel, I'd give ya anythin'


Älskar Sara Montazamiz klänning och långa hår! Jag vill verkligen hitta en fin vit klänning till sommaren.

23. Detta skulle jag vilja utöva

Om jag inte tränade taekwondo skulle jag nog vilja köra thaiboxning. Det är dock ganska stor skillnad från taekwondon. I thaiboxning använder man slag, sparkar, kast, knän och armbågar, och i taekwondo är det bara sparkar som gäller! Även skydden på tävlingar är annorlunda, då vi i taekwondon har mera skydd än i thaiboxningen, där de bara har handskar, tandskydd och suspensoar. Därför är ju även risken att skada sig större i thaiboxningen.. I taekwondon har jag åkt på en bruten tumme, stukade fötter och blåmärken(och det bara på träning) Vilket inte är så mycket om man tänker efter hur en thaiboxare ser ut efter en tävlingsmatch..

Ett smakprov på thaiboxning. Jag håller mig nog till taekwondo så länge jag kan ;)


Now look at me, I'm sparkling, a firework, a dancing flame, you won't ever put me out again


pic: summer 2010.

Hallå! Skönt att söndagen äntligen är här. Jag har längtat till kommande vecka.

Taekwondoträningen börjar igen efter sportlovsuppehåll, Emilie landar i Sverige efter ca 8 månader i Thailand, jag ska prova på att dyka tillsammans med pojkvännen, gå på inflyttningsfest med mera!

22. Favoritfrukost


Ge mig något gott mörkt bröd och massa kallrökt lax så slukar jag i mig den här frukosten direkt! Helt klart en favorit.


But you'll always be my hero

Läste för längesen en bok som heter "Franska kvinnors smala hemligheter". Och jag hittade precis några anteckningar som jag skrivit från boken om saker man ska tänka på.

- Om man äter samma sak på samma sätt gång på gång krävs det snart större mängder bara för att åstadkomma samma mättnadskänsla.

- Mat på tv gör att man tänker på att äta och sätter fart på magsafterna, släpper lös insulinet, sänker blodsockret och stimulerar längtan efter mat. Det är gastronomisk pornografi.

- Laxens nyttiga fett sänker blodtrycket, tunnar ut blodet, utvidgar blodkärlen, gör hjärtats rytm stadigare och motverkar cancer.

- Svampar innehåller nästan inget fett, socker eller salt, utan är istället ett bra sätt att få i sig nyttiga fibrer – och de är mer proteinrika än många färska grönsaker. De har gott om vitaminer och mineraler, särskilt B-vitamin, med dessa försvinner när svampen kokas, så pröva gärna på att äta dem råa (med en lätt oljedressing) – något som skulle verka otänkbart med svamparna från stormarknaden. Alla borde äta svamp mer regelbundet, rå eller tillagad. För att inte tala om fylld.

- Ät aldrig ur förpackningar. Använd riktiga tallrikar. Ät sakta, tugga ordentligt.Titta inte på tv eller läs tidningarna. Tänk uteslutande på maten som inmundigas, njut av varje tuggas doft och smak. Öva in förmågan att regelbundet lägga bort kniv och gaffel efter några munsbitar och beskriv sedan för dig själv smakerna och konsistenserna i munnen.

- För oss är det konstigt att se en hel måltid på en tallrik, och ännu konstigare att se en tallrik helt täckt av mat. Arrangemanget med en rätt i mitten av tallriken är en del av den franska njutningen.

- Du bör uppmärksamma dig själv, dina ögon, din hy, din sinnesstämning och framför allt dina kläder – de kommer visa hur långt du har kommit. (Kolla inte bara på vad vågen säger!)

- Ät på regelbundna tider. Ät en ordentlig frukost. Ät långsamt och sitt ner. Tugga ordentligt, även om det känns fånigt.

- När du lärt dig att ersätta skräpmaten med goda saker som ger sann tillfredsställelse förstår du också att frasen ”mindre kan vara mer” inte bara är meningslöst prat.
En enda bit fin mörk choklad kan ge en nästan extatisk njutning, något som ett dussin Snickers aldrig kan åstadkomma. På tal om detta, bannlys också all ”choklad” med tillsats av majsmjöl, majssirap, artificiella smakämnen, artificiella färgämnen och alltför mycket socker.


I love this place, but it's haunted without you, my tired heart, is beating so slow


Idag vill jag tipsa om lite gott pålägg man kan ha på mackan! Grön sallad (från kruka), keso, skinka och tomat! (Ignorera att det har runnit keso på halva tallriken, haha.) Blev det vita brödet idag igen, men imorgon ska jag nog ta och baka eget rågbröd! Får se om jag lyckas :) Blir ju trots allt första gången.. Har bara gjort scones innan, men det är ju hur lätt som helst tycker jag!

21. Därför tränar jag

Jag tränar för att jag tycker det är kul såklart! Och sedan har jag ett par mål med träningen som ni kan läsa om här.


pic: gradering för ett par år sedan.

Förut tränade jag också för att kunna nå fram till ett svart bälte. Men nu graderar jag mig inte längre, har 1 dan svart bälte och än så länge är jag nöjd! :) I taekwondo kan man gradera sig upp till 9 dan, men det är inget jag direkt strävar efter hehe.. Kanske att jag en dag graderar mig till 2 dan, vi får helt enkelt se!

I like it, like it






JFR har alltid snygga smycken på deras hemsida! Nummer 2 och 4 skulle jag gärna vilja klicka hem :)

20. Det här åt jag idag

Dags för punkt 20 på 30 dagarslistan om hälsa och träning! Idag handlar det om vad jag har ätit idag.

Frukost: "Äntligen" bröd med bregott, ägg, ost och gurka. Jag brukar aldrig äta vitt bröd, men det här brödet är gott så ibland slinker det ner ändå..

Lunch: Gårdagens middag blev dagens lunch! Fajitas med kyckling och massa grönsaker.

Middag: En filtallrik med Kellogs K special jordgubbar/mörk choklad, solrosfrön och gojibär.

Tycker själv att jag har haft en riktigt dålig matdag. Mina frukostar brukar annars alltid bestå av något slags mörkt bröd tillsammans med havregrynsgröt. Lunchen idag var okej tycker jag, men middagen var ju inte den bästa. Men om ni har läst tidigare så har jag skrivit att jag gillar att äta frukostmat till middag ibland, och idag var det en sådan dag! Ska bjuda på massa goda frukosttips framöver som är nyttiga och goda!

The years go by and time seems to fly, but the memories remain




Även om det inte syns så jättemycket genom bloggen, så är jag som många andra tjejer intresserad av mode och trender! Bläddrade just igenom ELLEs trendbibel och hittade designern Isabel Marant. Mycket föll mig i snacken, och speciellt det blommiga! Älskar den axelbandslösa klänningen med skärpet i midjan. Så vill jag klä mig i sommar! Rosa shorts + en stickad vit tröja skulle också gärna kunna få flytta in i min garderob.


Oh mama mama mama, I just shot a man down



Två favoriter bland ringarna hos Cocoo just nu!

Q & A

E: 2011-02-28, 20:29:53
Hej! :) Jag känner igen mig i det du skriver! Är en tjej på 19 år som är mycket intresserad och vill arbeta med hälsa, kost och träning. Främst kost.

Kollar för fullt på olika utbildningar som skulle kunna passa mig, men tycker det är så hiiiimla svårt att veta vilken utbildning man ska "satsa på" med tanke på sitt mål. Vilken utbildning leder enklast till jobb? Och är det vad man vill jobba med, eller leder det till något helt annat? Vad är mest intressant? osv. Blir galen ava lla dessa frågor.

Så, iallafall, jag läste att du börjat på Kostvetarprogrammet. Det är väl det program jag är mest inne på, det verkar vara ett väldigt brett program.
Kostvetenskap A är en kurs som jag gärna vill läsa oavsett vilket program jag väljer. Det verkar vara en väldigt intressant och omfattande kurs. Tänker då att om jag skulle chansa och känna hur det känns, börja på programmet helt enkelt och sen se om det känns som att man hamnat rätt. Det är ju inte lätt att veta förrän man provat.

Du får hemskt gärna berätta lite om programmet, tycker det är så svårt att få en bild av utbildningen enbart genom att läsa på hemsidan. Och vad du tyckte om Kostvetenskap A (svårt, lätt?).

Mycket tacksam för svar! :)
fin blogg förresten!

Åhh tack! :)

Kul att du är intresserad av kost/hälsa/träning! Kostvetenskap var en bra och lärolik kurs, och jag kommer ta med mig massa nya kunskaper om näringslära och kost.

Första momentet i kursen läser man om kemi och fysiologi. En tuff start, och om man inte har kemi kunskaper från gymnasiet blir det svårt att hänga med i början, eftersom man läser det samtidigt som fysiologin. Jag tyckte det här momentet var svårt, eftersom jag inte hade läst kemi på gymnasiet utan kommer från ett samhällsinriktat program, så jag fick kämpa för att hänga med. Fysiologin var rolig, och inte så svår, eftersom jag hade bra koll på kroppens olika funktioner från förut. Tipset är då att repetera dina kemikunskaper om allt från atomer till kemiska bindningar till stökiometri, får du kommer du klara dig lättare när du väl börjar. Jag önskar någon hade förvarnat mig, haha.

Andra momentet omfattar biokemi där man läser om kolhydrater, fett, protein, järn och vitaminerna A,D,E,K från en kemisk synpunkt. Mycket hur makronutrienterna (kolhydrater, fett, protein) är uppbyggda , och självklart vad de har för funktioner.

Sista momentet omfattar metabolism. Även här mycket kemi och man möter vääldigt många nya ord som man måste lära sig för att kunna förstå metabolismen. I det här momentet ingår även B-vitaminer, antioxidanter, vitamin C, alkohol, vatten och elektrolyter och kalcium. Jag tycker det här var det svåraste momentet efter kemin i moment ett.

Utöver detta har man flera seminarium där man diskuterar t.ex. kostsituationen i Sverige och i världen med mera.

Jag hoppade ju på Kostvetarprogrammet direkt, ganska ovetandes egentligen vad det handlade om. Läste på Uppsala universitets hemsida, men det är svårt att fatta riktigt vad det går ut på. Det jag kände när jag började är att du antingen kommer att bli utbildad till "kostchef" eller liknande där du planerar måltider för större grupper t.ex. på skolor och äldreboenden. Eller så väljer du att inrikta dig på produktutveckling (termin 3 tror jag), om du är intresserad av att jobba som produktutvecklare.

Du kan även välja att jobba inom livsmedelsindutrin med t.ex. livsmedelsinspektion (då måste du dock bygga på programmet med nån mer kurs när du är klar tror jag). Vissa jobbar även med utbildning och undervisning, blir konsulter och egenföretagare, eller arbetar med kostrådgivning och nutritionsbehandning. Det är ju upp till en själv vad man egentligen är intresserad av.

Jag själv har tagit en paus redan efter Kostvetenskap A, eftersom jag inte kände mig helt hundra på om jag verkligen ville fortsätta med programmet. Vet inte om utbilningen skulle ge mig det jag verkligen vill jobba med, så jag avvaktar en termin nu och ser om jag ska hoppa på programmet till nästa vår, eller om jag hittar någon utbildning här i Stockholm som jag trivs bättre med. Jag känner dock att om jag skulle jobba med kost skulle jag vilja jobba enskilt med en person och inte planera mat för större grupper. Därför skulle dietist passa mig bättre, men är som sagt inte helt hundra om jag ska inrikta mig på kosten alls längre. Börjar bli mer inne på hälsa/träning/idrott! Kostvetenskap tycker jag dock är viktigt att ha med sig i bagaget, även om ditt jobb är mer inriktat på träning än på kost.

Mer frågor? Skriv en kommentar :)


You were sleeping next to me, oohhh next to me


Love this outfit! Skorna är grymt snygga..

Just nu ligger jag och slappar i sängen, blir strax veckans avsnitt av Stylisterna och sedan ska jag fixa ihop lite middag till ikväll. Pojkvännen dyker väl upp om nån timme så då blir det kvällsmys med god middag, senaste säsongen av Simpsons och massa pussar!
Ha en bra torsdag ni.

19. Hälsa för mig

Hälsa för mig är att må bra både på insidan och utsidan.

Jag känner mig hälsosam när jag äter nyttig och hälsosam mat, tränar regelbundet och får mina 8 h sömn per dag. Kosten har störst betydelse för min hälsa, jag gillar att äta hälsosamt och har stor koll på vad jag äter, dock försöker jag inte det gå över styr utan äter ibland sånt jag gillar som kanske inte är det hälsosammaste alternativet, men oftast är det nyttig mat på min tallrik!

Jag tycker det är lättare att förklara vad hälsa inte är för mig. Att röka/snusa varje dag, dricka alkohol, äta skräpmat flera gånger i veckan, aldrig träna och röra på sig och övervikt/fetma. Jag röker och snusar aldrig, dricker alkohol ca 2 ggr i månaden, och skräpmat kanske 1 gång i månaden och jag tränar flera gånger i veckan, så enligt mig själv är jag en hälsosam person. Ofta tänker man inte på hur kost, träning, rökning, alkohol påverkar ens insida, utan man fastnar bara för utsidan, vilket är farligt.

Visste ni att det finns 205 miljoner män och 297 miljoner kvinnor som är överviktiga eller lider av fetma i världen idag? Bara de siffrorna visar att vi människor har svårt att ta hand om oss själva, och rent ut sagt skiter i vår hälsa. Folkhälsosjukdomar som diabetes, hjärt och kärlsjukdomar ökar varje dag på grund av att folk inte bryr sig.

Så ni som sitter hemma och känner er ohälsosamma och kanske är överviktiga, och inte vet vad ni ska göra, ta kontakt med en kostrådgivare/dietist/personlig tränare som har bra kunskap om kost och träning, för det är aldrig för sent att bli hälsosam.

Hälsa är jätteviktigt för mig och allt du gör nu, kommer påverka dig när du blir äldre.




pics: weheartit.

You got me wantin' more and more



Onsdagskvällen spenderades först hemma hos Alicia med tjejsnack, musik och massa vitt vin. Sedan drog vi vidare till Bonden bar, där två av våra vänner var DJs, och mötte även upp min pojkvän och flera vänner som jag inte sett på länge. Kul kväll!

Idag är jag seeg, sitter här i morgonrocken, och har inga roliga planer framför mig idag. Måste tvätta och städa och sånt där tråkigt, kanske dags att börja snart så jag kan ta det lugnt senare..


I just can't get enough of you


Snyggt! Jag har knappt använt några smycken under vintern känns det som, ringar går inte att ha under mina skinnhandskar (yes jag går med skinnhandskar på vintern, fryser varje gång haha), och örhängen fastnar i halsduken.. Sååå när kommer våren?!

18. En fredaskväll unnar jag mig gärna..

Jag unnar mig saker varje dag! Haha. Men det är inget jag ska fortsätta med, för till slut sitter man här 5 kg tyngre, och det är inte det jag strävar efter direkt. Hehe.

Så en fredagskväll unnar jag mig det jag är sugen på stunden. B&J cookie dough, Marabou choklad eller blåbärssmulpaj med vaniljvisp är några av mina favoriter!

Haha, en gammal bild från 2009 när jag posar med min kära B&J glass!

RSS 2.0