17. Mitt motto


Mitt motto är att jag aldrig ska ge upp. Hur tungt eller jobbigt något än är så ska jag alltid fortsätta kämpa för att jag tror på mig själv och vet att jag kan klara det här om jag bara kämpar! Visst känns det ibland som om man inte klarar vissa grejer, och ibland kanske man inte lyckas med de heller, men bara jag tänker att jag inte ska ge upp så tror jag att jag kommer lyckas med det mesta jag vill till slut ändå!
Never give up.


16. Favoritlivsmedel

Mina favoritlivsmedel är kallrökt lax, avocado, ägg, halloumiost och filmjölk!

 


You got that somethin', that keeps me so off balance, baby you're a challenge, let's explore your talent



Älskar öppna ryggar! Åhh måste verkligen hitta något snyggt plagg, antingen ett färgglatt linne eller en tajt klänning. Bilder via Angelica och Rebecca.

Nu är det sovdags.. jobb imorgon 8-16. Orkar inte uppdatera min 30 dagars hälso och träningslista idag med nr 16, utan det får bli dubbla imorgon istället. Nattinatt.


There's nothin' wrong with lovin' who you are

Idag har jag haft en mysig dag med pojkvännen min. Vi lagade lite extra god middag idag!
Parmalindade kycklingfiléer fyllda med champinjoner, gullök, vitlök och rosmarin med hemmagjord potatismos och isbergsallad med citronsaft och vitlök.
Åhhh så gott det var! Till efterätt blev det pannacotta med bärsås och hallon :)





Say that you miss me


Här är en topp jag förälskat mig i, även den från h&m. Har sett den i butik, men ingenstans i min storlek. Buu. Såg att den hängde på en provdocka i min storlek, men vågade inte direkt ta den därifrån och hade inget mod för att fråga personalen, haha. Den finns ju alltid att beställa hem från nätet! Men är inte ens säker på om jag ska göra det, men tycker den var väldigt söt dock :)

15. Då tränar jag allra helst

Mina träningar är oftast på kvällen, och det är det jag är van vid sedan länge. Jag är ingen morgonmänniska, utan gör det mesta på kvällen. Har en träning i veckan, på lördagar kl 12, hur ofta kommer jag iväg till den? Inte ofta om jag ska vara ärlig, till och med 12 är för tidigt för mig!

Visst kan det vara skönt att träna när det är ljust ute, men jag har inte riktigt hunnit vakna till på förmiddagen för att orka träna. Nej, kvällsträningar passar mig bäst.

När det kommer till årstider så tränar jag allra helst på våren, man känner sig allmänt piggare och lättare i kroppen på något sätt, och man kan träna ute! Jag joggar aldrig på vintern, men så fort snön börjar smälta på riktigt så ska jag ut i joggingspåret :)

En rödhårig Jessica 2008.


'Cause I may be bad, but I'm perfectly good at it




Blev bjuden på thaimat hemma hos systern min idag. Thaisoppa med räkor och grönsaker + ris till huvudrätt och gino (kiwi, jordgubbar, bananer, rambutan som varit inne i ugnen med smält vit choklad) med vaniljglass till efterrätt. Kul att smaka lite nya maträtter :)

Nästa gång vi blir bjudna dit blir det tydligen italienskt. Yuummy.

Now Romeo and Juliet, bet they never felt the way we felt


Hej! Precis hemkommen från en mysig kväll i syrrans nya lägenhet. Sist jag var där var det kartonger upp till taket, haha, men nu var det så fint!

Syster plus hennes pojkvän bjöd på thaimat och efterrätt, gott! Visar bilder snart :)

Just nu är jag ganska trött, jobbade 9-16 idag, och sedan nästan direkt hem till syster på middag, så sängen lockar vääldigt mycket just nu. Nån som sa te och film? Jag är på! Haha. Men först ska jag blogga lite! Woho.

14. Favoritmellis

Haha, ordet mellis har jag nog inte använt sen måånga år tillbaka.. Hmm, favoritmellanmål?
Jag brukar inte äta mellanmål så jätteofta, i alla fall inga stora, utan det blir mest en frukt, en banan, mango eller någon annan mättande frukt.

Men om jag är lite mer sugen tycker jag om att ta lite naturell yoghurt med tinade bär (blåbär, hallon och björnbär) som jag blandar. Supergott och enkelt! Eller om ni är mer hungriga ta lite grovt bröd med avocado och keso, eller något annat gott och nyttigt! Så stillar det hungern tills nästa måltid!

pic:google.

But everything we have is stuck in the moment, and there's nothing my heart can do





I år vill jag hitta fler snygga badräkter som man kan använda till allt utom att bada med, haha. Den här ovanför kommer från h&m, och bilderna är från när jag var i Tunisien förra året! Tycker tyget är skönare än en vanlig body, och oftast har ju badräkterna snyggare detaljer! Den här under kommer också från h&m, dock skulle jag hellre vilja ha den i någon färglad färg än i svart.


I will wait on the other side



Tycker ni att gult är fult? Kanske dags att tänka om då det är en färg som blir inne i vår! Själv äger jag inte ett enda gult plagg, men tror att ett gult linne skulle vara skitsnyggt till solbränd hud i sommar. Linnet här ovanför kommer från h&m.


13. Mitt bästa kosttips

Ett av mina bästa kosttips är att man alltid ska äta frukost. Jag slutade äta frukost för ett par år sedan, för att jag trodde att jag lättare skulle kunna gå ner i vikt då. Det var nog det dummaste jag gjort! Visst i början kändes det som om det hjälpte, men hade så fel, istället gick jag upp i vikt, och blev bara trött, på grund av att jag inte fick någon energi på morgonen. Till slut ändrade jag mina matvanor och började äta goda och nyttiga frukostar! Och inte gick jag upp i vikt av det, utan efter ett tag så gick jag istället ner i vikt, för att jag ju slutade att småäta sånt som jag inte trodde påverkade mig.

Så tips till er:

Ät varje dag en frukost som inte bara består av ett knäckebröd och ett glas juice, utan ät en ordentlig skål med havregryngsgröt och massa bär, plus en macka till det med något gott pålägg som ägg, avocado, keso. Ni blir mätta fram tills lunchen, och kommer inte vilja småäta godis eller annnat. 

Men det viktigaste är inte alltid vad ni äter ni frukost, utan att ni äter frukost! (Den ska ju dock helst inte innehålla ett glas oboy, för det är ju inte nyttigt nånstans, men det hoppas jag ni förstår.. hehe)

Havregrynsgröt med sojamjölk och färska blåbär + rågbröd med keso/skinka och makrill. God och mättande frukost!

Har en hel del andra bra kosttips, men de kan ni få höra någon annan gång.

I just came to say hello, hello!


Hej! Idag sov jag ändå till kl 12, har vänt på dygnet igen.. Blir ofta så när jag är ledig en längre period. Men imorgon och lördag ska jag jobbba igen, men imorgon börjar jag inte förrens halv 12, så kan sova ganska länge ändå. Hihi.

Vad står på schemat idag då? Jo, idag ska jag bara spendera tid med min underbara pojkvän, vi har inte setts på ett par dagar nu, så idag blir det en ganska tom blogg. Men kika in senare mot kvällen och läs om mitt bästa kosttips från min 30 dagars hälso och träningslista!

Ha en fin torsdag :)


12. Favoritidrott

Taekwondo, vad annars liksom?! Taekwondo är min passion. 

Taekwondo är en koreansk kampsport. Tae betyder fot, kwon betyder hand och do står för moralen, kulturen och vägen.

The Lopez family, USAs bästa taekwondo utövare är dessa tre syskon, som alla ligger på högsta nivån man kan komma, och har tävlat i OS (och kommer säkert köra nästa års OS också), de är skitgrymma och ger en riktigt bra inspiration!


I want to kiss you in every city in the world


bild: tumblr.

Hello guys!

Idag har jag knappt varit hemma. Har bland annat varit en sväng förbi IKEA, där jag hittade brödformar, för ett av mina mål i år är att jag ska lära mig att baka riktigt gott bröd! Hehe.

Just nu sitter jag och letar resor till sommaren! Har både resekataloger framme, och massa hemsidor. Men det är såå svårt. Tycker allt är så jäkla dyrt.. Men ska nog hitta något ändå! Vart vill jag resa i sommar då?
Jag funderar på Portugal (var där sist 99), annars Kroatien, Grekland, Montenegro, Dominikanska Republiken (dream on..) eller Frankrike. Eller har ni något annat förslag på en resa med pojkvännnen? :)

Länder och öar jag besökt genom åren:

- Turkiet
- Cypern
- Thailand
- Tunisien
- Portugal
- Spanien
- Polen
- Italien
- Bulgarien
- Gran Canaria
- Lanzarote
- Teneriffa
- Mallorca
- Kreta
- England
- Finland

En hel del ändå :) Men mer ska det bli! Älskar att resa.

Tipsa mig gärna om billiga och bra resmål, gärna utanför Europa! :)

11. Favoritkonditonsträning

Just nu är min kondition på botten, men jag jobbar på att bygga upp den! Jag tycker inte det är så jättekul att träna kondition, utan vill helt enkelt att konditionen ska finnas där hela tiden och vara på topp. Men så funkar det ju inte riktigt..

Hur tränar jag då kondtion och har jag något favoritövning?

Min kondition förbättras ju mer taekwondo jag tränar. Om jag tränar regelbundet är den på en bra nivå, eftersom man alltid rör sig i taekwondo och ska aldrig stå still. Men den kan bli bättre, och då måste jag köra mer än bara taekwondopass.

Då drar jag ut i joggingspåret! Oftast börjar jag med några vanliga joggingpass på en viss sträcka eller en speciell tid, joggar i lagom takt, inte för sakta och inte för fort. Ibland kör jag intervallträning. Med intervallträning menas att man ska försöka springa snabbare under en sträcka och sedan ta det lugnt i en sträcka som motsvarar halva den snabba sträckan. Intervallträning är jobbigt, så det gör jag inte ofta.. Hehe. Inte direkt favoriten. Men riktigt bra om man vill förbättra konditionen.

Så jag föredrar att konditionsträna på taekwondopassen, vi brukar köra mitsrundor, vilket betyder att man sparkar intensivt i 2 minuter, vilar 30 sekunder, sparkar i 2 minuter igen och sedan vilar. Antingen kör vi 2 x 2 minuter, eller 3 x 2 minuter som en vanlig match brukar vara. Då gör jag något kul samtidigt som jag förbättrar konditionen!

bild: google.

Det finns massa olika typer av konditionsövning, det viktigaste är att du hittar något som passar dig. Intervallträning, backträning, fartlekar eller kanske något helt annat?

Att ha en bra kondition är viktigt! Både för att klara av vardagen och för att hjärta och inre organ ska fungera på bästa sätt. Konditionsträning förbättrar syreupptagningsförmågan vilken kan förbättra våran hälsa enormt!

Nu ska jag ta och sova, har varit uppe i varv sedan träningen slutade kl 21, så nu ska jag gräva ner mig i sängen och sova. Ska bli sååå skönt.

Hälsa, kost och idrottsutbildningar!

Hatar den här kylan! Men sitter ändå och kollar in Hälsovetenskap "Hälsovägledningsprogrammet" på Luleå universitet.. Hmm. Nej, jag tänker verkligen inte flytta dit, men kikar lite på vilka hälso/kost/idrottsutbildningar det finns runt om i vårt land! Jag började ju som sagt plugga förra året på höstterminen på Kostvetarprogrammet i Uppsala, men insåg efter första kursen att jag inte var riktigt hundra på om det programmet var just det jag letade efter. Därför har jag uppehåll därifrån just nu, men tror inte jag kommer att börja där igen, försöker hitta en utbildning i Stockholm istället.

Är du också intresserad av kost, idrott och hälsa? Här är tips på olika utbildningar runt om i Sverige.

Stockholm - Gymnastik och Idrottshögskolan

- Hälsopedagogprogrammet
- Lärarprogrammet
- Tränarprogrammet

Stockholm - Södertörns högskola
- Sport Management

Stockholms Universitet
- Kanditatprogram i nutrition

Stockholm - Karolinska Institutet
- Folkhälsovetenskapsprogrammet
- Sjukgymnastprogrammet

Stockholm - Bosön Idrottsfolkhögskola
- Idrottskonsulent
- Idrottslinjen
- Friskvårdskonsulent

Luleå Universitet

- Hälsovägledning

Göteborgs Universitet

- Dietistprogrammet
- Folkhälsovetenskapligt program med hälsoekonomi
- Hälsopromotionsprogrammet
- Idrottsvetenskapliga programmet masterexamen
- Kostekonomprogrammet med inriktning mot ledarskap
- Sjukgymnastprogrammet
- Sports Coaching

Uppsala Universitet
- Kostvetarprogrammet
- Dietistprogrammet
- Sjukgymnastprogrammet

Gävle Högskola
- Hälsopegagogiska programmet

Högskolan Kristianstad
- Folkhälsopedagogiskt program
- Gastronomiprogrammet

Högskolan i Skövde
- Hälsocoach

Högskolan Väst (Trollhättan)
- Hälsovetare

Karlstads Universitet
- Hälsa och wellness

Linnéuniversitetet (Kalmar/Växjö)
- Coaching och sport management, idrottsvetenskapligt program
- Fysisk aktivitet - hälsa - friluftsliv, idrottsvetenskapligt program
- Hälsovetenskapliga programmet, inriktning biovetenskap
 
Lunds universitet
- Livsmedelsteknisk högskoleutbildning
- Kandidatprogram i Food service management
- Kandidatprogram i Service management, Health Management

Malmö högskola
- Folkhälsovetenskapliga programmet
- Idrottsvetenskapligt program (Idrott och samhälle, Idrottens ledarskap eller Sport management)
- Lärarutbildning - idrott och fysisk bildning

Mälardalens högskola (Eskilstuna och Västerås)
- Folkhälsoprogrammet

Mittuniversitetet(Sundsvall)
- Folkhälsa, samhälle och projektledning
- Hälsa och rehabilering i arbetslivet
- Sportteknologi - Innovativ produktutveckling med inriktning sport och upplevelser
- Programmet för psykisk ohälsa - särskild komplicerad problematik
- Idrottsvetenskapligt program
- Projektledarutbildning - inriktning folkhälsovetenskap

Umeå universitet
- Gastronomiprogrammet
- Dietistprogrammet
- Idrottsvetenskapliga programmet
- Idrottsvetenskapliga programmet inriktning idrottsmedicin och coaching
- Kostvetarprogrammet

Örebro universitet
- Hälsoutvecklarprogrammet
- Idrott med inriktning fysiologi och medicin
- Kulinarisk kock och måltidskreatör
- Måltidsekologprogrammet
- Spaprogrammet

Wow. Trodde inte det fanns så många program inriktade på det jag är intresserad av här i Sverige! Nu är jag ännu mer förvirrad vad jag vill göra. Kanske ska ta och flytta ändå? Dock tror jag att många utbildningar är väldigt lika varandra, men kul att det finns ett så stort utbud.

Jag är dock inte bara intresserad av dessa tre ämnen, vilket gör det ännu svårare att välja en utbildning. Men mitt starkaste intresse handlar ju om kost, hälsa och idrott och hoppas också på att det är det jag i framtiden kommer att jobba med.

Några av mina läsare som också vill söka en kost/hälsa/idrottsutbildning?

I was born to be somebody


Var och hämtade lite resekataloger idag. Jag vill ha massa reseinspiration till vart jag ska åka både i år och i framtiden. Hämtade bland annat den här katologen om öar i Karibien och Indiska oceanen. Om det är något ställe jag har drömt om att få åka till så är det just dessa öar. Mina drömresemål är Dominiska republiken, Mauritius och Maldiverna. Här nedan har jag fotat några bilder direkt från katalogen, därav lite dålig kvalité.











Jag skulle göra allt just nu för att byta ut min snöiga vardag i Sverige, till vita sandstränder, sol och bad, dykning, simma med delfiner och bara njuta av livet!

Om du vill läsa mer om resor till Karibien (21 st paradisöar) och Indiska Oceanen, gå in på escape travels hemsida!

I want to see you tonight



pics:tumblr.

Snygga shorts! Till sommaren måste jag köpa ett par nya jeansshorts, och skulle inte tacka nej med ett par med nitar på.

Ni glömmer väl inte mitt tumblr konto? Om jag inte hunnit uppdatera här kan ni hitta massa snygga bilder på min sida här. Nu ska jag sova, har haft världens slappaste dag, men är ändå sjukt trött..

Every new beginning comes from some other beginning's end







pics:tumblr.

Jag älskar att vara hälsosam och äta nyttig mat, men jag är också svag för massa sötsaker. Speciellt för choklad. Det är såå himla svårt att hålla sig borta från sånt, haha.

På senaste tiden har jag ätit något sött varje dag, vilket jag vet inte är bra nånstans, men det är så svårt att vänja av sig. Jag föredrar faktiskt goda fruktsallader och smoothies, men det är så mycket lättare att smaska i sig lite choklad istället. Därför lämnar jag alltid lite plats till sötsaker, för jag vill ju inte gå upp i vikt, utan vill fortfarande hålla vikten jag har. Om man planerar sina måltider så kan man alltid ha plats för lite sött, även om det kanske inte är så bra av att äta det varje dag. 

Jag ska dock försöka vänja av mig, för känner hellre att jag borde äta mer av bättre riktiga måltider än spara mig för lite sötsaker. Men jag känner i alla fall, att man kan unna sig något gott varje dag, bara man har kontroll över sitt matintag, och inte överstiger vad man bör få i sig. Därför brukar jag inte ha en dag jag unnar mig nånting, utan jag kan unna mig något varje dag om jag vill!

Dock har alla inte lika lätt för att veta exakt hur mycket man ska äta och få i sig, och överstiger sitt kcal intag, och vikten ökar. Då kan det vara bra att bara ha en dag man unnar sig något sött, och håller sig borta från det resten av veckodagarna. Och även om jag har koll nu, så känner jag att det är dags att dra ner på sötsakerna, för jag vill inte samla på mig massa osynligt fett, för även om det inte syns på vågen, så känns det inuti kroppen.

Vad tycker ni?

10. Då mår jag som bäst

När det kommer till träning, så mår jag som bäst när jag har kört ett hårt och anstängande taekwondopass som har gått bra och sparkarna har suttit som de ska. Men det finns en sak som gör att jag mår ännu bättre och det är när jag vinner en taekwondo match! Det finns ingen bättre känsla.



You deserve to be with somebody who makes you happy


pic: tumblr.

Idag har jag cravings efter denna klänning här ovanför. Har ni nåt tips på vart jag kan hitta en klänning med ryggurringning?! Please let me know :)

I miss you so much


Söndagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men vet ni vad? En ny vecka väntar runt hörnet, so let's make the best out of it! :) Time to get some beautysleep.

Lips that felt just like the inside of a rose


Måste bara tipsa om ett gott mellanmål. Färsk mango! Inte ofta jag äter färsk mango, utan det blir mest fryst som jag använder till smoothies. Men köpte hem färsk istället för fryst nu, och guu va gott det är!

Visste ni att mango..
Är rik på flera olika grupper av antioxidanter, betakaroten och C-vitamin?
Att den är särskilt rik på karoten som omvandlas till A-vitamin i kroppen?

A-vitamin är bra för skelettet, synen, huden, slemhinnorna och immunförsvaret. 
Betakaroten är förutom bra för kroppen mycket bra för huden.
C-vitamin (antioxidant) i mangon stärker blodkärl, hud, tänder och skelett.

I let the bad ones in and the good ones go, but I'm gonna love you like I've never been hurt before



Turkosa smycken. Love it!

9. Mina inspirationskällor

När jag började träna taekwondo på klubben Yong-gi, fanns det många duktiga utövare, och det fanns speciellt en tjej som jag alltid inspirerades av. Hon hade svart bälte när jag hade grönt och när jag fick sparras mot henne, så var det kul, men läskigt, men jag kände att jag en dag ville bli lika duktig. Jag utvecklades och blev bättre och bättre, och har ju själv svart bälte nu och är väldigt duktig! Vad jag vet, så tränar hon inte taekwondo längre, och hon är inte längre en inspirationskälla för mig, men det var bra inspiration för mig när jag började träna taekwondo.

Idag inspireras jag av av en annan tjej, som jag själv har mött på mattan och tävlat mot, och har sett tävla flera gånger mot andra. Hon är yngre än mig, men verkligen superduktig. Vi tränar inte i samma klubb, men varje gång jag ser henne på tävlingar, och ser att hon vinner varje tävling blir jag inspirerad och vill lyckas med samma sak.

Jag tror det är viktigt att ha någon slags inspirationskälla, för att man då kämpar extra mycket för att kunna bli lika duktig som någon annan, och till slut kanske man lyckas bli bättre än sin inspirationskälla!


I'm a free bitch baby


Hey guys! Har spenderat den här lördagskvällen tillsammans med Alicia. Det blev sushi, tv-spel och filmen 127 timmar. Den var bra, men väldigt enformig, så se den bara om du är pigg, vilket Ali inte var och somnade mitt i, haha. Vad händer mer den här lördaskvällen då? Blir att sätta på lite tevatten, titta på en film och gosa ner sig ensam inatt. Imorgon har jag inga planer än så länge, så blir att sova lääänge. Sounds good.

8. Favoritmat

Favoritmat?! Det är sååå himla svårt. Har många maträtter jag verkligen tycker om.

Om jag går ut och äter vill jag helst äta italienskt, älskar pastarätter. Mina favoritställen är Vapiano i Gamla stan, och Ciao ciao grande på Östermalmstorg. Därifrån går man alltid mätt och belåten :)

En favoriträtt som jag själv lagar som jag verkligen älskar är halloumiröra. En enkel rätt med få ingredienser, men ack så god!

Jag är också svag för en god caesarsallad (speciellt den som finns på Texas Burger), eller en kebabtallrik om jag inte ätit snabbmat på länge.

Och sedan får jag inte glömma en rätt jag har växt upp med, mammas polska underbara piroger! Yummy!

Halloumiröra med halloumiost, paprika, gul lök och krossade tomater. MUMS.

Somebody tell me what I'm gonna what I'm gonna do

Hittade massa snygga skor inne på Scoretts hemsida. Jag vill ha alla här under!







Har ni någon favorit?


And I took his heart when I pulled out that gun

Jag får ofta komplimanger om hur fin och ren min hud i ansiktet är. Vad är min hemlighet? Jag skulle först och främst nog vilja säga mina gener. Men det finns ju såklart andra orsaker också.

Det här är vad jag gör:
- Använder ansiktsprodukter specialiserade på min hudtyp.
- Dricker nästan aldrig alkohol.
- Röker inte.
- Sover 8 h per dag.
- Använder inte smink varje dag, men om jag gör det försöker jag inte täppa till huden med massa produkter, jag behöver inte använda foundation på min hud, men om du måste göra det, försök inte göra det varje dag eller använd hellre puder som inte täpper till lika mycket!
- Dricker mycket vatten.
- Äter inte skräpmat (visst kan det hända att jag äter pizza och en kebabtallrik nångång, men fet mat gör huden tjock och glansig, så därför ska man undvika det så gott det går).
- Rengör mitt ansiktet ordentligt innan jag går och sover.
- Peelar ansiktet ca 2 gånger i månaden, använder mask en gång i månaden.



Mina favoritprodukter. Nivea creme, Garnier ansiktsvatten och Garnier dagkräm.


7. Favoritövning

Har olika favoritövningar. På gymmet kör jag helst situps, benböj med stång och utfall. Enkla övningar som ger mycket!

Mina favorittaekwondoövningar är svåra att förklara för er som inte kör den sporten. Haha. Men gillar att köra mitsrundor för att öva på snabbhet och kondition, älskar att sparras och sedan köra olika övningar på mits, där man kör vanlig pitchagi och dollyochagi (de vanligaste sparkarna, den ena låg mot mitten av kroppen och den andra mot huvudet).

Dollyo chagi.


In this california king bed, we're ten thousand miles apart




Foood! Lånade några inspirationsbilder från Amanda Falk, hittar alltid massa god mat i hennes blogg.

Blev ett taekwondo pass idag ju som sagt. Det var som vanligt kul att träna, men 3 pers på ett pass? Vart håller folk hus? Skittråkigt att ingen kör hårt och håller igång längre.. Mitt nästa pass blir på måndag, fys! Sedan kör jag igång hårt med minst 3 pass nästa vecka.

It's you and me baby


Tycker att den här jumpsuiten är så himla snygg! Skulle nog inte vilja ha den i gult dock (även om den färgen är inne nu till våren) men en annan färg skulle vara najs. Har provat några långa jumpsuits på H&M, men det är inte kul att vara 1.60 för alla ska ju alltid vara så jäkla långa och sitta helt fel..

6. Mål med träningen

Jag har olika mål med min träning. Just nu ska jag först och främst satsa på att försöka börja träna regelbundet ett par gånger i veckan, vilket jag inte har kunnat göra på länge nu på grund av olika orsaker. För om jag inte tränar regelbundet, så vet jag att jag inte kan nå mina mål.

Jag tränar för att må bra både fysiskt och psykiskt, för att få bra kondition och styrka och självklart också för att få en snygg kropp. Jag tränar också för att bli ännu bättre på taekwondo och få bättre sparkar, balans, snabbhet och smidighet.

Mina långsiktiga mål handlar om tävlingar. Jag vill till hösten börja tävla igen, i svenska cuperna och i SM. Mitt mål är självklart att ta guld, och om jag gör det då är jag en bra bit på vägen vart jag egentligen skulle vilja vara.

Jag skulle vilja lyckas komma med i svenska seniorlandslaget, och kunna få tävla i NM, VM och OS. Just nu känns det omöjligt, men alla kan lyckas, bara vi tror på oss själva!

Ikväll ska jag träna taekwondo, och köra håårt. Jag tar ett mål i taget och just nu känner jag att konditionen är den som måste bättras på först och främst. Sedan tar jag ett steg i taget, och försöker nå mina andra mål.


It's a love story, baby just say yes


Såg nyss klart på Letters to Juliet, en av de finaste kärleksfilmerna jag sett på länge! Se den om du är en sucker för love stories :)

Just when I felt like giving up on us, you turned around and gave me one last touch, that made everything feel better



Två nya toppar fick följa med hem från stan idag. En mintgrön topp och en kofta, båda från ginatricot. Tycker att ginatricots utbud har bättrats lite på sista tiden, hittade ju mina snygga mockashorts där sist också :)

5. Favoritmuskel

Att välja en favoritmuskel tycker jag är svårt. Jag själv älskar att träna rumpan, magen och ryggen. Fast som tjej tycker jag inte att man ska värsta sex packet på magen, utan att den bara ska vara fint vältränad. Sexpacket får ju killarna stå för! Haha. Min mest vältränade muskel på min kropp är nog mina vader. Och det har jag fått på grund av taekwondo träningen, ni som tränar taekwondo vet vad jag snackar om!


Taylor Lautner.. yummy.

Saw so many pretty faces before I saw you, now all I see is you


Idag sov jag ändå till klockan 11, superskönt! Efter en god frukost drog jag in till stan för en shoppingtur. Blev bland annat ett nytt nagellack från H&M i en jättefin lila färg och sedan lite kläder. Kan visa senare!

Var nära på att köpa två till nagellack, en i korall och en annan i ljusgul, men det fick räcka med en idag haha.

Nu ska jag svara på kommentarer, blogga om nummer 5 på hälsa och träningslistan och lyssna på Born this way om och om igen. Fan va bra den är!!


We are all born superstars



Nu ska jag fortsätta koppla av med en kopp te och senaste ELLE med trend bibeln! Är helt slut, och imorgon ska jag sova ut, sköönt. Svarar på kommentarer imorgon, är alldeles för trött nu. Gonatt!

4. I min träningsväska

I min träningsväska hittar man en hel del. Först min kära taekwondo dräkt och mitt svarta bälte såklart. Sedan har jag även massa skydd till träningen, såsom benskydd, armskydd, armbågsskydd, handskar och ibland även väst, hjälm, susp och tandskydd. Vad mer? Sporttopp och underkläder, vattenflaska, handduk m.m.. basic stuff! Försöker även alltid ha med mig en banan som jag kan äta direkt efter träningen!


I can't stop looking at your smile


Vad tycker ni om de här skorna? Jag tycker de är skitsnygga! Finns på Nelly för 449 kr i blått och beige.

We both know it's to late


Hittar alltid massa fint på Topshops hemsida, men tycker inte alls att de har lika fina saker i sina butiker. Får dock hoppas på att nya Topshop butiken som öppnas i mars här i Stockholm kommer vara lite bättre. Jag har ett presentkort som jag vill använda på söta toppar!

I love you!



Hade en mysig alla hjärtans dag med sötnosen min igår. Fick den här fina rosen och jättefina smycken!

Vi spenderade kvällen hemma hos mig med god mat och efterätt och sedan massa avsnitt av våra favoritserier, bland annat senaste avsnitten av The vampire diaries.

Hoppas ni hade en fin alla hjärtans dag med pojkvän/flickvän, familj eller vänner :)

Just nu är jag helt sluuut. Jobbat många dagar i sträck (fick jobba idag igen..hehe) men nu är jag ledig på riktigt ett tag framåt. Det behöver jag!

3. Ett fint idrottsminne

Mitt fina idrottsminne hände för 5 år sedan, 2006. Det var ungefär i maj och det var dags för årets Lomma cup och min sista nybörjartävling innan jag skulle böra tävla på avancerad nivå.

Pappa satt som coach, och lottningen visade att jag skulle behöva köra tre matcher för att vinna guld. Första matchen var en rysare för jag fick möta en tjej som var lika duktig som mig, men jag tog sista avgörande poängen och vann första matchen. Andra matchen var en lätt match och jag vann med 8-1. I sista matchen visste jag att jag skulle ta hem guldet, det var en enkel match och jag vann överlägset. Att vinna guld är det bästa som finns och att kamma hem sista nybörjarguldet gör det här till ett fint idrottsminne som jag alltid kommer att minnas.

Efter vinsten på kvällen drog jag och pappa iväg till Lomma beach och fotade massa foton på stranden när jag sparkade, bland annat den här bilden:


If we crawl 'til we can walk again, then we'll run until we're strong enough to jump, then we'll fly until there is no wind, so let's crawl, crawl, crawl


Älskar Angelica Blicks topp! Så fiiin färg. Nu till våren ska jag satsa på toppar i pastellfärger, love it! Såg en mintgrön tröja på H&M för några dagar sen, och den färgen var typ perfekt.

I need one more chance, we can still have it all


Hej på er! Klockan är efter tolv, och jag måste gå och lägga mig strax. Skulle ju som sagt vara ledig ett tag framöver, men fick jobb imorgon också. Rätt bra det, men jag var sugen på att sova ut lite för en gångs skull haha.

Hittade en bild från sensommaren 2009 när jag var långhårig (löshår), och det får mig verkligen att bli sugen på att spara ut långt nu! Just den där längden kommer att ta ett tag, men det får helt enkelt ta sin tid.. för nu vill jag  bli långhårig :)

Jaja, ska inte babbla på, imorgon är det som sagt jobb 8-16 och sedan alla hjärtans dag mys med pojkvännen min. Nattinatt.


2. I mina öron när jag tränar

När jag tränar vill jag lyssna på musik som jag kan sjunga med till, haha. Så just nu är dessa mina favoritlåtar att träna till:
Rihanna - S&M

Jessie J - Do it like a dude

Tipsa mig gärna om sköna träningslåtar!!

Here's another love song, but this one, this one's about you



Idag provade jag att laga kycklingbiffar med soltorkade tomater, fetaost, bacon, shalottenlök, vitlök och färsk basilika. Resultatet? Riktigt, riktigt gott! Till det blev det jasminris och tzatsiki.

Och min efterätt? Den får ni se snart! För nu blir det vin, mys och film.

Just put your paws up, 'cause you were born this way, baby


pic: tagen idag av mig.

Hallå där! Dagen började med jobb 8-16, och jobbar bara imorgon och sen är jag ledig ett tag framåt. Ingen skola och inget jobb. Oh my.. Ähh, jag har lite annat jag ska ta tag i faktiskt. Så det blir nog braaa.

Så lördag idag då! Den ska spenderas hemma hos mig med pojkvännen. Myysigt. Jag ska laga middag och efterätt. Blir en ny rätt, och om jag lyckas så visar jag här :)

Ikväll kommer andra inlägget upp på min hälsa och träningslista!

1. Min idrottsbakgrund

Jag har varit aktiv ändå sedan jag var liten. Gick på gymnastik, aerobics, dans och spelade även tennis innan jag hittade min passion. Taekwondon! Har tränat taekwondo i 8 år och tävlat i ca 6 år. Jag var 12 år när jag började träna taekwondo, och sporten har i stort sätt bara påverkat mig positivt. Jag har blivit en stark och självsäker person med bra självförtroende och det har sina spår från taekwondon. Självklart har även min kropp formats efter träningen taekwondon ger och även där är det positivt :)

Jag älskar att sparka!


I'm beautiful in my way, 'cause god makes no mistakes, I'm on the right track baby, I was born this way!

1. Min idrottsbakgrund

2. I mina öron när jag tränar

3. Ett fint idrottsminne

4. I min träningsväska

5.
Favoritmuskel

6. Mål med träningen

7. Favoritövning


8. Favoritmat

9. Mina inspirationskällor

10. Då mår jag som bäst

11. Favoritkonditionsträning

12. Favoritidrott

13. Mitt bästa kosttips

14. Favoritmellis

15. Då tränar jag allra helst


16. Favoritlivsmedel

17. Mitt måtto

18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..

19. Hälsa för mig

20. Det här åt jag idag

21. Därför tränar jag

22. Min favoritfrukost

23. Detta skulle jag vilja utöva

24. Favoritidrottare

25. Så sover jag 

26. Detta klara jag mig inte utan

27. Där tränar jag helst

28. Detta tränar jag allra helst i

29. Favoritdryck

30. Glöm inte att...

Tänkte köra på en hälsa- och träningslista under kommande 30 dagar! Börjar redan idag med nummer ett :)


I'll never forget you, I'll always remember, I hope you know


Läste en artikel idag där Fredik Paulún tipsar om hur man kan förbättra sin sallad. Byt ut..







Vilken sallad skulle ni välja? Den till vänster med eller den till höger?

Jag skulle nog köra på en blandning av de båda. Gillar inte rå paprika så det skippar jag helt i sallad och morötter äter jag inte heller, så gurkan hade fått stanna även om den till nästan 100 % innehåller vatten.

But there's nothing I can do to stop thinking about you


Dagens goda middag! Caesarsallad med roman och isbergssallad, kyckling, bacon, coctailtomater, avocado, krutonger, dressing och ost. Yummy.

Jobbat 8-16 idag, och nu degar jag hemma när jag egentligen idag skulle tillsammans med pojkvännen hittat på något riktigt kul, men vi var tvungna att boka om tiden pga att vi inte skulle komma nånstans på grund av snöovädret. Blööh. Vi skulle gå på en prova på dykningskurs. Jag har velat göra det jättelänge, men det får bli av om några veckor istället. Jäkla skitväder. Dykningen ligger ute på Bosön, och att ta sig dit är ett projekt i sig, haha.

Istället sitter jag här hemma själv i mina underbara uppvärmningsbara tofflor och ska snart fixa en chailatte och titta på någon film. Varken jag eller pojkvännen hade lust att trotsa vädret och ta oss till varandra.. Har jag sagt hur mycket jag vill ha sooommaaaar?

Btw, kika in senare för ett hälsoinlägg!

Touch every rainbow, painting the sky, look at the magic, glide through your life


Mina nya mockashorts. Like like like.

Jag gillar att du säger vad du tycker, men det du säger att du tycker säger inte mycket



Denna soliga dag spenderades inne i stan med fika och shopping med min fina vän Emelie. Vi fikade på Coffehouse by George, tycker inte de har så bra utbud när det kommer till något gott att fika med, så det fick bli en kärleksmums och en chailatte med waay to much kanel.

Åhh, hittade jättefina mockashorts på ginatricot. Visar senare! :) För nu ska jag fortsätta städa med musik på högsta volym! Tråkigt men behövande..

Kiss me, kiss me, say that you miss me










Åhh blir så hungrig av att titta på de här bilderna som jag har lånat från Amanda Falk. Nyttig och god mat!
Nu ska jag själv ta och äta en sen middag, blir inget avancerat, utan vill ha något snabbt och såklart gott också.

Så nu blir det food och film, ska titta klart på Eat Pray Love. Klicka här för trailern. :)


Eye to eye, check to check, side by side, you were sleeping next to me


Galet snygg tatuering! Jag själv har inga tatueringar, men har funderat på tre stycken jag vill göra. Är bara lite feg, och vill verkligen inte ångra mig. En kommer bli av i år tror jag i alla fall, men vad det blir får ni se då!

No, I ain't gonna lose you


pic: weheartit.com

Gillar uggleringen i mitten, fin är den!  

In this California king bed, we're ten thousand miles apart






Dålig uppdatering från min sida idag, meeen har jobbat 8-16, och sedan drog jag iväg och åt middag med Alicia på thairestaurangen Koh phangan på Söder :) God och mättande mat! Vi tog båda samma huvudrätt, "Koong Nam Prik Pow", som innehöll wokad scampi i pikant thailändsk ”nam prik” (röd chili pasta) och till efterätt tog jag bananpannkaka med glass och Ali en banana split. Bananpannkakan var lite av en besvikelse, i alla fall då jag ätit riktiga thaipannkakor i Thailand, där de är mycket godare och billigare.

Imorgon är jag ledig! Så sköönt. Och jag är typ frisk nu :) Så imorgon kväll ska jag träna taekwondo, längtar!

Dance the night away, live your life and stay out on the floor



Kvällens efterätt! Citronfromage med mandarinklyftor (la på måånga fler efter jag tagit bilden, tyckte det var för lite med bara fyra stycken...hehe.)

De senaste dagarna har en förkyld Jessica mest bara jobbat och spenderat tid med pojkvännen. Inte helt fel det, men nu vill jag bli helt frisk, och hålla mig frisk ett längre tag!!

Imorgon väntas jobb 8-16, och sedan en middasdejt med Alicia :) Har inte träffat henne sen innan hon drog till L.A, så ska bli kul att äntligen ses igen!!

Nu kommer snart pojkvännen hit för lite söndagsmys. I veckan ska vi hitta på något riktigt roligt, men mer om det senare! Woho.

You, your sex is on fire




Leggins med mockaimitation och linne med dragkedja i ryggen hittade jag på H&Ms hemsida. Precis var jag letat efter!

Du finns i mina drömmar när jag sover






Mina favoriter från H&Ms kommande kollektion "Conscious collection". En miljömedveten kollektion i material som ekologisk bomull och återvunnen polyester. Jag älskar shortsen!

Easy come, easy go, that's just how you live, oh, take, take, take it all but you never give


Jordgubbar! Godaste bären som finns. Eller har jag fel?

- Innehåller vitamin K, C, B2, B5, B6.
- Mineralämnen: jod, kalium, folat, magnesium och koppar.
- Innehåller mycket fibrer!
- Rika på antioxidanter. Inte bara bären, utan även bladen. Därför passar de bra till att smaksätta te med.
- Bladen är även vätskedrivande, och kan användas för att stilla blod.

Se upp!
- Jordgubbar innehåller oxalater och vid vissa sjukdomar ska man vara försiktig med livsmedel som innehåller oxalater.

- Personer som har problem med sköldkörteln bör vara lite försiktiga eftersom jordgubbar innehåller jod som kan påverka sköldkörteln negativt.

Don't ever need to apologize, as your lips unfold, shakin' purple from the cold


Gillar outfiten här ovanför! När ska vi i Sverige kunna gå med bara ben igen?! Längtar.

Är ganska trött just nu, har jobbat hela dagen och är fortfarande förkyld. Men ska ändå snart iväg och kika in syrrans nya lägenhet! Fett najs. Jag vill också flytta!! Men det kommer nog ta några år till.. Planen är att bo hemma så länge jag pluggar, vilket nog är en ganska bra idé, då slipper man ta lån :) Men man vet ju aldrig vad som händer! Kanske flyttar jag tidigare? Vem vet.

Just say I want you, just exactly like I used to, 'cause baby this is only bringing me down


Hey guys! Idag vaknade jag upp med ont i halsen, så har mest tagit det lugnt. Nördat mig med lite tv-spel t.ex. haha :) Men just nu mår jag bättre! Har tagit massa halstabletter, ätit frukt och druckit te. Var sjuk för knappt en månad sen också, så orkar verkligen inte med det här..

Jaja, nog om det! Nu ska jag gosa ner mig med sötnosen min och kolla på film. Puss!

I got nothing but love for you


Jag som är en stooor chokladälskare hoppade chokladen ikväll och gjorde en god och nyttig fruktsallad istället!
Jordgubbar, bananer, vindruvor och apelsinsaft. Gott gott.

Idag spenderar jag kvällen med pojkvännen, skulle egentligen dragit och tränat med känner mig lite småsjuk. Så jäkla typiskt. Har inte tränat på en vecka nu. Damn it. Men, på torsdag är det träning igen och då ska jag må bra!

RSS 2.0