It's her birthday..

Idag fyller min mamma år! Grattis grattis :)

Vi firade mamma på Bamboo Garden, kinarestaurang inne på Söder. Längesen jag var där, men det såg exakt likadant ut. Maten var sisådär, men efterätten var mycket god!

Min mat, kyckling med cashewnötter!

Mamma beställde in fläskfilé med bambuskott.

Syster åt räkor och grönsaker med nudlar.

Friterad banan med glass! Fick dock inte i mig båda bananerna, var så mätt efter maten..

Syskonkärlek <3


I want this and that and ..


Åhh, jag är såå sugen på att shoppa. Alla plagg här ovanför kommer från Lindex (!?) och jag är riktigt sugen på en paljettväst, paljettleggins, skinnhandskar med rosett på och.. ja allt här ovanför faktiskt! Men pengar ska sparas, och shoppas ska det göras först i oktober när jag drar till Polen. Jag vill åka nu nu nu!


So I crawl underneath my blanket where I can hide away


En ganska så seg söndag idag. Svängde förbi pappa ett tag, spelade lite buzz och drack massa te. Jag förlorade på hollywood quizet, men ingen tar mig på musik i alla fall! Senare idag har jag legat mestadels i sängen, med massa bra musik spelandes i bakgrunden. Joshua Radin är en av mina favoritartister, och ni som är hemma i Stockholm den 13 oktober, tycker jag verkligen ska gå och se han spela på Debaser. Jag är tyvärr borta i Polen då, men det tror jag ändå blir lite roligare faktiskt..


Yesterday

Här kommer några bilder från gårdagens äventyr som togs med Alicias nya systemkamera!
Middag på taket!

Jocke, Nettan och Jag.

Nettan, Jag och Alicia.

Nettis och jag.

Alicias partyhaaatt!

Jocke posar.. ehh.

Tom och David var ju också däär.

Haha, love this pic!

Jag och Jocke inne på Knast! Jag är glad som vanligt :)


Libanesen

Ikväll har jag varit ute och ätit middag på Libanesen som ligger vid hornstull med pojkvännen och två av våra vänner. Jag måste säga att det var längesen jag kände mig såhär mätt! Vi beställde in en så kallad Mini Mezza grill och det var inget mini med den tyckte i alla fall jag. Den bestod av massa god mat, bland annat friterad halloumi, baguetter med soltorkade tomater, mozzarella och spenat, vindolmar, kött och spenatpiroger, tzatsiki, hummos, hemlagad vitlöksmajonäs, shishkebab, grönsaksspett och oxfiléspett. Vissa saker hade jag smakat innan, andra inte. Gott var det i alla fall. Min egna kamera hängde inte med, men hittade några bilder på vad vi åt på Libanesen. Jag rekommenderar stället, men glöm inte att boka bord om ni ska dit, då det var fullt med folk!


Baby I can't sleep


Nu är jag hemma från kvällens äventyr. Det började med pizzamiddag ovanför sergelgatan med tända ljus och underbara vänner! Alicia fick massa fina presenter och nu längtar jag själv tills jag fyller år. Hihi. Vi drog senare vidare till Knast, ett indieställe med exakt den musiken jag gillar! Tyvärr gjorde magen ont hela kvällen, men jag stod ut. Nu säger jag gonatt med den här mysiga låten. I can't sleep without you..


Put a smile on your face



Jag ignorerar att jag har ont i magen, och ska istället snart dra ut och festa lite som jag sa tidigare. Jag pallar inte ligga hemma en fredag, när nästan alla mina kompisar är ute och festar och pojkvännen är upptagen med annat. Jag vet inte vart vi ska ut, men troligtvis något kul och bra ställe! Ikväll kör jag på min döskalletunika och svarta converse till det. Jag orkar verkligen inte med klackar idag! Jag är ändå alltid kortast, vare sig jag har klackar eller inte ;) Ha en bra fredag.


Bella's lullaby


Jag är så kär i den här låten nu, och blir det mer och mer bara jag lyssnar. Nu tänkte jag sova, och med den här låten spelandes i bakgrunden skulle jag kunna somna lätt. Men nu ska jag stänga av datorn, och försöka få lite sömn. Det är inte ofta min väckarklocka är ställd på kl 6.. Gonatt.


Adonis


Min fina Adonis måste ju få vara med i bloggen också :)


Something new


Jag älskar att shoppa och jag älskar kläder. Det här är min nya väst från Lindex and I love it! Egentligen har jag inte alls råd med den här, men det ska ändras. Prioritet nr 1 är nu: söka jobb söka jobb söka jobb. Sounds good.


K and J


Teatime!

Jag gör nåt konstigt hihi

Idag har jag då träffat min fina och bruna vän Katarina, som nyligen kom hem från Turkiet. Hon har även planer på att bo och jobba i Turkiet ett par månader nästa år.. Men det är lång tid kvar, så än smiter hon inte ifrån mig! :)


Bruce Lee


Ett av mina nya plagg som jag köpte igår är dessa jättesköna sammetstights från Lindex! Bruce Lee tröjan är en av mina favoriter, från Thailand.


Dags att resa igen..

Igår bokade syrran vår resa till Polen! Åhh, ska bli så skönt att lämna Sverige ett par dagar i Oktober och istället njuta av vad Polen har att erbjuda. Träffa släkten, shoppa, fika, äääta massa gott och bara tare lugnt.


Sist jag var i Polen var i Maj i år, men då åkte jag med mamma. Nu blir det en resa med syster, och det var längesen vi åkte nånstans bara hon och jag.. Men snart är det dags, jag längtar! :)


Dammsugare

Söndag idag, och det betyder att det är slutet på helgen! Igår var jag hemma hela dagen med pojkvännen, och vi lagade jättegoda hemmagjorda hamburgare och pommes frites. Mums. Blev tyvärr inga bilder på maten, för min kamera är på lagning. Men idag var jag och hälsade på Sandra och mamma på jobbet, och jag blev bjuden på lite fika.

Fruktsoda + dammsugare.. det var längesen det! Nu ska jag laga ihop någon middag, det jag är sugen på finns inte hemma och jag vet inte om jag orkar gå till affären.. Ähh, kanske slänger ihop något vi har hemma..


Fridays


Så här taggad var jag innan jag drog ut igår!
Och såhär såg jag ut! Jag hade på mig en av mina favoritklänningar från Thailand. Igår så drog jag ut tillsammans med pojkvännen för att fira två vänner från min gamla skola som precis fyllt 19 år. Kvällen började på T.G.I Fridays och slutade även där.. Jag hade så ont i magen hela kvällen så när vi väl skulle dra vidare, så drog jag hemåt istället. Men det är sånt som händer ibland.. :)


Men jag kände ingen smärta, ingen alls..

Avkoppling. Ikväll har jag valt att bara vara för mig själv. Har tänt ljus i hela mitt rum och sitter och dricker en kopp te med smak av Rooibus svenska bär, och självklart ligger boken När jag hör din röst och väntar på att läsas. Idag valde jag att inte gå och träna, men imorgon ska jag upp tidigt för ett styrkepass ute på Bosön. Men först ska jag in i Bellas och Edwards värld.. Planerna var egentligen att jag skulle kolla på fotbollsmatchen mellan Inter och Barcelona, men den känns inte så viktig för mig just nu. Nej, nu ska jag bara koppla av..


Mat är kärlek.. eller?

Idag har jag varit och träffat min kostrådgivare. Jag har träffat henne ganska många gånger nu, men just idag fick jag höra några riktigt bra saker. Hon sa saker om kolhydrater, fett och protein som jag inte tänkt på innan, men som jag har hört. Dock känns det som om det är svårt att göra allt som hon säger, det är verkligen svårt att alltid, varenda dag äta rätt och hälsosamt. Jag älskar choklad och onyttigheter och det slinker ganska lätt ner sånt! Men problemet är att jag verkligen inte får äta sånt om jag ska uppnå mina mål. Dock har vi pratat om detta, och hon säger att det är okej att en dag i veckan (behöver inte vara lördag, utan kan vara vilken dag som helst) som man tillåter sig själv att äta något onyttigt som annars inte ska finnas med i ens kost. Om man gör det så kommer det inte påverka något, men det är lätt att hamna i en ond cirkel, där man småäter varje dag och inte äter sånt som är bra för kroppen. Jag blir seg av att äta dåligt och jag mår inte bra av det. Men ändå gör jag det ibland. Den maten man ofta tror är bra, är oftast inte alls lika bra som man tror.

Som min kostrådgivare sa idag, så måste man kunna göra en bra sammansättning av sina måltider. Man måste se till att alla delar finns med och att man inte äter för lite/för mycket. Men det är ofta folk inte vet hur mycket de ska äta. Jag vet hur mycket jag ska äta, men ändå har jag svårt att få till det med maten. Jag undrar då hur svårt det är för folk som verkligen inte har någon aning om vad de stoppar i sig och hur det påverkar deras kropp. Vi lever i ett samhälle där snabbmat är något som är en stor del av folks vardag, folk orkar inte laga mat och skiter rent sagt i vad de stoppar i sig.

När jag var liten behövde jag inte tänka på vad jag stoppade i mig, allt var liksom tillåtet! Men nu är jag vuxen och min kropp fungerar inte på samma sätt som då. Men en viktig sak som vi har pratat om är att man ALLTID ska äta regelbundet och alltid äta frukost, lunch och middag. Mellanmål äter man beroende på vad man gjort under dagen och om det finns ett behov av det.

Anledningen till att jag skriver det här är att jag nog inte är den enda som har haft problem med att verkligen veta vad man ska stoppa i sig/hur mycket man ska stoppa i sig och varför och hur viktigt det egentligen är med att äta rätt.

Ibland undrar jag dock om folk verkligen bryr sig? Jag har sett så många människor och bara undrat vad de tänker på när de redan har x antal kilos övervikt, men ändå stoppar i sig massa skit. Det är aldrig för sent att ändra på sin kost, och jag vill se till att folk aldrig kommer till den punkt där de slutar bry sig om vad de stoppar i sig. Och om de slutar göra det, då är det väl deras problem, men jag bryr mig i alla fall vad jag stoppar i mig och om du gör det eller inte är upp till dig. Jag tycker det är viktigt att äta rätt, men det är inte alltid lika lätt som det låter...


Espresso House

Idag när jag vaknade var jag inte lika pigg som igår så jag kom inte upp den tiden jag hade tänkt. Jag hann då inte ta mig en springtur, men det är inte hela världen. Istället fixade jag mig och drog in till stan. I stan träffade jag Frida som jag sist såg innan jag drog till Thailand. Kul att äntligen träffa henne! Vi tog oss en fika på Espresso House och där hade jag faktiskt aldrig fikat innan. Såklart tog jag en chailatte och till det blev det en god macka med kyckling och bacon. Idag var det nästan sommarväder! Jättevarmt i solen, men jag längtar faktiskt till hösten och vintern..


Cheese and crackers


Ikväll har jag och pojkvännen suttit och kollat på lite Scrubs avsnitt och samtidigt njutit av en god ostbricka med vindruvor, kex och lufttorkad skinka! Ost är gottigott.


Sunshine


Gissa vad som ramla ner i min brevlåda nyligen? Jo, senaste numret av ELLE. Så nu ska jag ta den och andra twilight boken ut på balkongen (det är sooligt!) och ett glas nyponsoppa (som jag inte druckit på flera år) och sätta mig där och läsa och bara tare lugnt. Vill inte tänka på att jag måste plugga senare..


Vapiano

Igår var jag ute med min syster och mamma och åt mat på Vapiano och där hittar man italiensk mat! Jag älskar både pizza och pasta. Men den här gången blev det pizza för min del och den smakade goottt.

Min jättegoda pizza "Gamberi e rucola" med jätteräkor, oliver och ruccola!

Syrrans pasta "Scampi e spinaci", med jätteräkor, gräddsås, pesto och bladspenat.

Mammas pasta "Scampi" med jätteräkor, tomatsås, vitt vin och färska grönsaker.

Min goda efterätt, mascarponekräm med färska jordgubbar!

Och såhär såg jag ut igår!


Out of my hands

Igår drog vi till Collage, som var ett helt okej ställe. Men jag tror inte att jag går tillbaka dit igen, jag gillade inte musiken, dansgolvet var jättelitet och det var smockat med folk. Som tur hade jag med mig mina underbara tjejkompisar som gjorde kvällen lite bättre i alla fall. Jag såg även lite kändisansikten där, men det var mest några tv-profiler och bloggerskor.. Så Collage var inte my kind of thing, men det är alltid kul att dra till nya ställen! Nästa helg kanske jag drar ut med tjejerna igen, vi får se! Nu ska jag snart dra in till stan med syster och mamma och käka en god lunch ute.. Vapiano!


Dance with me


Ikväll är det girls night out! Det var länge sen jag var ute nu (igen), men idag är det dags igen. Vi tjejer ska dra ut till något ställe jag aldrig varit på, så det kan nog bli kul! Ha en bra lördag alla!


New Moon


Åhh, idag lånade jag äntligen resten av Twilight böckerna. Den första läste jag ut för några månader sedan, men nu är det dags för resten. Jag har redan börjat läsa andra boken och jag är helt fast.. kommer nog sitta ett par timmar i sträck och bara läsa. Hehe..


Lunch


Igår åt jag den här lunchen - tofu i sötsursås och soja med nudlar. Lättlagat och gott!


Pretty in pink

Nyligen hemkommen från en biokväll. Jag var med några kompisar och såg Inglorius Basterds som var riktigt bra faktiskt! Åhh, måste bara visa er min snygga rosa jacka som jag köpte i Thailand som åkte på idag!

I just loove it!


Chocolate


Idag har det varit en riktig chilldag. Jag har sovit ut, kollat på massa Sailor Moon avsnitt, varit på långa promenader med hunden och även haft lite minispa hemma. Jag måste tipsa om en bra ansiktsmask från Åhlens som jag provade idag! Det är en Chocolate mud mask med kakao och sheasmör, och den gjorde mitt ansikte jäättelent! Prova du också!


I'm yours

Igår firade jag och pojkvännen 8 månader tillsammans och då lagade vi våra egna pizzor, den ena med skinka/räkor/champinjor/oliver och den andra med parmaskinka/ruccola/champinjoner/bacon, och de blev jättegoda! Till efterätt bakade vi kladdkaka, och vi lyckades få till en riktigt kladdig kladdkaka!


Ska helt klart laga egen pizza igen någon dag.. mums!


Grattis grattis grattis

I lördas var jag hemma hos Emilie och firade hennes 18årsdag, det bjöds på fajitas och massa godis. Idag är det dock Emilies riktiga födelsedag så ett riktigt stort grattis till dig bästis!




Födelsedagsbarnet som en Monki :) Grattis Emilie! Nu är du också 18 år! Woho.


Kryssning


Igår var jag på en 12timmars kryssning med pojkvännen och 2 till. Det var ganska mysigt, förutom att båten gungade jäättemycket och alla mådde lite dåligt vid något tillfälle. Men annars så åt vi massa buffémat och bara njöt av vår lilla resa till Finland och tillbaka.. Nu är det dags för mig att fixa mig inför ikväll då jag ska hem till min bästa vän Emilie för att fira hennes födelsedag. Dock fyller hon inte år förrens på måndag :)


Shine on



Igår hade jag på mig en skön vit tröja med döskallar på från Thailand och massa armband! De på vänster sida av bilden är presenter från Vietnam, Thailand och Italien, och de andra har jag fått i någon tidning..  Snacka om att jag är trött idag! Nyss powernappat i ett par timmar.. men tränade man tidigt imorse, vilket jag inte är van vid så blir man ganska trött. Imorgon ska jag åka på kryssning med pojkvänn och co. Kuuul!


Happy Birthday!







Idag fyllde min underbara syster 21 år och det firades med en god pastamiddag och efterätt på Ciao Ciao där min pappa jobbar :) Grattis igen syster!


Black


Idag kom det hem en ny väska till mig! Den kommer från H&M och eftersom den är svart kan den matchas med nästan allt! Jag har redan väldigt många väskor, men man kan ju aldrig ha för många! ;)


RSS 2.0