The scars of your love remind me of us

Dagens frukost: Rågbröd med bregott, ost, tomat, gräslök, salt + naturell yoghurt med hemmagjord musli (havregryn, linfrön, gojibär, pumpafrön, torkad papaya, ananas och cantaloupemelon). Gott :))

I hope you'll always be mine

Jag har haft spruckna nagelband senaste dagarna, och det är ett typiskt symptom på brist på vitaminer. Det har hänt mig flera gånger, dock var det längesen, men jag har aldrig riktigt kollat upp vad det är man har brist på. Men den här gången kollade jag upp det!

Vid spruckna nagelband - brist på folsyra och vitamin C.
Vid ömtåliga och sköra naglar - brist på vitamin A och kalcium.
Extremt torra naglar med rundade kanter - brist på vitamin B12.
Tvärsgående linjer på naglarna - brist på vitamin B.
Vita fläckar på naglarna - brist på zink.

Jag måste alltså fylla på med folsyra och vitamin C. Folsyra finns naturligt i gröna bladgrönsaker (t.ex spenat och broccoli), citrusfrukter, bönor och fullkornsprodukter. Vitamin C finns t.ex. i citrusfrukter och paprika.

Kosten spelar en sån stor roll för våra kroppar, har vi brist på vitamin syns det nästan direkt. Därför är det viktigt att äta en varierad kost, och få i oss så nyttiga livsmedel som möjligt. Jag gör mitt bästa för att variera mig, men det är ofta man fastnar för sina favorit livsmedel, ska dock försöka variera mig så mycket jag kan framöver! Och ska äta mycket frukt och grönt så jag slutar ha spruckna nagelband :)

Mmm, dags att frossa i broccoli :))


You are my love, you are my heart, and we will never, ever, ever be apart


Dagens frukost: Grovt rågbröd med smör, ost, skinka, gurka, tomat och sallad + Vitamin Well Persika.

'Cause I'm never going down, I'm never giving up



Hey! Drog in till stan en stund efter skolan idag för att handla lite träningskläder! Blev två t-shirtar från favoritserien från SOC och sedan ett par jättesköna tights från NIKE. Nu ska jag fortsätta plugga! Sitter och läser några texter inför ett seminarium imorgon, går lite segt, men bara att kämpa på :)

We found love in a hopeless place


Dagens frukost: Surdegsbröd med makrill i tomatssås + apelsinjuice.

I can't stop thinking about you


Just nu: Nerbäddad med morgonrocken under täcket, är såå sjukt kallt här hemma. En ursäkt till att dricka massa te i alla fall :))

Hade fullt upp idag som ni kunde läsa i förra inlägget, men hann träffa min fina vän Emilie därimellan allt också på en fika! :) Imorgon har jag en kort dag i skolan, sedan ska jag gymma. Tycker som sagt inte att taekwondopassen räcker för att komma i den form jag vill vara till tävlingarna, och i och med att det är en tävling snart igen måste jag träna så mycket det går nu!

Want you to make me feel like I'm the only girl in the world, like I'm the only one that you'll ever love


Har knappt tagit en enda paus sedan jag började plugga tidigt idag, Emilie kunde inte komma förbi, så då pluggade jag järnet istället men nu är jag äntligen klar med pluggandet för idag. En skvallertidning, Ben & Jerrys och senaste avsnittet av Grey's Anatomy står för kvällens avkoppling. Imorgon är det skola igen och efter det har jag en lektion inbokad med körskolan och på kvällen blir det ett taekwondopass. Fullt upp!

"Love is more powerful than kicking ass" - Jet Li


Lyxfrukost. Rostat surdegsbröd med skagenröra, räkor och kallrökt lax. Mmm :)

Idag är jag ledig och sov ut ganska länge. Mina planer för dagen är att plugga inför tentan som är om två veckor och sedan kommer förhoppningsvis Emilie hit till mig, vi har inte setts på x antal månader nu, då hon spenderat tiden i Thailand, men nu är hon tillbaka i Sverige :))

"You have to expect things of yourself before you can do them." - Michael Jordan


Food ♥ I fredas efter invägningen kom jag hem såå himla hungrig så det var bara att ställa sig framför spisen och laga mat, lagade min sjukt goda carbonara gjord på vispgrädde, bacon, gul lök, vitlök, parmesanost, ägg, salt och peppar + spaghetti. Mmm :))

Idag ville jag bara vila upp mig efter tävlingsdagen igår, men det vara bara att gå upp imorse för att jobba ett fyratimmars pass. Inte lika jobbigt som jag trodde det skulle vara, men det var skönt att slippa laga middag när jag kom hem, istället lagade pojkvännen paella. Också sjukt gott! Hihi.

If you gonna be the best, you have to take out the best


Tävlingen igår gick bättre än väntat, jag kom stolt ut från mattan även om det bara blev ett brons. Innan igår hade jag inte tävlat på tre år, och jag presterade ändå bra för att ha varit tävlings inaktiv på väldigt länge. Jag är så taggad på att köra resten av cuperna i år och sedan avsluta med SM i december. Nu ska jag träna mer och hårdare för att förhoppningsvis vinna silver eller guld kommande tävlingar :))

"Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen" - Michael Jordan


Invägning imorgon och på lördag är det svenska cupen! Har lite blandade känslor just nu inför tävlingen, är nervös samtidigt som jag är astaggad. Antar att nervositeten släpper så fort jag kliver in på mattan, för då gäller bara regeln vinna eller förlora.

Men först invägning imorgon, efter den ska jag smälla i mig massa god mat och sedan sova tidigt för att samla krafter inför taekwondo tävlingen på lördag.

Ni får hålla tummarna för mig på lördag!! :)

One plus one equals two and it's me and you

Det snackas mycket om hur man ska gå ner i vikt, men knappt något om hur man går upp i vikt. Det är lättare att gå upp i vikt än att gå ner i vikt, men det viktigaste när man planerar att gå upp i vikt är att göra det hälsosamt. Att äta sötsaker, dricka cola och sluta röra på sig för att man vill gå upp i vikt, är inte den rätta vägen!

Det första du ska göra är att ändra dina måltider och äta mer, men samtidigt hälsosamt. Det andra är att du måste kombinera det med träning, helst styrketräning för att få en ökad muskelmassa.

Vi börjar med styrketräningen. När man styrketränar utsöndras flera av kroppens egna anabola hormon (dvs tillväxthormon) som hjälper dig att växa. När man tränar känner man ofta en större aptit än om man inte tränar och det är här kosten kommer in. Du ska börja äta 5-6 gånger om dagen. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål. Det kan kännas mycket i början, men detta kommer hjälpa dig att gå upp i vikt om du äter rätt livsmedel. Fyll halva tallriken med kolhydrater, en fjärdedel med protein och andra fjärdedelen med grönsaker.

Tänk på att du ska äta mer kalorier än du förbrukar - du måste därför äta mer än vad du gör av med. Du måste därför se till att få i dig livsmedel med stor energitäthet.

Så vilka livsmedel ska man egentligen äta för att gå upp i vikt?

Nötter. Lägg de i havregrynsgröten, ovanpå filen eller ät de som de är till ett mellanmål.

Torkad frukt. Innehåller mycket energi och kalorier.

Pasta, ris och potatis. Fyller du halva tallriken med något av det här kommer du se resultat på vågen.

Fet fisk som makrill och lax. Det här kan du äta mycket av!

Mejeriprodukter. Röd mjölk, yoghurt med högsta fettprocenten, ostar med hög fettprocent, grädde och smör.

Avocado.
En superbra grönsak som du kan frossa :)

Olivolja. Häll på lite extra olja över det du äter!

Det här är bara några livsmedel som är bra vid viktuppgång, tänk på att maten du äter ska innehålla mycket kalorier, men samtidigt vara hälsosamma.

Du ska alltså inte äta sötsaker, skräpmat och dricka läsk för att gå upp vikt. Du riskerar då samtidigt med viktuppgången att drabbas av näringsbrist, för att fetthalten i blodet ökar. En ökad fetthalt i blodet kan leda till åderförkalkning som i sin tur ökar risken för stroke, blodproppar och hjärtinfarkt.

Till sist, låt viktuppgången ta sin tid. Det kommer gå långsammare om du tar den hälsosamma vägen än om du tar den onyttiga, men du kommer att må bättre när du väl kommit fram till ditt mål.


Jag älskar avocado, och äter det nästan varje dag. Dock inte i stora mängder, då den innehåller mycket fett - och även om det är nyttiga fetter så finns det en risk att man går upp i vikt. Men ni som vill gå upp i vikt, kan med fördel äta mer avocado än vi som vill hålla vår vikt eller gå ner i vikt.

"I just want to do what I do best, and that's fight. I love it." - Mike Tyson


Precis ätit middag i form av kyckling och pastasallad med gurka, tomat, majs, röd lök, gräslök, gröna oliver och grönsallad. Toppad med massa grillkrydda och lite salt och peppar. Fräsch middag :) Brukar dock kunna klara mig utan pastan, men var riktigt hungrig idag så den behövdes!

Nu ska jag fixa mig en kopp te och sedan blir det plugg hela kvällen.

"What keeps me going is goals" - Muhammad Ali


Hello. Va skönt det var att träna på gymmet idag, började med att springa en kvart på löpbandet för att få upp pulsen och sedan körde jag övningar endast med min egen kropp. Situps, armhävningar, rygglyft, plankan med mera. Som sagt vill jag inte köra slut på mig nu innan tävlingen, men efter den ska jag börja köra mycket med fria vikter och främst fokusera på att stärka mina armar. Benträning får jag ju flera gånger i veckan på taekwondopassen, så när jag väl drar till gymmet blir det armar, mage och rygg som jag nog kommer köra mest :)

En rolig syn på gymmet idag var att en kille stoppade i sig godis emellan övningarna han körde, haha, wtf?

I hated every minute of training, but I said, "Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion." - Muhammad Ali


Dagens frukost: Rostade havrekusar med avocadoröra (avocado, salt, peppar, citronsaft), keso och tomat. Riktigt, riktigt gott! :)

When was the last time you thought of me? Or have you completely erased me from your memory?

Godmorgon! Idag börjar jag inte förrens halv 13, så himla skönt, behövde verkligen en sovmorgon efter att ha jobbat tre dagar i sträck och efter att ha sovit alldeles för lite. Efter skolan tänkte jag inviga skolans gym med mina nya snygga skor som jag köpte i USA i somras :) Ska inte köra så hårt, utan den här veckan blir det lagom med träning så jag inte sliter ut mig innan tävlingen som är på lördag! Ahh, börjar känna mig lite smånervös! Var ju ett tag sedan, fast det är egentligen bara att släppa allt och köra hårt!

Jaja, nu blir det en nyttig frukost! Den här veckan måste jag ha extra koll på vad jag stoppar i mig i och med att man i taekwondo tävlar i olika viktklasser. Jag kommer ungefär äta som jag alltid gör, då jag håller en jämn vikt med min kost, men nu blir det fokus på att inte falla för frestelser, vilket man på något konstigt sätt alltid dras till när det blir förbjudet på riktigt? Haha, nej men det här ska nog gå bra! Nu blir det frukost, sedan iväg till GIH för en föreläsning och sedan styrketräning på gymmet :)



Whenever I'm alone with you, you make me feel like I am whole again

Sötsug - alla har vi känt det, men varför kommer det och vad kan vi göra för att slippa det?

1. Börja alltid dagen med en välbalanserad frukost med långsamma kolhydrater, nyttigt fett och mycket protein. Frukosten är den viktigaste måltiden på dagen och den avgör hur vi kommer äta resten av dagen. En dålig, onyttig frukost eller inte frukost alls kommer absolut av resultera i sötsug under dagen.

2. Om du ändå känner ett sötsug efter din frukost när energin börjar gå ner, ät ett mellanmål! Det kan vara allt ifrån en frukt, till lite nötter eller en skål med yoghurt. Det viktigaste är i alla fall att du äter ett riktigt mellanmål, och inte äter fikabröd, dricker coca cola eller liknande. Då kommer din energi gå upp snabbt men du blir trött lika snabbt som du fick din energi - och du känner dig inte nöjd och vill ha mer av det söta.

3. Töm skafferiet på kakor, chips, choklad, sötade flingor, läsk med mera. När du känner ditt sötsug kommer du garanterat att röra dig mot ditt skafferi där du ser allt det söta och det går helt enkelt inte att undvika. Fyll skafferiet med nyttigheter istället! Nötter, frön, torkad frukt är bra alternativ. Detta ska dock ätas i lagom mängd, visst det är nyttiga fetter, men det är höga fettinnehåll, lagom är bäst! Men det är självklart bättre än kakor, chips osv..

4. Ät på regelbunda tider, det ska högst gå 4-5 timmar mellan huvudmålen --> frukosten, lunchen och middagen. Äter du regelbundet kommer du garanterat att slippa ditt sötsug.

5. Frossa i frukt och grönsaker! Mättande och nyttigt. Ha alltid med dig en banan, äpple eller annan frukt i väskan så blir det lättare att kontrollera ditt sötsug.

6. Undvik måltidsersättningar då de oftast innehåller gömt socker och sötningsmedel, ät istället ett riktigt mellanmål som håller dig mätt längre.


bilder: via weheartit.

En anledning till varför vissa drabbas av sötsug oftare än andra kan också ha med att göra att man har brist på vissa ämnen i kroppen. Det kan vara bra att göra ett blodprov och se vad man har brist på. Då blir det lättare att veta exakt vad man ska äta för sin egen kropp!

Please come and save the day, say I'm the one you love


Fick hem ett paket från Nelly igår med ett par skitsnygga blåa kilklackar som jag beställt :))

You ripped out my heart and you stepped on it



Började dagen med studiebesök på riksidrottsmuséet inne i stan, sedan blev det lunch med två tjejer från min klass, Cornelia och Alexia på John Chris :) Jag åt en god panini med parmaskinka, parmesanröra och soltorkade tomater!

Slutade tidigt och har inget planerat idag. Så himla skönt. Blir lite plugg, annars bara spendera tiden i famnen på min prins♥

And we'll always be together you and I


Kom ganska nyligen hem från kvällens taekwondopass. Blir aldrig trött efter ett pass, utan snarare väldigt pigg, men ska försöka varva ner nu här hemma. Äta ett kvällsmål, måla naglarna i någon fin färg, och sedan somna framför en film.

Imorgon ska vi på studiebesök med skolan till idrottsmuséet, vilket bara ska ta två timmar typ, sedan är det hem till pojkvännen och bara slappa sönder. Har skola hela torsdagen och sedan jobbar jag fredag, lördag och söndag. Ingen vila.. Och veckan därefter är det också fullt upp. Kämpa kämpa!

The choice is yours

Kommer ni ihåg för ett halvår sedan när jag skrev om en killkompis till mig som skulle cykla från Sverige till Kina? Nu är han i alla fall framme! Så jäkla grymt. Han bröt ryggen efter en skidolycka, rehabiliterade sig och slapp ett liv i rullstol, i och med det ändrade han syn på livet och tog sig ut på ett riktigt äventyr :) Ni måste gå in på hans hemsida och läsa om resan http://thebigtrip.se.




If you can dream it, you can do it!

Cause I'm the one that would walk to the end of the earth for you


Lyxfrukost. Vitt polarbröd med isbergssallad, avocado, hårdkokt ägg, räkor, gurka och citron. Mmm :)

Baby you and me, we should be together forever




Hallåå. I helgen har jag jobbat men hann även med att gå på min syrras födelsedagsfest som var igår :) Är sjukt trött nu, har inte sovit ut på hela veckan och nu i veckan är det långa dagar i skolan.. Men jag visste att det skulle bli såhär, bara att bita ihop, ta lite powernaps när man hinner och kämpa på helt enkelt :)

Nu drar jag hem till min pojkvän, blir som vanligt söndasmys med någon bra film och massa pussar. Hihi.

Never give up


Jag vs min tränare för något år sedan..

Om två veckor, den 24 september är det dags för svenska cupen 1 i taekwondo. Jag satsar för fullt för att komma i bättre form och idag på träningen var det hårdsatsning.

Taekwondo handlar om så mycket mer än bara sparkar, det gäller att hjärnan hänger med också och det är inte alltid den gör det. Själv har jag för höga krav på mig själv, jag vill vinna och vara bäst och om jag nångång inte sätter poängen som jag ville eller inte hinner kontra och blir träffad blir jag frustrerad. Det här är inte bra och något jag måste jobba på. Självklart ska man ha krav på sig själv, men när man låter de ta över så tänker man bara på det dåliga istället för det som är bra. Jag insåg verkligen idag att jag måste acceptera att man inte alltid kan sätta den perfekta träffen utan ibland missar man och då får man bara skaka av sig det och börja om på nytt.

Snart är det som sagt tävling och nu har jag inte tävlat på länge, och jag vill verkligen inte ha för höga krav på mig, om det går bra så går det bra, om det går dåligt så går det dåligt, inget mer med det. Hur det än går så ska jag fortsätta träna hårt och bli bättre. Phuh, kände bara att jag behövde skriva av mig för min egen skull.

Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut




Hade en trevlig kväll med tjejerna på Vapiano :) Jag åt en av mina favoriter, kräftor i hummersås med papardelle pasta och till efterätt mascarponekräm med jordgubbar. Vi förfirade Alicia födelsedag, då Karin och Lotta åker till Australien snart och missar den, men jag ska fira Alicia ordentligt om ca 2 veckor :))

Jaha, då var det dags för sängen igen då. Idag somnar jag framför senaste avsnittet av True blood, insåg nyss att jag har sovmorgon till 10 imorgon, sköönt.

Åren går in i varandra, och jag inser att tiden är kort, årstiderna smälter samman, och jag vill minnas det jag en gång glömde bort

Blev en enkel men god lunch idag! Bakade nyttiga rågmjölsscones och åt de med bregott, ost och körsbärstomater. Gottigott :))


För 2 st scones behöver du:

2,25 dl rågmjöl
1 tsk bakpulver
0,25 dl olivolja
1 dl filmjölk
lite salt

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela oljan i degen med fingrarna. Blanda ner filmjölken och rör ihop till en deg.

Dela degen i två delar och platta ut till runda kakor.

Lägg på bakplåtspapper och grädda 15 minuter i 250 grader.


I don't wanna let you go


Hallååå. Hade bara 1,5 h lektion imorse, hade varit skönt att få sova då det är så regnigt idag, men det var seminarium så då är det ju bäst att närvara haha. Känner mig fett seg nu dock, blev inte mycket sömn inatt, men jag tänkte undvika att ta en powernap och istället titta vidare på säsong två av pretty little liars framför en god lunch. Har inga planer förrens ikväll då det blir vapiano middag med mina fina tjejer allie och karin :)

Måste också passa på och gratta min vän Emilie♥ som bor i Thailand som fyller 20 år idag!

Just do it


Jag i röd väst.

Sjukt jobbigt att jag sträckte baksidan på ena låret idag på taekwondoträningen, gör ont både när jag sitter och ligger ner. Blöh. Brukar aldrig hända mig, men det går nog över fort hoppas jag. Annars gick taekwondon bra idag, jag tränar med en tjejkompis som ska tävla i samma viktklass som mig nu om 2,5 vecka. Det är riktigt bra att träna med någon i samma viktklass som sig själv, vi pushar varandra och hoppas på att möta varandra i finalen för att ta silver och guldpokalen :)

Imorgon börjar jag skolan vid 8 tiden, så nu ska jag gräva ner mig i sängen med en stor kopp te och titta på några avsnitt av Pretty little liars.

But I'm not alone anymore, you are also here, wherever I decide to go, you're already there

Hallå! Måndag idag och jag är ledig från skolan, skönt :) Idag vaknade jag upp bredvid mig prins som jag har spenderat hela helgen med, vi har promenerat ner till sjön där han bor och slappat framför filmer.

♥♥♥♥♥♥

Idag blir det polska piroger och mamis goda tårta för att fira min syster som fyllde 23 år i fredas :) Imorgon är det skola igen, har tidiga morgnar typ hela veckan och i helgen jobbar jag, men det är som sagt skönt att äntligen ha börjat skolan nu och fått lite rutiner i vardagen.

You try to bee proud of who you are, but still you got to let those teardrops fall


En enkelt sätt att få in lite vardagsmotion i sitt liv ;)

You know everything I try to quit I only want it some more

Är du barn till någon förälder som röker hemma eller röker du själv? Är du en av de som blir drabbad av den passiva rökningen eller drabbar du andra?

Jag har provat att röka nångång när jag var yngre men har aldrig förstått förtjusningen med att vilja stinka askkopp varje dag. Det värsta som finns är dock när man själv inte väljer att röka men blir drabbad ändå. Hur många gånger har man inte hamnat bakom en persom som röker när man är ute och går och får all rök på sig? Eller när du står vid busshållsplatsen/tågstationen och folk rent ut sagt skiter om folket runtomkring? Om man nu måste röka så tycker jag man i alla fall kan ta hänsyn till folk som inte vill röka och få all skit på sig.

För ni vet väl att passiv rökning skadar personer som inte röker mer än den som själv röker? Den som själv röker en cigarett andas in ca en fjärdedel av röken. Resten handlar i ens omgivning. Och då slutar det med att vi icke rökare, blir passiva rökare. Vi drabbas av nikotinet och alla övriga kemikalier som den brinnande cigaretten producerar. Visste ni att upprepad passiv rökning under en längre period utsätter de drabbade för samma typ av hälsorisker som rökaren, även om riskökningen är lägre? Det värsta som finns, som jag tycker, är när föräldrar med barnvagnar går och röker samtidigt, hallå?! Du har ett barn som sitter där och får all skit på sig. Så jäkla oansvarigt.


Visste ni att risken att drabbas av lungcancer som passiv rökare ökar med 30 procent om man lever tillsammans med en rökare? Det finns också en ökad risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. Enligt en miljöhälsorapport från 2001 från Socialstyrelsen orsakar passiv rökning ca 1000 hjärtinfarkter i Sverige varje år! Minst 500 som drabbas dör. 2010 kom Statens folkhälsoinstitut fram till att antalet döda har minskat till ca 200 per år. Dock är det fortfarande för många! Men minskandet beror på att vi i Sverige var smarta nog att införa rökfritt på serveringar och på arbetsplatser.

Tillbaka till barn vars föräldrar röker. Det starkaste sambandet har med mammans rökning att göra, och det drabbar främst barn under två år. Astma och örininflammation är vanligare hos barn som tvingas att leva med tobaksröken än vars föräldrar inte röker. Utveckling av barns lungfuktion kan också hämmas.

Enligt en artikel från DN har de kommit fram till att 600 000 människor varje år - varav 165 000 barn dör varje år på grund av passiv rökning. Det betyder av var hundrade som dör på jorden av rökning utan att själva ens ha dragit ett enda bloss. Ganska sjukt va?

Jag hoppas att andra länder börjar ta efter Sverige och börjar förbjuda rökning i alla fall på restauranger, då är det i alla fall ett steg i rätt riktning. Om ni känner folk som röker, så tala om det här för dem, även om de kanske vet så kan det vara bra att berätta en gång till. Kanske ett litet barn skulle slippa att få astma eller en vän skulle slippa dö i lungcancer?


It's actually pretty simple, either you do it or you don't

De flesta vet nog redan det här, men ändå sitter en stor del av Sveriges befolkning på rumpan och latar sig..

Det jag tänkte prata om är lite varför vi människor ska träna och röra på oss. Eftersom jag nu ska utbilda mig till idrottslärare känner jag att det är viktigt att man har koll på varför träningen är så positiv för våra kroppar. Jag vill kunna se en fullständig närvaro på mina idrottslektioner i framtiden :)) Hehe.

1. Du sover bättre. Vid regelbunden träning ökar andelen serotonin i hjärnan, vilket är ett ämne som har en rogivande effekt på oss och gör att vi sover bättre om nätterna.

2. Du minskar risken att bli sjuk och drabbas av olika sjukdomar. Genom att du rör på dig och tränar, kan du minska risken för hjärt och kärlsjukdomar, diabetes, högt blodtryck, övervikt och olika typer av cancer.

3. Du stärker ditt skelett, vilket är viktigt då träning ser till att vårt skelett inte bryts ner. Även en bra och hälsosam kost påverkar vår skelettuppbyggnad.

4. Du blir på bättre humör, du känner dig piggare och gladare.

5. Du presterar bättre i skolan och på jobbet om du tränar regelbundet, då du pga av träningen sover bättre och då orkar mer.

6. Du ökar din förbränning. Vid regelbunden träning ökar förbränningen innan och efter träning - ju mer muskelmassa du har desto bättre förbränning har du.

7. Du orkar mer. Vid träning ökar blodgenomförseln i din kropp, och det som händer då är att du transporterar mer syre till bland annat din hjärna och ditt hjärta vilket gör att du har mer ork i slutet av dagen. Det ökade syret ser även till att du kommer vakna upp utvilad.

Det är några av de viktigaste sakerna som jag kommer på, dock tränar vi alla själva för olka saker. Själv tränar jag för att bli bättre på sporten jag utövar (taekwondo). Jag vill bli starkare, snabbare, få bättre kondition och för att se till att min kropp mår bra och håller sig i form hela livet.

En bra och nyttig kost gör grovjobbet men för att bli bättre på olika sporter och för att må ännu bättre måste vi träna. Hur många gånger i veckan är upp till en själv, det viktigaste är att man rör på sig minst 60 minuter per dag, antingen genom att promenera eller genom att köra olika pass. Alla har vi olika förutsättningar, men för att vi ska må bra gäller det att inte ligga på latsidan.


RSS 2.0