Whatever tomorrow brings I'll be there for you

Har du hört talas om svart ris? Om inte, så kommer det du behöva veta här. Forskare utnämner med jämna mellanrum nya livsmedel till supermat - mat som innehåller extra många nyttiga ämnen. Svart ris är den nyaste supermaten.

Svart ris innehåller mer av antioxidanten antocyaniner än blåbär och där snackar vi om nyttiga bär! Ett stort innehåll av antocyaniner visar lovande resultat i bekämpningen av cancer och hjärt-kärlsjukdomar. Samtidigt innehåller det svarta riset både fibrer och hälsosamma vegetabiliska ämnen.

Det svarta nyttiga riset kommer man att berika bröd och frukostprodukter med, men man kan även själv tillaga det som det är - som tillbehör till en varm maträtt.

Det är bara yttersidan av det svarta riset som är svart. Själva kärnan är vit, som hos vanligt ris, men här slutar likheten. Svart ris innehåller nämligen massor av fibrer, mineraler och flera viktiga aminosyror.

Antocyanin antioxidanter finns också i jordgubbar, röda vindruvor, röd lök, rödkål, juice av blodapelsin, acaibär, aubergine, körsbär och svarta vinbär.


Så, kommer ni prova svart ris? Det tänker i alla fall jag :)

Kommentarer
Postat av: Karin

awesome laga ngt till mig hehe:)

2011-04-28 @ 10:43:12
URL: http://centralpacific.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS 2.0