Three words, 8 letters, say it and I'm yours

Jag dricker mycket te, och föredrar nog mest svart te, men dricker ett par koppar med grönt te i veckan för hälsans skull. Det gröna teet är det nyttigaste, men varför egentligen?

Ett par koppar grönt te om dagen tros motverka olika typer av cancer, hjärt-kärlsjukdomar, ett förtidigt åldrande och bidrar även till ett stabilt blodsocker.

Grönt te innehåller massor av antioxidanter, framför allt en grupp flavonoider som kallas katekiner. En katekin som det finns mycket av i grönt te, är EGCG (epigallocatechin-3-gallate), har visat sig minska risken för vissa typer av cancer. Men katekiner har också andra fördelar. En studie från 2005, visar att överviktiga personer som drack grönt te regelbundet minskade sin fettvävnad, framför allt det skadliga bukfettet. De gick dessutom ner i vikt och kolesterolet skyddades från de farliga fria syreradikalerna. Detta tros bero på att katekiner, koffein och theanin, som alla finns i te, motverkar kroppens förmåga att lagra fett i fettcellerna. Så vill du hålla vikten är ett dagligt intag av grönt te att rekommendera!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS 2.0