Q & A

Anonym:

Jag undrar ungefär hur mycket kalorier man får i sig om man både äter gröt och mackor som du ofta verkar göra. Borde man inte äta antingen eller? Inte för att jag räknar kalorier, bara en fundering.

Jag räknar aldrig i kalorier, tycker det är slöseri med tid, utan jag håller istället koll på hur mycket kolhydrater, protein och vilket slags fett produkter jag äter innehåller.

Anledningen till att jag äter både mackor och gröt ofta till frukost är för att jag ska hålla mig mätt fram tills nästa måltid, och inte småäta mellan måltiderna vilket jag ofta gjorde förut.

Har till och med varit och träffat en nutritionist (specialist på näringslära) för något år sedan, där vi diskuterade vad som är bäst att äta till frukost, och då sa hon att havregrynsgröt + bröd (helst rågbröd eller surdegsbröd) är det bästa att äta eftersom frukosten är dagens viktigaste måltid (och även min favoritmåltid). Sedan äter jag ju gröt och oftast rågbröd med nyttiga pålägg och därför så kommer jag ju inte direkt gå upp i vikt av detta, utan det gynnar mig bara genom att jag inte småäter under dagen.

Så hur många kalorier det är kan jag inte direkt svara på, för jag har själv inte koll på det, tänker bara på att havregyn innehåller bra med nyttiga näringsämnen och så är det väldigt mättande. Sojamjölk som jag har ovanpå är bra eftersom den är gjord på sojabönor som är viktigt speciellt för oss kvinnor att få i oss.

Visste ni att havre har visat sig vara bra för hjärt-kärlsjukdomar, har en inflammationshämmande effekt, motverkar övervikt och förhindrar åldersdiabetes? I havre finns bland annat bra kolhydrater, fibrer, protein, fytokemikalier, fytoöstrogener och tryptofan.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS 2.0