I'm a dreamer

Har läst en intressant bok på sista tiden. Vägen till friskare hud som handlar om kroppens största organ och hur vi ska ta hand om den på bästa sätt, vad vi ska äta för att hålla huden frisk med mera.
Tänkte ta upp lite som tas upp därifrån som handlar om kosten, men också egna tankar.

Alla vet vi väl att en sund kost ökar chanserna till en frisk kropp och en frisk hud. Det finns mat som bidrar till ökat solskydd, ökad reperation och cellförnyelse. Vissa födoämnen, som blåbär, är bra för bildandet av kollagen. Men när det kommer till ett för stort sockerintag, så skadar det hudens stödjevävnad och ger en rynkigare hud.

Huden hos varje människa åldras olika från människa till människa, det handlar om våra gener, men också hur vår livsstil ser ut. Många som är måna om sitt yttre, tänker inte på att rökning, överdrivet solande och ständig banting tär på huden. Bantning leder t.ex. till att huden utarmas på många viktiga näringsämnen.

När våra kroppar och vår hud inte får i sig alla näringsämnen vi behöver, syns det direkt på hudens struktur, fasthet och ton. För att bibehålla en frisk hud, behövs det dagligen bra protein, nyttiga fetter, långsamma kolhydrater, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Om man äter en alltför kalorisnål diet leder det till en brist på viktiga näringsämnen, och då blir det svårt för hudcellerna att reparera och förnya sig optimalt. Vad som händer då är att huden åldras i förtid.

Att äta rätt gynnar oss så himla mycket. Tänk till hur du själv tar hand om din hud. Röker du? Solar du solarium för ofta? Måste du verkligen äta den där hamburgaren på donken? Måste du verkligen gå ner 3 kg på en vecka? Allt detta påverkar vår hud på olika sätt. Oftast vet man att detta inte är bra för en själv, det svåra är bara att bryta sitt vanliga beteende och börja ta hand om sig på riktigt. För att bibehålla en frisk hud, och en frisk kropp både till det yttre och det inre, gäller det att regelbundet äta rätt kost och självklart även att röra på sig!

Det är den enkla, goda och fräscha maten som är den bästa för huden. Nästa gång du får för dig att dricka en härlig bärsmoothie, äta en bit vattenmelon, en god laxrätt, eller tar några valnötter så gör du din hud gott. Tänk på att din hälsa sitter i hela dig, i din kropp, din själ och även i din hud. Njut av god och näringsrik mat!

Tänkte tipsa om en smoothie jag drack mycket förra sommaren. Den är bara gjord på vattenmelon och färska jordgubbar, och är sååå himla god.

Mer om hur kosten påverkar din hud kommer i ett kommande inlägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS 2.0