Whenever I'm alone with you, you make me feel like I am whole again

Sötsug - alla har vi känt det, men varför kommer det och vad kan vi göra för att slippa det?

1. Börja alltid dagen med en välbalanserad frukost med långsamma kolhydrater, nyttigt fett och mycket protein. Frukosten är den viktigaste måltiden på dagen och den avgör hur vi kommer äta resten av dagen. En dålig, onyttig frukost eller inte frukost alls kommer absolut av resultera i sötsug under dagen.

2. Om du ändå känner ett sötsug efter din frukost när energin börjar gå ner, ät ett mellanmål! Det kan vara allt ifrån en frukt, till lite nötter eller en skål med yoghurt. Det viktigaste är i alla fall att du äter ett riktigt mellanmål, och inte äter fikabröd, dricker coca cola eller liknande. Då kommer din energi gå upp snabbt men du blir trött lika snabbt som du fick din energi - och du känner dig inte nöjd och vill ha mer av det söta.

3. Töm skafferiet på kakor, chips, choklad, sötade flingor, läsk med mera. När du känner ditt sötsug kommer du garanterat att röra dig mot ditt skafferi där du ser allt det söta och det går helt enkelt inte att undvika. Fyll skafferiet med nyttigheter istället! Nötter, frön, torkad frukt är bra alternativ. Detta ska dock ätas i lagom mängd, visst det är nyttiga fetter, men det är höga fettinnehåll, lagom är bäst! Men det är självklart bättre än kakor, chips osv..

4. Ät på regelbunda tider, det ska högst gå 4-5 timmar mellan huvudmålen --> frukosten, lunchen och middagen. Äter du regelbundet kommer du garanterat att slippa ditt sötsug.

5. Frossa i frukt och grönsaker! Mättande och nyttigt. Ha alltid med dig en banan, äpple eller annan frukt i väskan så blir det lättare att kontrollera ditt sötsug.

6. Undvik måltidsersättningar då de oftast innehåller gömt socker och sötningsmedel, ät istället ett riktigt mellanmål som håller dig mätt längre.


bilder: via weheartit.

En anledning till varför vissa drabbas av sötsug oftare än andra kan också ha med att göra att man har brist på vissa ämnen i kroppen. Det kan vara bra att göra ett blodprov och se vad man har brist på. Då blir det lättare att veta exakt vad man ska äta för sin egen kropp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS 2.0