I'll dance, dance, dance, with my hands, hands, hands, above my head, head, head




Sommar! Just nu sitter jag och solar på balkongen och bara njuter av att det är supervarmt idag :) Har fixat en iced chai latte med sojamjölk och musiken spelar högt. Ska sitta här ett tag till, sedan blir det lunch och ikväll vårterminens sista taekwondopass.

Marry the night




På shoppinglistan: färgglada shorts! De här ovanför kommer från ginatricot. Jag har värsta shoppingsuget. Men om bara två veckor har vi landat i New York :) Längtar!! Så innan dess ska jag försöka att inte spendera så mycket pengar på kläder och sånt hehe.

I'm never gonna leave you



Mors dag igår. Mami lagade polska piroger, och sedan åt vi vattenmelon till efterätt. Gott :)

Läs mitt inlägg om nyttigheterna med vattenmelon här.

Everyday is a new beginning


Lördagskvällen spenderades med Katarina hemma hos mig. Jag lagade en stark pastarätt med räkor blandat med passerade tomater, vitlök, sambal oelek och kryddorna chili/paprika/salt/peppar. Gott men väldigt starkt! Bra för förbränningen ;)

Till efterrätt åt vi citronfromage, och sedan blev det Just dance framför tvn. Bra kväll! :)

Om sanningen ska fram

Taekwondo är alltså sporten jag håller på med - en koreansk kamsport.

Jag har tränat sedan 2003 och det tog mig fram tills sommaren 2008 för att ta svart bälte.

Du tränar uthållighet, styrka, snabbhet, balans, kondition.. you name it! Jag fastnade efter första passet jag provade, och har utvecklats otroligt mycket under dessa 8 år. Det här är något jag vill hålla på med i många år till!



You are always on my mind

Efter ett roligt taekwondopass ikväll med bara sparring, så kom jag hem, åt en sen men lätt middag och skakade sedan rumpan framför tvn. Körde några låtar med nya spelet till Nintendo Wii, Zumba Fitness! Värt pengarna?! Ja, lätt. 

Men nu är jag helt slut, och sängen väntar. Imorgon vid 12 är det dags för ännu ett taekwondopass. Bara 3 pass kvar på vårterminen, sedan ska vi byta lokaler och ha sommarschema. Blir nog 3 pass i veckan istället för 5 som vi haft nu, men det är lika bra. Då kan man verkligen köra hårt varje gång och ta i, istället för att det en dag ska bli lite halvdant.. Plus att jag måste hinna med o springa ute också, konditionen måste förbättras ännu mer! Jag är riktigt taggad på att träna hårt nu :)


You and me


Gårdagens middag! Ännu en av mina favoriträtter - Scampi e Spinaci. Tigerräkor blandade med babyspenat, coctailtomater och gul lök i grön pesto och grädde med tagliatelle spenatpasta och över det parmesanost. Muuums.

You make me so happy




Ikväll är jag glaad. Pojkvännen är här och vi har lagat så himla god mat idag (visar senare!), och nu blir det film! Limitless, hoppas den är bra. Imorgon är båda lediga så äntligen kan vi äta frukost och mysa i lugn och ro istället för att springa iväg till jobb och skola.

Igår var jag på bio och såg Baksmällan 2, och om jag ska vara ärlig så är det en film man nog inte behöver se på bio, även om den var kul, dock för lik den första filmen!

Nej, nu ska jag synda med lite marabou mjölkchoklad och ett stort glas cola och mysa framför film. Ha en bra torsdaskväll :)

I want to be healthy

Här kommer ett bildregn på massa enkla hälsotips som vi alla kan följa.






















bilder: diethoroscopes.tumblr.com

De flesta har vi nog hört förut, men det är saker som påverkar våran hälsa och som är enkla att förändra.

- Promenera 30 minuter mer varje dag (det har vi nog alla tid med!)
- Drick åtta glas vatten om dagen (viktigt att rensa kroppen och bidra med ny vätska!)
- Sluta tillsätta socker och salt (ett av våra största hälsoproblem är att vi äter för mycket salt och socker)
- Frukt och grönsaker som snacks är ett bra alternativ istället för choklad, godis och chips.
- Ät alltid en god och nyttig frukost!

Tänk på alla dessa småsaker som påverkar din hälsa, och vad du kan göra åt dem. Du har kontroll över din egen kropp, låt den inte kontrollera dig. Stay healthy! :)

I just wanna be myself, and I want you to know, I am my hair


















bilder: tumblr.com

Alla har vi våra ursäkter. Jag ska börja äta nyttigare och börja träna imorgon. Men då blir det ändå oftast inte av. Börja idag istället! Byt ut dina onyttiga matalternativ till nyttigare sorter, och ta dig ut på en powerwalk idag istället för imorgon. Just do it! :)

Är såklart inte så lätt som det låter, men ju längre vi väntar ju svårare kommer det att bli att ta tag i onyttiga vanor och ta steget mot ett hälsosammare liv!

Glöm inte att kost och träning går ihop och är lika viktiga! Våra kroppar är anpassade för att vi ska röra på oss, inte lata oss som soffpotatisar. Så njut av att äta nyttigt och att träna --> det kommer verkligen gynna era kroppar både nu och i längden.

Så sant, så sant.



Kick-ass!


Såhär såg jag ut ikväll på taekwondopasset. Egentligen ska vi ju träna i taekwondodräkt, men det blir så himla varmt i lokalen under våren/sommaren så då får vi köra såhär ibland också :) Mina träningskläder kommer från Stadium, från märket SOC. Jättesköna tights och rosa t-shirt, både plaggen är såna där som "andas".

Taekwondopasset idag gick bra, och det känns skönt att vara igång igen. Senaste två åren har varit så röriga, och jag har inte alls tränat regelbundet. Men det blir bara så ibland. Nu kör jag i alla fall på hårt igen, och mitt mål i år är att tävla i svenska cuperna som kommer i höst och i SM. Första tävlingen är i september, så tills dess ska jag träna hårt. Jag mår så himla bra av att träna det här :)

I will always love you


Har ni smakat creme fraiche med fetaost och soltorkade tomater? Min favorit!

Idag blev det middag i form av en gryta med kyckling, kantareller, minimajs och zucchini i creme fraiche fetaost/soltorkade tomat med pasta. Gott! Till det massa broccoli.

'Cause we're gonna fall in love tonight




Spelar Lady Gagas nya album på högsta volym, hör mami skrika att jag ska sänka, men jag struntar i det och njuter istället av mina lyckokänslor jag har just nu. Känner mig på något sätt så himla glad inombords.

Jag måste börja njuta mer av min lilla ledighetsperiod just nu. I höst blir det troligtvis fullt upp (väntar spänt på resultatet som kommer i mitten av juli!!). 

Mina planer fram tills jag åker till New York är att satsa all tid på att övningsköra och att träna taekwondo. Övningsköra för att kunna ta körkort och träna mycket taekwondo för att komma i form till tävlingarna i höst. Jag måste ha ett mål med varje sak jag gör, annars går det inte. Men nu blir det i alla fall stor fokus på detta :)

Men vet ni vad jag alltid njuter av nuförtiden? Jag kan vara uppe sent och vakna sent. Love it. Jag är verkligen en nattuggla. Haha. Kommer ihåg i höstas då jag gick upp klockan 5 på morgonen för att pendla 2 h till Uppsala. Never again.

Just put your paws up, because you were born this way

Ägg klassas supermat då det innehåller nästan alla näringsämnen som vi människor behöver för att växa och må bra.

Ägg innehåller förutom protein och viktiga fettsyror, merparten av alla vitaminer, mineraler och antioxidanter. Visste ni att det enda som saknas i ägg är vitamin c och kolhydrater?

Det är väldigt få andra livsmedel som har ett så komplett vitamininnehåll och är så rika på spårämnen som ägg. Ett normalstort ägg ger mer än en tredjedel av vårt dagsbehov av selen, vitamin E och B12. I ägggulan hittar vi merparten av alla vitaminer och antioxidanter.

Ett ägg innehåller 12,3 % protein, och är alltså en utmärkt proteinkälla att äta!

Här nedanför kommer några inspirationsbilder till hur vi kan använda oss av ägget i vår matlagning.









bilder: weheartit.com.

Ett normaltstort ägg innehåller lite drygt 5 gram fett. I ägget finns det essentiella (livsnödvändiga) fettsyror som vår kropp inte kan tillverka själv. De essentiella fettsyrorna som finns i ägg är n-6 fettsyran linolsyra och n-3 fettsyran alfa-linolensyra. På grund av att ägget innehåller dessa essentiella fettsyror är det extra bra för oss att äta ägg.

40 procent av fettet i ägget är enkelomättat, och endast 1,5 gram, en dryg fjärdedel av fettet i ägg är mättat.

Ett sorts fett i ägg är av typen steroler --> hit hör kolesterol. Kolesterol hittar vi bara i animaliska livsmedel, som ägg, kött och mejeriprodukter. I ett ägg finns det ca 190 mg kolesterol.

Kolesterol har flera viktiga funktioner i våra kroppar. Det behövs för att kroppen ska kunna producera hormonet kortisol, de manliga och kvinnliga könshormonerna och vitamin D. I levern omvandlas en del av kolesterolet till gallsyror som behövs för att bryta ned fett.

Tidigare ansåg forskare att man skulle minska sitt intag av kolesterol via maten, eftersom ett för högt kolesterolvärde i blodet ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Men nu vet vi att det kolesterol som vi får i oss via kosten påverkar kolesterolhalten i blodet väldigt lite. För merparten av det kolesterol som kroppen behöver producerar kroppen nämligen själv. Produktionen är drygt ett gram per dag, vilket motsvarar två till tre gånger mer än vad vi få i oss via maten.

Så när vi får i oss kolesterol när vi äter, så kan kroppen anpassa och reglera den egna produktionen av kolesterol. Kolesterolhalten i maten har alltså en mycket liten påverkan på halten kolesterol i blodet.

Vi kan alltså äta ägg med mycket gott samvete! Vitamin C, som ägg saknar är ju superlätt att få i sig, bara man äter en kost med frukt och grönsaker så är det fixat :) Och då får vi ju också i oss kolhydrater som ägget också saknar.

För de som är inne på GI - Glykemiskt index, så kan jag säga att ägg har ett GI som är så lågt man kan komma på grund av att det inte innehåller några kolhydrater eller fibrer. Det gör ägg till den idealiska maten för den som vill äta mat med lågt GI.

You, you, you and I

Jag längtar ihjäl mig efter shopping i New York. Har stora förhoppningar och hoppas på att hitta det jag vill ha :)

Har börjat skriva på en shoppinglista och där står det bland annat slitna jeansshorts (gärna lite högmidjade!), converse (ett par klassiska vita + kanske ett par i färg?), virkade toppar/klänningar, jumpsuits, färgglada toppar, bodysplash + lotion från victorias secret med mera med mera!! hihi.

Inspiration:








bilder: kenzas, angelicablick, converse, agnes.

I just wanna be myself, and I want you to love me for who I am


Nyckelhålet - vet du egentligen vad det står för?

Livsmedelsverkets nyckelhål finns för att hjälpa dig som konsument att hitta de hälosammare alternativen när du handlar mat och äter på restaurang.

Nyckelhålsmärkta produkter är magrare och innehåller mindre socker och salt men mer fibrer och fullkorn.

Genom att äta nyckelhålsmärkt mat - äter du inte bara hälsosammare utan du kan även förhindra sjukdomar som fetma, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, högt blodtryck, vissa cancertyper och benskörhet. Risken för karies och förstoppning minskar också om du äter hälsosamt.

Om jag ska vara ärlig så har jag aldrig tittat efter nyckelhålet på olika livsmedel, utan jag kollar på näringsinnehållet på förpackningen och går efter det. Finns det tillsatt socker i bröd och yoghurtar så avstår jag helst. Tittar även på kolhydrat, protein och fettinnehåll och jämför med olika produkter själv.

För att få nyckelhålsmärka livsmedel måste de uppfylla vissa villkor som bestäms av Livsmedelsverket tillsammans med motsvarande myndigheter i Danmark och Norge. Villkoren anger hur mycket fett, salt, socker, fibrer och fullkorn ett nyckelhålsmärkt livsmedel får innehålla. För nyckelhålsmärkta livsmedel gäller också att de inte får innehålla sötningsmedel och att högst två procent av det fett som ingår i produkten får vara industriellt framställda transfetter.

Även om jag själv inte letar efter nyckelhålet på produkter jag köper så tycker jag det är jättebra att märkningen finns. Många har börjat äta hälsosammare på grund av detta, och det visar att vi är på rätt väg för att få ett hälosammare Sverige. Vi äter dock fortfarande för mycket socker och salt, men ju mer produkter vi kan sätta nyckelhålet på ju mindre kommer vi kanske få i oss.

Brukar ni köpa nyckelhålsmärkta produkter?


Mitt hjärta är ditt





Hallå! I'm back :) Ikväll har jag varit ute och ätit pizza och pannacotta på ciao ciao tillsammans med pojkvännen. Gott och mysigt!

Annars har jag jobbat lördag och söndag (så typiskt då det var fint väder!!), och sedan gick all annan tid till att spendera med pojkvännen. Nu sitter jag dock ensam hemma framför big brother, och dricker grönt mandarin/apelsin te och planerar lite grejer inför den kommande veckan! Har en hel del jag måste ta tag i..

I thank God that you're here with me

Nu till sommaren dyker det upp frukter som vi inte har året runt. En frukt som jag älskar är vattenmelon.

En av de största fördelarna med vattenmelon är antioxidanterna. Antioxidanter förhindrar cellskador från oxidation av cellerna, och neutraliserar och tar bort fria radikaler i kroppen.

Vitamin A och C, som båda är kraftfulla antioxidanter finns i vattenmelon. En enda portion vattenmelon har 24 % av rekommenderade dosen av vitamin C och 10 % av vitamin A. De här vitaminerna bidrar bland annat till att minska risken för stroke och hjärtinfarkt och minskar risken för tjocktarmscancer.

Lykopen, en karotenoid som är vanlig i tomat och mango, är en annan antioxidant som finns i vattenmelon. Lykopen har visat sig vara användbart för att förebygga bröst- och lungcancer. Och i kombination med grönt te ska vattenmelon hjälpa till att förebygga prostatacancer.

En annan av de många fördelarna med vattenmelon är att den är full med B-vitaminer och även mineralerna magnesium och kalium.

Vattenmelonen är en hälsosam frukt som innehåller mycket näring och lite kalorier (på grund av sin stora andel vatten).

Vattenmelonen är som godast att äta färsk, men fungerar alldeles utmärkt i smoothies också. Även fröna är fulla av viktiga näringsämnen, protein och kostfiber. I vissa delar av världen torkar man fröna och äter de som snacks. Här i Sverige brukar vi t.ex. tillsätta kärnorna i bröd.

Så njut nu av mycket vattenmelon i sommar och gör din hälsa en tjänst :)


I’ll give up anything again to be your baby doll

Ibland råkar jag snegla in i folks korgar i livsmedelsbutiker. Idag såg jag en ung tjej och hennes pappa gå runt med en korg med bland annat vit formfranska, pommes frites och majonäs.


Tjejen och hennes pappa tittade inte en enda gång på innehållsförteckningen på dessa varor, utan går på det de alltid bruka köpa. Problemet är ju att dessa produkter de la i in sin korg inte är nyttiga på långa vägar.

Jag blir så arg när föräldrar tvingar på sina barn deras egna onyttiga vanor. Men det är inget som jag kan göra åt direkt. Men jag tänker ofta på att jag skulle vilja byta ut deras varor till nyttiga och hälosamma alternativ. Rätt sjukt att jag tänker på detta, vad har jag att göra med vad folk väljer att äta egentligen?

Vissa kanske väljer att vara onyttiga ibland och köper varor som de vet inte är bra för de själva, men de andra då? De som köper det varje dag, vet de vad de stoppar i sig eller skiter de rent ut sagt i det? Den här pappan och tjejen var inte överviktiga eller så, men även om ohälosamma och onyttiga matalternativ inte syns på utsidan syns det ofta på insidan och kommer med all sannolikhet påverka en när man blir äldre.

Så vad kan jag göra? Jag ska fortsätta ta hand om min egen kropp och förmedla ett hälsosamt liv med nyttig, god och hälsosam mat till mina nära och kära och förhoppningsvis även till er läsare.

Tjejen och pappan i affären är inga jag kan påverka, och det tycker jag är synd, men jag tror verkligen att man själv måste inse hur man lever. För som sagt, kosten påverkar oss mer än vi tror.


Feel the beat, move your feet!



Står här och svettas framför mitt nya spel till Nintendo Wii, Just Dance! Det är inte direkt några nya låtar med i spelet men har bland annat dansat till Kids in America, Hot n Cold och U can't touch this. Haha.

Lite kul variation till hur jag vanligtvis brukar träna. Dans är så inte min grej, men att göra det framför tvn i vardagsrummet en kväll bränner ju en del kalorier - tro mig, man svettas! ;)


There’s something, something about this place, something about lonely nights and my lipstick on your face


Idag åt jag min favoritmat till lunch! Halloumiröra med spaghetti. Åhh så gott :)

Smile like you mean it



Fint väder idag! Jag passade på att åka in till stan för en fika med min fina vän Katarina, som jag inte har träffat sedan september. Hon har levt livet i Australien och även varit förbi Bali och Thailand så det var mycket att ta igen :) 

Jag minns bara allt det bra, allt som var du och jag



Lyxade till min smoothie ikväll! Banan, sojamjölk och vaniljglass toppad med färgglatt strössel. Yummy!

You're perfect for me


Har laddat ner några av mina favoritserier: Gossip girl, One tree hill och Grey's anatomy som jag ska titta på nu när jag äter ett gott kvällsmål. Smoothie gjord på sojamjölk, hallon och några få jordgubbar. Sparade de flesta jordgubbarna för att äta de färska :)

Men jag glömmer aldrig bort vad du gjort


En kopp te och senaste STYLE BY får stå för kvällens avkoppling. Jag har ont i magen och är trött så ställer in mina planer för träning ikväll och passar på att bara slappna av. Har övningskört i två timmar idag, och det tog på krafterna, dock gick det jättebra, i år ska jag ta mitt körkort! :)

Men som sagt. Nu sätter jag på Veronica Maggios senaste skiva på hög volym, dricker mitt te och läser.

The scars of your love, they leave me breathless

Det finns en del mat som innehåller extra mycket näring och som är extremt nyttiga. Sån mat har fått namnet supermat.

Det som skiljer supermat från annan mat är att de har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi som råvaran ger, plus att de är fulla av vitaminer, mineraler och antioxidanter! Genom att äta supermat varje dag ökar du dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Låter superbra va? :)

Det finns en hel del mat som klassas som supermat, men jag tänkte ta upp ett bär som de flesta av oss nog inte har smakat (inte ens jag, hehe).

Acai
är det bäret jag ska prata om.
Acai är väldigt rikt på antioxidanter som hjälper kroppen att stärka immunförsvaret men det innehåller även vitamin C och E och järn. Bäret innehåller också mycket fibrer och omega-6 och omega-9 fettsyror.

Vad finns det då för speciella fördelar med Acai?
Acai har ett väldigt högt ORAC-värde (högre än blåbär och gojibär!). De höga halterna av fibrer hjälper matsmältningen samt tarmfunktionen. Det sägs även att Acai angriper cancerceller och enligt studier kan de även ge en ökad sexlust. Acai stimulerar även blodcirkulationen och är bra för hjärta och kärl.

Acai ska helst ätas färsk för att man verkligen ska tillgodose sig alla viktiga näringsämnen. Men färsk Acai kan vara svår att få tag på i Sverige så här säljs det i pulverform eller som kapslar. Pulvret passar utmärkt att blanda i smoothies i juicer eller strö på gröt. Kapslar sväljes hela för ett dagligt tillskott av näring och energi. Jag skulle dock helst vilja smaka det färskt, och att svälja kapslar känns lite mycket kanske.. Tydligen ska smaken vara en blandning av blåbär och choklad, låter ju ändå gott! Hehe.

Det bästa är ju ändå att äta lite av varje av de olika bra livsmedlena vi har, för att vi ändå då får i oss massor av bra näringsämnen och antioxidanter! Satsa på en varierad och nyttig kost! :) Det finns mer "normala" livsmedel som klassas som supermat också, t.ex. broccoli, yoghurt, blåbär med mera som vi lättare kan hitta. Jag rekommenderar boken "Supermat" av Helena Nyblom för er som vill lära er mer!

You taste like whiskey when you kiss me




Hallå! Den här lördagskvällen spenderar jag framför Eurovision tillsammans med mami. Hade tänkt att dra ut och dansa med A idag, men är sjuukt seg. Vaknade tidigt imorse och drog iväg och höll taekwondopass. Skulle vilja göra det oftare, skitkul! I höst ska jag nog få hålla ensam en gång i veckan ett barnpass i alla fall. På tal om hösten.. så längtar jag faktiskt efter den. Mer mer om det senare! :)

You've left me speechless


Dagens middag. Panerad pangasius filé med hemmagjord potatismos med gullök och till det broccoli.

Just nu sitter jag och tittar på Lady Gagas Monster Ball show från Madison Square Garden som går på tv. Jag såg exakt samma show för ett år sedan här i Stockholm, men den konserten var grym så den kan ses igen :)

Samtidigt planerar jag inför taekwondopasset jag ska hålla imorgon, min tränare åker på semester och la ansvaret på mig imorgon, men det ska bli kul :) Idag höll jag ju tillsammans med honom ett barnpass, men imorgon ska jag hålla själv för nybörjare/avancerade. Men det är lättare för jag vet vad de kan och så. Hehe.

Nu blir det en kopp te och sedan ska jag fortsätta planera ut roliga övningar till imorgon..

Yours are the sweetest eyes I've ever seen




















Jag säger som bilden högst upp: Eat healthy, feel healthy, be healthy! Här är typiskt mat som jag kommer äta nu under sommaren. Massa frukt, smoothies och fräscha sallader.

Den här maten går snabbare att göra än så kallad "snabbmat" på hamburgerrestauranger och pizzerior, men genom att äta hälsosam och nyttig mat kommer du få energi som räcker länge och som håller dig pigg och glad under hela dagen. I motsats till "snabbmat", som ger dig snabb energi som gör att ditt blodsocker höjs fort, men som sjunker lika fort och gör dig trött och seg, och i längden också lägger på en hel del fett på din kropp. Vilken väg väljer du?

Visste du att efter rökning är det maten som påverkar vår hälsa mest? De flesta av oss vet att vår hälsa påverkas av det vi stoppar i oss, men det är ändå inte många som lever efter det. Vi mår ofta som vi äter. Ät mat som skapar hälsa eller håller dig i hälsa!

I'm still in love with you baby



Hello guys! Sitter här i en urtvättad Fanta t-shirt haha, och dricker en kopp kvällste :)

Torsdagen började jag med att sola på balkongen, dock var det sol, moln, sol, moln .. och sen på allt skulle de klippa gräsmattan utanför min balkong (bor på nedervåningen), så då var det bara att gå in för jag kan inte vistas i nyklipptgräs på grund av pollenallergin. Så hann inte direkt bättra på dagens bränna.. buhu.

Jaja, avslutade i alla fall dagen på ett bra sätt då jag fick träna taekwondo. Och imorgon blir det förhoppningsvis ännu roligare då jag ska få hålla barnpass tillsammans med min tränare, för att så småningom hålla själv. Har aldrig hållt ett pass för små taekwondoungar, och de kan vara rätt så vilda haha, så vi får se hur det går, om de kan lyssna på mig eller inte. Hehe.

Gonatt på er! Imorgon ska jag försöka skrapa ihop något roligt hälsoinlägg eller liknande! :)

I wish nothing but the best for you



Ännu en underbar, solig och varm dag! Under dagen hängde jag och Alicia nere vid slussen och satt där och solade ett tag. Galet skönt! Hoppas på bra väder hela veckan. Jag är ju ledig :) 

Imorgon är det torsdag, och jag har bara ett taekwondopass inplanerat. Men det blir braa. Min tränare sa igår att vi kommer ha taekwondopass under sommaren också, vilket är asbra eftersom jag verkligen vill hålla formen och utvecklas under sommaren också! Förra sommaren tränade jag inte ett enda taekwondo pass och det märktes verkligen när man kom tillbaka till hösten. Hehe. Nej, nu ska jag vara fit for fight hela året!

Jag vet allt om dig, ja, jag vet allt om dig


Jag inspireras mycket av PT-Fias måltider på hennes blogg. Här är ett somrigt mellanmål på naturell kvarg och vattenmelon toppad med linfrön och kokosflingor.

Naturell kvarg eller kesella (är typ samma sak), har jag inte smakat, men det verkar vara en bra källa till protein, och som äts av många som styrketränar.

Jag äter dock smaksatt kesella, helst med vanilj :) Nu till sommaren har det kommit ut två nya smaker nu, hallon och rabarber. Smaksatt kesella äter jag inte vid ett mellanmål, utan mer som en efterätt, eftersom de innehåller en hel del socker. Naturell kesella innehåller inget socker utan är gjord på högpastöriserad mjölk och grädde, syrningskultur och löpe. Och har som sagt ett högt innehåll av protein!

I'm a daydreamer


Hur ofta byter ni ut era träningsskor? Det sägs att ett par skor håller ca 100-150 mil, men det syns och känns på olika sätt också. Om man får ont i vaderna och hälsenorna och man har haft sina träningsskor ganska länge är det dags att köpa nya, då skorna ofta har slitits både inuti och under.

Hur mycket man väger, och vilken slags gångstil/löparstil man har är andra faktorer. Som sagt är det väldigt individuellt, och tänk även på att det samlas mycket bakterier i ett par skor! Det viktigtaste är i alla fall att man byter skorna då och då, och inte springer i illaluktande eller trasiga skor. Hehe.

Här ovan hittar ni snygga träningsskor för tjejer från stadium, pris från 299 till 1599 kr.

You and me


Kom precis hem från ett taekwondopass, riktigt kul o skönt att träna idag. Jag som trodde jag inte skulle kunna träna alls den här veckan på grund av mitt knä, men idag var det inte svullet alls och har inte gjort ont. :) Så nu blir det träning på allvar, nästa gång blir på torsdag!

Annars har jag haft en riktigt härlig dag idag. Legat och solat i flera timmar med systern min, och fått massa färg. Underbart! Imorgon ska jag nog också sola och tare lugnt, käka glass o bara njuuta.


I just came to say hello, hello!

Pollenallergi. Något jag har haft sedan jag var liten. I år har jag inte känt av det så mycket än, men jag vet att det är påväg.

Jag som är pollenallergiker har också drabbats av korsallergier vilket innebär att jag på grund av min pollenallergi även är allergisk mot vissa livsmedel.

Detta är typiskt för de olika pollenallergierna:

- Björkpollen: Äpple, päron, morot, selleri, nötter (hasselnöt, paranöt, mandel, valnöt), jordgubbar, vissa stenfrukter (persika, plommon, aprikos, körsbär).

- Gråbo: Paprika, persilja, muskotnöt, selleri, fänkål, banan, melon, morot.

- Gräs: Jordnötter, sojabönor, ärtor, tomat, lök. Ofta har inte gräspollenallergikern några problem att äta dessa livsmedel, trots att kliniska test visar att personen har antikroppar mot dem!


Jag är både björk och gräsallergiker, men är som tur inte allergisk mot allt som står här ovanför. Jordgubbar och paranötter åt jag ju idag (dock var det första gången jag åt paranötter idag, visste inte att var typiskt för björkpollen, så där hade jag tur!!), så det tål jag ju. Morötter kan jag också äta, men det är en grönsak jag verkligen inte tycker om. Jag har turen att inte vara allergisk mot något som står under gräs.

Det som dock är bra är att tillagade frukter och grönsaker, oftast går bra att äta för dem som korsreagerar med dem, dock inte alltid! Ibland kan reaktionen förvärras om någon av de korsreagerade frukterna, grönsakerna eller nötterna konsumeras under pollensäsong eftersom belastningen på immunförsvaret då ökar. Anledningen till att man dock kan äta maten ibland beror på att det allergiframkallande proteinet förstörs vid upphettning.

Symptom som uppstår vid dessa livsmedel när de är färska är svullna läppar, klåda i mun och svalg, nässelutslag, mag-tarmproblem och andningsbesvär.

Det är viktigt att veta vad man är allergisk mot, speciellt som pollenallergiker då det kan komma plötsligt. Jag upptäckte bara för något år sedan att jag inte tål selleri och honungsmelon (?!), då jag fick nässelutslag av sellerin och av honungsmelonen började det klia i munnen.

Dock hoppas jag att ni pollenallergiker vet detta, och det drabbar självklart inte alla med allergi, men det är bra att se upp med dessa livsmedel som är listade ovanför.


Valnötter är big no no för mig!


Don’t let ‘em bring you down no, the beauty is inside you


Idag passade jag på att ta mig en liten shoppingrunda inne på Hemköp. Kom bland annat ut med rött råris. Har aldrig smakat det förut, så ska bli spännande! Nästa uppdrag är att smaka olika former av quinoa, finns som ris också i färgerna vit, röd och svart. Jag tycker det är lätt att fastna i samma matvanor, så nu tänkte jag börja äta lite mer varierat. Dock kan det ibland vara svårt att vänja sig vid nya smaker, men efter några gånger har man oftast hittat nya favoriter!

Don’t let ‘em bring you down, because you start your life today, live any thoughts you’ve dreamed off



Efter att ha jobbat tre dagar i sträck är jag så himla glad att jag är ledig denna soliga dag. Vaknade upp bredvid världens bästa pojkvän, åt en god frukost på subway och nu sitter jag på balkongen och äter jordgubbar, en banan och paranötter till mellanmål i solen! Härligt härligt.

Det som inte är lika härligt och som jag egentligen inte borde skriva här är att jag klanta mig rejält igår då jag ramlade och skadade knät så jag inte kan böja det utan att gråta av smärta. Dock är det lite bättre idag, då svullnaden lagt sig lite, men mina planer om att träna hårt den här veckan är bara att glömma.

Jaja, nu ska jag fortsätta sitta här i solen i nån timme till innan solen försvinner från min balkong, ha en fin dag!

Mitt hjärta blöder



Dagens middag: Svart råris tillsammans med en gryta på kyckling, zucchini och minimajs. Det svarta riset var jättegott!

I thank God that you're here with me

Jag har nyligen förälskat mig i de små kokosflingorna som jag gärna strör över min filtallrik.

Men hur nyttigt är det med kokosflingor när de innehåller det dåliga mättade fettet? Först och främst tänkte jag ta upp att kokosnötten innehåller fibrer, vitamin B6, folat, järn, zink, magnesium och kalcium.

Nu till fettet. Kokosfett innehåller 60-70 % av korta och mellanlånga fetter. Dessa är mer vattenlösliga än långa fettsyror som utgör den största delen av det fett som lagras i våra fettceller. Konsekvensen blir att kokosfett har mycket liten förmåga att lagras som fett och istället används som bränsle direkt i levern och i musklerna. Det ger en ökad energiförbrukning i levern och en ökad mängd energi som dina muskler kan använda. Det sistnämnda ger bättre uthållighet och träningsork.

Anledningen till att korta och mellanlånga fetter är bra när du tränar är att de direkt går in i dina musklerns kraftverk --> dessa kallas mitokondrier och har till uppgift att omvandla det du äter till t.ex. ett löpsteg eller annan rörelse. Det tar längre tid för långa fetter att ta sig in i mitokondrien eftersom de kräver att karnitin transporterar in det. De korta och mellanlånga fetterna behöver inget karnitin och kan därför brännas mycket snabbare.

Kokosfett har ca 5 % färre kalorier än andra fettkällor, och om man äter lite kokosfett varje dag (t.ex. i form av kokosflingor eller kokosmjölk i en gryta) behöver man inte känna att det är superonyttigt. Kokosfett ska självklart inte överdoseras, det innehåller fortfarande mättat fett, bara lite bättre typ av mättat fett än andra livsmedel, och vid överskott kan det i slutändan öka vikten, och det är inte det vi strävar efter.

Kokosnötten innehåller också laurinsyra, som har en förmåga att höja halterna av HDL, det goda kolesterolet som anses skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar.

PT-Fia inspirerade mig till att börja ha kokosflingor på min fil. Här tipsar hon om ett mellanmål som jag dock inte skulle kunna äta på grund av min allergi mot valnötter, men det ser ändå gott ut!

If you can dream it, you can do it!





Igår bokade jag och pojkvännen en resa till Santorini, Grekland. Vi åker i juli och ska bo på ett mysigt, ganska litet hotell som har nära till den svarta lavastranden. Ska bli så himla underbart!


Visst du kan skratta och låtsas som ingenting, men jag vet allt om dig för du har varit min



Den här efterätten brukar jag alltid toppa med hallon eller jordgubbar, men tog istället gojibär den här gången. Gojibär köps ju torkade, men jag brukar alltid lägga de i en skål med lite vatten i och sen några sekunder i micron så blir de mjuka.

Digestivekex i botten, kesella vanilj i mitten och som sagt gojibär på toppen den här gången. Gott det också!

Visste ni att gojibär har ett ORAC-värde som ligger på 25 300 per 100 g?

ORAC är en analysmetod som mäter aktiviteten av antioxidanter i olika livsmedel. Forskning visar att om man äter en antioxidantrik kost så kan processer som påverkar åldrandet saktas ner, antioxidanter kan dessutom förebygga och bota sjukdomar.


Jag glömmer aldrig dina hemligheter, det du är räddast för fast ingen vet det


Idag har jag fikat med Ali, shoppat en jättesött nattlinne, och nu hänger jag hemma hos pojkvännen.

Nattlinnet är egentligen ganska långt, men tänkte att jag kunde ha det instoppat i byxorna och använda som ett vanligt linne också. Kommer från h&m och kostade 149 kr. Nu måste jag dock se till att försöka shoppa så lite som möjligt innan New York, åker ju dit nästa månad redan! :)

I hate sleeping alone


Kvällen har spenderats framför datorn med en stor kopp mandarin/orange green tea i jakt på resor utomlands med pojkvännen i sommar. Vi ska passa på att åka iväg en vecka nånstans i Europa, jag vill till Grekland och har för tillfället siktet inställt på Santorini eller Kefalonia. Jag vill äta kalamari och njuta av grekisk miljö, var bara tre-fyra år gammal sist jag var i Grekland, så då hade man bara siktet inställd på massa bus :) hehe.

Jaja, nu ska jag slänga mig i sängs. Imorgon har jag hela dagen planerad, inget jobb i alla fall, som idag, utan det blir en ledig dag med saker som jag själv njuter av :)

Puss!

You've left me speechless


Jag har kikat i några affärer efter svart ris som jag skrev om för ett tag sedan. Och har inte hittat det nånstans än! Dåligt. Dock finns det att beställa via Renée Voltaries hemsida. 250 g för 43 kr. Dock tillkommer det frakt med 80 kr, så om man ska beställa därifrån är det bäst att beställa flera varor samtidigt. Jag fastnade för gojibär med chokladöverdrag och gojigröt. Har dock inte gjort någon beställning än, utan ska kika vidare i flera hälsokostbutiker och livsmedelsbutiker som har större sortiment. Hojta till om ni vet vart jag hittar det svarta riset! :)

Jag tänker mig stekt lax med svart ris och massa broccoli, eller en kycklinggryta toppad med kokosflingor plus det svarta riset. Och ännu vet jag ju inte hur det snackar, hehe.


Nothing is impossible with you by my side

För att skydda våra kroppar mot fria syreradikaler måste vi få i oss antioxidanter med maten. ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) är det vanligaste måttet idag för att mäta ett födoämnes förmåga att skydda mot de fria syreradikalerna. Ett högt värde ger mer skydd än ett lågt. Det finns idag inga rekommendationer om hur mycket vi ska få i oss dagligen, men det talas om ca 3000-5000 enheter per dag.

Allra högst ORAC-värden har frukter och grönsaker, framför allt bär som har starka färger och mycket skal i förhållande till fruktköttet.

ORAC-värden per 100 g för olika födoämnen:

Frukt och bär
Katrinplommon 5770
Granatäpple 3307
Russin 2830
Blåbär 2400
Jordgubbar 1540
Hallon 1220
Plommon 949
Apelsiner 750
Röda druvor 739
Körsbär 670
Kiwifrukt 602


Grönsaker
Grönkål 1770
Spenat 1260
Brysselkål 980
Broccoli 890
Röd paprika 710
Lök 450

Choklad
70 % kakao 13120

Som vi ser toppar choklad listan med sitt höga ORAC värde. Därför kan vi njuta av några bitar mörk choklad, utan att känna ångest, och på köpet få i oss en stor mängd antioxidanter!

Högt på listan toppar ju även olika frukter och grönsaker, så ladda din kropp med dessa hälsobringade antioxidanter så ofta du kan. En härlig fruktsmoothie på olika bär blir med andra ord en riktig antioxidantbomb!

Det bästa är att ju fler färger och olika antioxidanter du blandar desto starkare blir den skyddande effekten. En del av dessa är dock fettlösliga, så det är bra att alltid äta lite nyttigt fett samtidigt för att kroppen ska kunna ta upp dem. Annars är risken att de passerar rakt genom kroppen utan en hälsosam effekt. Satsa på lite nötter eller varför inte blanda in en avocado i din smoothie? Eller om du inte vill det, så kan du blanda en smoothie med både bär och naturell yoghurt, då yoghurt är så kallad "supermat".


Next thing we're touching


JA TACK. Här skulle jag vilja befinna mig just nu.

Istället njuter jag av en skål med naturell yoghurt med tinade hallon och blåbär med lite solrosfrön och pumpakärnor i min otroligt sköna soffa framför BB. Har så mycket tankar just nu. Har haft riktigt slappa månader sedan jag hoppade av kostvetarprogrammet i januari, men det har ändå varit skönt på något sätt. Bara att få tänka och försöka välja och hitta den rätta vägen till vad man vill göra i framtiden. Nu väntar jag på besked från högskolan, och i mitten av juli kommer svaret. Då kommer jag kunna andas ut ordentligt igen, och kunna planera bättre.

Tills det ska jag satsa på att ta vara på dagarna, göra det jag vill och bara njuta av en oftast obokad almenacka. Maj månad tänker jag satsa på att träna sjukt mycket. Dags att komma tillbaka i min bästa form!! Imorgon tar jag på mig joggingskorna för att ta en efterlängtad springrunda.

Kiss me, kiss me, say that you miss me



Väldigt slapp dag idag. Sov alldeles för länge.. Men tog mig ut för en sushilunch med pappa och syster, tackar inte nej till god mat inte. Idag provade jag yakitori, gott, men kommer nog välja sushibitar framför det nästa gång :)

Ikväll spenderar jag dagens sista timmar i soffan med en kopp te, massa bloggläsande och senare ska jag titta på senaste avsnittet av Grey's anatomy. Den här veckan har jag inte så jättemycket planer, skönt! Har tre jobbdagar inplanerade och ska försöka övningsköra lite. Annars så vill jag ligga i solen och få lite färg, och umgås med vänner och familj och bara njuta av att det redan är maj och att sommaren snart är här!

Just put your skin baby on my skin


I lördas hade jag på mig min skitsnygga blommiga långa jumpsuit från bikbok.

Whatever tomorrow brings I'll be there for you



Tonfisksallad med tomater, avocado, gurka, rödlök, gräslök, citronsaft och salt/peppar blev gårdagens lunch. Gott och fräscht! :)

Jag är namnet som du har på armen, det kommer alltid vara vi


Hey guys! Hade ni en bra valborg igår? Jag var som sagt hemma hos pojkvännen och grillade. Entrecote, fläskfilé, bakpotatis, champinjoner, majskolvar och halloumi. Snacka om att jag blev mätt haha..

Idag ska vi bara ta det lugnt här hos honom, passa på att umgås då vi båda annars i veckorna ofta är upptagna med jobb och skola. Fast nu är jag ledig fram tills på onsdag, skönt! :)

RSS 2.0