Somedays aren't yours at all, they come and go, as if they're someone else's days, they come and leave you


Yummy! Kommer inte ihåg vart jag hittade bilden här ovanför, men visst ser det gott ut? Grillad haloumiost med sallad. Syrran min gjorde förresten en jättegod maträtt häromdagen! Grillad + honungsglaserad halloumiost med couscous och paprika/chili sås och sockerärtor till det. Har tyvärr ingen bild på det, men ska prova på mig det själv någon dag.

Men nu blir det lite kvällsmat i form av en filtallrik med massa gott i och sedan måste jag sova! Jobb 8-13 imorgon, och idag sov jag till 11.30 så blir nog svårt att komma upp.. Blö.

I loved you first, I loved you first


Ligger här i sängen och lyssnar på fina låtar av Regina Spektor. Har nyligen upptäckt hennes musik, och ni måste lyssna på Samson. Så fin text!

Annars då? Bowlingen idag gick inge bra, haha. Väldigt längesen jag spelade såhär dåligt som idag. Kan bero på att jag rullade ut från pizza hut med en mage full med en god pizza med lufttorkad skinka, tigerräkor, soltorkade tomater och ruccola + en halv banana split. Haha.

Har ätit såå dåligt hela helgen. Är så van vid nyttig mat och har haft ständig magont hela helgen. Choklad, chips, cola, pizza, glass. Ångest???? Haha, inte riktigt, men hatar att ha ont i magen. Så imorgon börjar en nyttig vecka där jag förhoppningsvis skärper mig lite. Havregrynsgröt till frukost kommer smaka gott :)

Imorgon är jag som sagt ledig. Ska bli skönt att sova ut lite. Dock saknar jag mitt underbara sovsällskap ikväll, så kommer ha svårt att somna för det första, och att vakna utan en morgonpuss är inte riktigt vad jag föredrar..


We haven't talked in days, and it's clear what you are trying to say


Champinjonrisotto och krispig kycklingfilé fick jag till middag igår. Lyx att ha en pojkvän som lagar så god mat! :)

I love your smile



Solig dag idag! Dock har jag varit instängd på jobbet några timmar.. och missade D-vitaminen från solen haha.

Just nu tittar jag på senaste avsnittet av The Vampire Diaries hemma hos pojkvännen, och om ett tag ska vi med hela familjen här dra och käka på Pizza Hut och förhoppningsvis bowla lite efter det. Roligt! :)

Imorgon är det måndag igen, och jag är ledig! Woho.

My heart is yours


Snygga linnen från Kan Dee. Ett linne blir ditt för 269 kr!

He looked just like you'd want him to


Vad tycker ni om nya trenden "earcuffs"? Ganska snyggt tycker jag. Ska svänga förbi Glitter någon dag och se hur det ser ut i verkligenheten på en själv..

Jobbdagen idag var kort (sköönt) och nu är jag hemma hos min kärlek. Har dock suttit och pluggat sen jag kom hit, men snart blir det middag i form av svamprisotto och krispig kycklingfilé! Är ashungrig, för lunchen idag bestod av en äcklig ost och skinkpaj utan någon särskild bra näring. Så jag har istället ätit massa choklad efter det.. vilket är ett tecken på att jag inte ätit tillräckligt till lunch. En frukt hade nog mättat bättre än choklad, men ibland har man ju sina cravings ;) haha.

It's a little to late to say that you're sorry now


Äntligen äger jag de här snygga korsörhängena! Beställde de från JFR och för några dagar sen var det halva priset så jag slog till.

Har haft en bra dag idag, men nu är det sovdags! Imorgon jobbar jag 10-14, och spenderar resten av dagen med pojkvännen. Nattinatt.

I think I wanna marry you


Har så ont i magen just nu haha. Kan det ha med den här otroligt goda semlan att göra!?

Jag har verkligen en tendens att börja dagen nyttigt och bra men avslutar den alldeles för ofta med något sött och gott i magen. Känns inte riktigt bra det här. Haha.

You know I'd do anything for ya


I love my Slippies. Haha. Finns det någon bättre uppfinning är tofflor man värmer i micron så man slipper frysa om fötterna? Hihi.

Nu: Film i form av den gamla klassikern Dirty Dancing och te!

'Cause what you don't understand is, I'd catch a grenade for ya

Fick en kommentar om att jag skulle lägga ut recept på Scampi E Spinaci och visst kan jag göra det! Fick inspiration från Vapiano, där deras rätt heter just Scampi E Spinaci, och försökte efterhärma lite, och tyckte att min rätt nästan blev lite godare än på restaurangen. Hehe. Men här är mitt recept i alla fall:


Du behöver för ca 4-6 portioner:

- Ett paket kokta tigerräkor (400 g)
- Pasta Tagliatelle (jag använder nästan ett helt paket som är 500 g)
- 2 milda matlagningsgrädde 15 %
- Ett paket med babyspenat
- En stor gul lök
- 4 - 5 msk grön pesto
- Parmesanost
- ½ dl riven ost
- Salt, peppar, muskotnöt

Börja med att koka pastan. 

Lägg i den hackade gullöken i en wok/stekpanna och låt den stekas en stund innan du lägger i räkorna, sedan kryddar du lite, häller i gräddsåsen, blandar, lägger in peston, blandar ännu mer, kryddar och sedan slänger du ner pastan tillsammans med räkorna och blandningen. I slutet slänger du ner babyspenaten och coctailtomaterna så de blir lite varma och toppar med parmesanost.

Smaklig måltid :) 


Almost there, so baby don't stop what you're doing




Åhh så fina! Älskar blommigt och kommer fortsätta använda det även i år! Så somrigt och fint ju.

UPDATE: Topparna kommer från bland annat topshop och ginatricot, men finns inte kvar ute i butikerna. Dock tycker jag att något liknade borta komma ut nu till våren :)

Don't ever need to apologize, as your lips unfold, shakin' purple from the cold



pics: google

Har ni smakat tabouli? En arabisk sallad som jag åt nyss :) Pojkvännens mamma gjorde och förklarade för mig hur man gör. Den innehåller bulgur, salladslök, persilja och coctailtomater + salt, peppar, olivolja och citronsaft som man lägger på en bädd av salladsblad (från kruka). En god förrätt, eller gott att ha som sallad till en arabisk rätt eller så äter man den som den är utan nånting till. Lika gott det :)


I never ever cried when I was feeling down










Lite härlig mat inspiration denna söndag! Är sugen på allt!

Idag har jag ju jobbat och nu spenderar jag tiden hemma hos pojkvännen. Har hjälp honom fixa klart sitt rum, fast nu sitter han och fixar ihop ett skrivbord och det skippar jag, hehe, och sitter istället och trixar med tumblr, läser bloggar och lyssnar på Kings of Leon. :)

Ikväll blir det familjekväll med film och onyttigheter. Ha en fin söndagskväll!

Gave you all I had and you tossed it in the trash


Längtar såå mycket till sommaren! Tittade runt lite på h&ms hemsida och hittade de här gladiatorsandelerna. I like! Har redan ett par bruna liknande, men dragkedjan har gått sönder så behöver nyaaa.

Är så himla trött just nu. Jobbade all day och hade sedan besök över på middag :) Det blev det goda paellan trots allt! Hur gott som helst. Jobbar ju imorgon också, dock bara 10-14 så ikväll ska jag umgås med min lovely boyfriend. Btw, fick en kommentar om att jag skulle lägga upp ett recept på en maträtt jag lagt upp här i bloggen, och självklart kan jag fixa det. Kika in här lite senare :)

Everytime you go away, you take a piece of me with you



Hey guys! Har ni haft en bra fredag? I know I have! Dock en väldigt lugn fredag, har  maxat ANTM cycle 15 hela kvällen, och sett ändå till finalen. Går ju att se via youtube för er som inte orkar följa det på tv ;)

Imorgon ska jag jobba 9-16, och efter det blir det middag med sis och våra boyfriends @ my place. Det ryktas om att min pojkvän ska laga sin sjukt goda paella. Gooottt!

Nej, nu är det sovdaaags. Är sjukt trött.


You and me


Någon mer än jag som älskar löskokta ägg?! Kom nyss hem efter att ha haft en helvetes morgon.. Men nu är jag äntligen hemma och käkar lunch i form av löskokta ägg och kassler. Inte världens bästa lunch, men ibland är man inte sugen på så mycket. Och ägg tycker jag mättar bra :)

Tillbaka till helvetes morgonen. Självklart har det med trafiken att göra. Var tvungen att åka värsta omvägen och det tog mig 3 h att ta mig till tentan imorse. Som jag dessutom blev sen till. Dagen blev inte bättre av att tentan var mycket svårare än jag trott. Jag har ju som sagt tagit ett uppehåll från Kostvetarprogrammet just nu, och tror faktiskt inte jag kommer att fortsätta. Det funkar inte att pendla till Uppsala för mig, och jag vill verkligen inte flytta dit heller. Ska det verkligen vara så svårt att hitta ett program i Stockholm?! Jaja. Nu ska jag bara ta det lugnt och äta lunch och kolla på top model cycle 15. Ska även försöka bli på lite bättre humör ;)

All we ever do is say goodbye


Inte direkt världens roligaste dag idag. Sitter här och pluggar, pluggar och pluggar inför tentan imorgon. Vill bara att det ska vara fredag eftermiddag så jag kan få andas ut igen. Startade i alla fall dagen med en nyttig fiberrik havregrynsgröt med sojamjölk och kiwi.

Nu är det dock snart dags för lite lunch i form av gårdagens middag. Jag kommer nog sitta hela dagen och plugga, för ikväll har jag inte direkt några planer, förutom att jag gärna vill gå på ett taekwondo pass, men det slutar ganska sent och jag måste sova tidigt idag. Ska ju upp kl 5.30 imorgon. Kuuul. Nej, nu är det tillbaka till studierna..

At the end of it all, who am I living for?

Hey guys! Har varit en underbar dag med massa sol. Lovely! Har dock spenderat hela dagen med att plugga, men pojkvännen har varit med mig så lite pusspauser har jag hunnit med. Hehe. Lagade god mat idag! :)

Kyckling i tikka massala sås med jasminris plus lite mangochutney på sidan och sallad med gurka, koktailtomater, avocado, rödlök och keso. Till efterrätt gjorde jag min underbara smulpaj med blåbär och maaassaa vaniljvisp. Finns det något godare? Haha.



Sitting next to you, doing absolutely nothing, means absolutely everything to me


Startade dagen med pussar från pojkvännen, och sedan ett par timmar med att plugga. Har tenta på fredag. Nervös? Oh yes.

Kvällen spenderades i alla fall med la familia och vi åt god mat i form av en gryta med sojabitar, räkor, zucchini, minimajs i creme fraiche saffransås och ris. Mumma! Till efterrätt åt vi kladdkaka med grädde. Ännu mer mums. Kvällen avslutades med två rundor av sällskapsspelet Party Alias och hade tyvärr inte turen på min sida idag. Tur att man inte är en dålig förlorare när det kommer till sällskapsspel iaf ;)

Nu vill jag avsluta den här dagen med att läsa nya ELLE, och kanske kolla på något avsnitt av nya ANTM. Nattinatt.

I miss you every day


Ännu en arbetsdag avklarad Kommer förhoppningsvis kunna få mer tider nu när jag inte kommer plugga, vilket är braaa. Vill spara pengar för att kunna resa iväg nånstans (+ till shopping haha).

Ikväll kommer pojkvännen hit, så blir nog en bra kväll. I veckan kommer jag spendera tid för att plugga till tentan och träna taekwondo igen. Är så glad just nu!!!

Btw.. lovar att sluta med dålig kvalité a la web cam bilder. Jag och min digitalkamera kommer inte riktigt överens just nu. Men det ska jag fixa. Ha en skön söndag! Och glöm inte att kika in min tumblr sida :)

You always make me smile

Kom precis hem från en mysig kväll hemma hos Karin med några vänner. Det bjöds på mojitos, kyckling i tikka massala sås med ris och jättegod blåbärs och hallonpaj med glass och jordgubbar :) Nu kommer jag inte träffa Karin på ca 4 månader! Hon drar till Hawaii om bara några dagar för att plugga därborta. Kommer sakna dig! Har ju förtillfället kompisar som har flyttat lite här och var, två som flyttat till Thailand och en som lever livet i Australien. Plus att en tjejkompis är på semester i LA just nu haha. Restokiga vänner eller vad?!



Nu är det dags för sängen. Jobbade ju hela dagen idag och blir en heldag imorgon också. Gonatt!

I don't wanna lose your love tonight



Måste bara tipsa om de här goda gojibären med chokladöverdrag! Sitter och smaskar i mig några just nu. Hihi. 

Karin och Ali, vilken butik köpte ni de i? Så jag vet när de tar slut! ;)

But it could be so simple, life should be that simple, I wish it were just so simple


Vet ni vad som ska bli skönt? Att slippa äta frukost på vägen till skolan. Jag är aldrig sugen på frukost när jag precis vaknat och hinner inte äta det på morgonen innan jag åker, så har alltid blivit mackor och det är jag såå trött på.

Så från och med på måndag (jobbar ju i helgen, så blir frukost där..) så kommer jag börja med att äta havregrynsgröt med massa goda frukter och bär i igen. Längesen! Bilden ovanför är från blondinbellas blogg, och visst ser det gott ut med att ha kiwi i gröten?

Har förövrigt inte ätit sådär jättebra under höstterminen. Speciellt inte på regelbundna tider och det har ibland gått jättelång tid emellan målen så magen har kurrat hela vägen hem haha. Ibland hinner man inte svänga förbi pressbyrån och köpa en frukt heller, för att man springer till tåget som bara går varje halvtimme. Haha.

Men som sagt, nu blir det inte något sånt på länge. Och vet ni något annat? På måndag ska jag börja träna taekwondo igen. Hur glad är inte jag?! Är typ frisk nu, fick en hostattack idag haha, men känner mig frisk annars :)

Nu ska jag laga halloumiröra! Gooottt.

I won't be caught between something and nothing

Så himla skönt att sluta kl 12 idag. Jag är ju van att åka hem när det är mörkt ute.. Men nu är min studietid på Uppsala avslutad(?) eller i alla fall pausad. My gosh. Vad ska jag göra nu?!

Idag är det klassfest för att kursen är slut, men det blir inte av för mig. Blir för krångligt att ta sig hem efter och jag jobbar imorgon. Hade dock varit kul! Vet ju trots allt inte när jag ser mina kursare (som det så fint heter..) igen.

Idag blir det väl en ganska så lugn kväll för mig, men det gör inget för jag har verkligen ingen lust att röra mig ut i det kalla vädret. Uhh..


Försökte fånga en bild påväg till Uppsala imorse. Gick ju såådär.


Det kommer ordna sig, det gör det alltid, jo, det löser sig, så brukar allt bli, det kommer fixa sig till slut


Inte direkt världens piggaste Jessica som sitter bakom datorskärmen just nu.. men jag är glad. Imorgon har jag sista seminariet i Kostvetenskap A, och sedan tar jag ett uppehåll från pluggandet. Är inte helt hundra på om Kostvetarprogrammet är för mig, så ska ta ett uppehåll och fundera. Och kanske börjar jag igen, eller så hoppar jag av det här och hittar något i Stockholm. Det är ändå det jag helst vill. Nu ska bara veta vilket helvete det är att pendla sammanlagt 4 timmar varje dag från mig till Uppsala.

Har inga lektioner kvar efter imorgon som sagt, men har en omtenta nästa vecka som jag måste fixa, så blir lite plugg ett tag till, men inga föreläsningar. Kostvetenskap B, som skulle varit den kommande kursen, verkar vara en rolig kurs, men har som sagt tappat studielusten och vet inte riktigt vad jag vill.

Är ju fortfarande intresserad av kost och hälsa, men vi får se vart jag hamnar. Nu vill jag bara äta lite god mat och mysa med pojkvännen! :)


I love you. Three words. Use them wisely.

Onsdags eftermiddagen spenderas med mitt hjärta. Vi tog en snabb sväng förbi ikea, åt lite 5 kr korv, och sedan bara spenderat tiden med massa mys. Do what makes you happy, be with who makes you smile! :)

Torsdagen kommer jag vara borta hela dagen, kommer inte vara hemma förrens kl 18. That sucks. Men har bara fredagen kvar i skolan sen, och då är jag nästan fri som en fågel. Dock med väldigt många funderingar på vad jag ska göra härnäst.. Gonatt på er!


Love me, love me



Finfina citat om kärlek. Nu är det sovdags, dock utan mitt underbara sovsällskap. Tråkigt och omysigt, men blir inte så många sovtimmar ändå då jag måste gå upp senast kl 7. Det väntar en förhoppningsvis givande lektion på Uppsala uni. på morgonen som inte ska missas!


I'm missing you

Hej på er! Sitter just nu och pluggar, men tog nyss en givande promenad med hunden så nu har jag fått lite extra energi. Kan dock inte riktigt njuta av vad man ser när man går ut, massa snö, is och slask. Jag skulle så gärna vilja resa iväg nånstans nu. Som det verkar nu kanske det blir en resa runt påsken, men det är ju inte förrens i april?! Så tänkte bjuda på några bilder från min Tunisienresa förra sommaren. Njuter tillbaka!











You are the person worth sticking with


Har haft en asjobbig dag. Vaknade kl 5 och kom hem halv 20.. Strul med tågen självklart, så kom hem senare än jag egentligen skulle ha gjort. Men nu ligger jag i sängen och värmer mig, bloggar, dricker te, lyssnar på bra musik och slappnar av. Imorgon har jag bara en lektion, men den är obligatorisk, men får lite sovmorgon då jag börjar kl 13!

Jaja. Har bara en vecka kvar i skolan och sedan vet jag inte riktigt vad som händer. Men jag ser positivt på det här året, så allting kommer nog lösa sig. :)

Ajuste, vad som gjorde min dag ännu sämre är att ringen jag beställde från Style by Tyra, var sönder när jag fick den. Såå.. kommer nog aldrig beställa därifrån, skitdåligt kvalité. Kanske inte på alla produkter, men tror nog inte jag kommer chansa.


There's nothing like the first time

Hallå, hallå, hallå! Har haft min sista lediga dag idag och imorgon börjar det verkliga livet igen. Ska upp klockan 5 på morgonen och kommer inte vara hemma från skolan förrens kl 19 på kvällen. Undrar hur jag ska orka..

Idag spenderade jag i alla fall dagen med att sova länge, äta våfflor till frukost och gosa med pojkvännen. Vid middagstid drog jag iväg och åt på Libanesen med pappa och syster. Gott och määttande.

Har en vecka kvar av den här kursen, men om jag ska vara ärlig, så är jag inte helt säker på om jag ska fortsätta på programmet jag går på. Har lite funderingar på annat jag vill göra.. Men jag får se :)

En tallrik blandad med lite smått och gott från det libanesiska köket.

'Cause your love is my love, and my love is your love, it would take an eternity to break us



Den 6 januari mådde jag inte så bra så vår 2årsdag spenderas hemma med film och mys, men istället drog vi ut igår istället då jag mådde lite bättre i alla fall. Vi gick och åt sushi och såg The Tourist på bio :)
Blev även överraskad med jättefina smycken med Swarowiski kristaller.. Snacka om att jag blev glad. Hihi.

I love you, love you, love you, love you!


Idag firar jag två år med världens finaste och underbaraste pojkvän. Jag är så lycklig!!!

'Cause if you're not really here, then I don't wanna be either, I wanna be next to you


SNYGGA! Dock har jag redan de här i helsvart, men visst är det snyggt med skinndetaljerna? I like.

I open my eyes, and see that it was only just a dream


Funderar på att beställa den här fina ringen från Style By Tyra. 50 % på många produkter där nu, men självklart inte på den här ringen. Haha.

Annars då? Lite seg uppdatering på bloggen min, men händer inte så jättemycket just nu. Är ju som sagt sjuk, men tog en superbra hostmedicin för några timmar sen så nu börjar jag må bättre. Woho!

Nu ska jag sätta på någon bra film, dricka rött te, måla naglarna och försöka somna lite tidigare än vanligt..


Two is better than one




pics: tagna av mig för några dagar sedan.

Hallå! Idag mår jag lite bättre, men inte så bra för att kunna göra det jag hade planerat idag. Hade tänkt ta en runda på stan och sedan på kvällen följt med ut med några vänner. Suger att vara sjuk. Men imorgon måste jag må bra för då är det en speciell dag :) hihi.

Idag ska jag nog spendera mesta av tiden i min otroligt sköna säng och försöka få det sista plugget gjort inför kommande vecka och sedan bara vila vila vila.

Say something funny, say something sweet, but don't say that you loved me


Det här är helt klart en av mina favoritfrukostar. Rostat fullkornsbröd med lax, och avocado plus keso. I en sån här frukost får man helt klart i sig mycket nyttigt fett!

Idag är jag fortfarande sjuk såklart, men kämpar med massa te, c-vitamin och mediciner! Tyvärr kan jag inte riktigt ta det lugnt, för har mycket pluggande att göra, men som tur är det riktigt intressant. Sitter just nu och pluggar inför ett seminarium som ska handla om "Kost och näringssituationen för gravida, ammande, barn och äldre". Det är ju verkligen stora skillander på vad en frisk vuxen har för kost- och näringsrekommendationer jämfört med gravida, ammande, barn och äldre.

Nu: fortsätta plugga och få ännu mer kostkunskaper :)

En helt ny värld, ifrån ett annat perspektiv, ingen bestämmer här, var och när blir glömt högt ovan molnen

Nu ligger sjuklingen i sängen, dricker te, äter pepparkakor och satte nyss på disneyfilmen Aladdin. Var så länge sedan jag såg massa disney klassiker så för några dagar sedan började jag med Pocahontas!

Skönt med såna här filmer när man är sjuk, för man blir så glad och nostalgisk. Hehe.

Blö, hatar att vara sjuk. Sista lediga veckan innan skolan början igen också..

No one wants to be alone

Kul att starta året med att vara sjuk. Kände igår att jag började få ont i halsen och såklart vaknade jag idag upp med både snuva och ont i halsen.

Men lät inte det hindra mig med att få i mig lite god mat tillsammans med pappa idag. Vi drog och käkade på en thailändsk restaurang på söder. Soppa med kyckling, champinjoner och kokosmjölk till förrätt, wokade räkor med grönsaker och cashewnötter till huvudrätt och pannacotta med hallonsås till efterätt. Gott! Men jag tyckte inte det var starkt nog, haha. Påminde lite om kinamat vilket var lite av en besvikelse. Har ni något tips på någon riktigt bra thairestaurang? Jag vill ha staark och icke försvenskad thaimat :)




Här är några bilder på vad jag åt i Thailand när jag var där augusti 2009. Bananpannkakor, muuums. Måste åka tillbaka dit, kanske i år?! Min bästa vän bor ju där nere sedan 6 månader tillbaka så det skulle inte vara fel att åka ner dit :)


This is the part of me that you're never gonna ever take away from me


Idag började jag som alla andra dagar med att sova liite för länge. Men sedan drog jag in till Söder och fikade med Alicia och Karin, och sa hejdå till Ali som drar till Los Angeles på tisdag. Hur skönt låter inte det?! Och vänta, här kommer mer.. Karin åker till Hawaii i 4 månader snart också. Värme, ja tack?

När vi sagt hejdå tog jag en shoppingrunda och drog sedan till pappas jobb och käkade pizza med jätteräkor, ruccola, sparris och oliver. Muuums.

Men vet ni vad som väntar nu? Exakt. Plugga. Har 2 seminarium sista veckan på kursen som startar den 10 januari igen. Så nu måste jag börja med lite sånt där igen. Har slappat lagom länge, men nu är det allvar igen!

I can't wait to spend this year with you








Hade en mysig nyårsafton som spenderades med pojkvännen, hans familj och några av deras vänner. Åt jättegod arabisk mat som jag ääälskar, och smällde massa fyrverkerier vid tolvslaget. Synd att det snöade så mycket för man såg inte fyrverkerierna så jättebra, men det viktigaste var att jag fick spendera tolvslaget med min underbaraste :)

Hoppas ni hade en kul och galen nyårsafton!

Första dagen på lovet, och jag sov till kl 14, haha. Ingen bra start på det nya året direkt, men imorgon börjar jag med mina nya mål för året!

RSS 2.0