I heard that your dreams came true

New York!

Frukost: Vi åt på Lindy's och på Pret a Manger. Lindy's hade amerikanska pannkakor, ägg och bacon, creme cheese bagels med mera. Pret a Manger hade färska färdiga mackor och yoghurtar. Rekommenderar både två!

Lunch/Middag: Många snabbmatsställen runt Times Square. McDonalds, Sbarro, Burger King, KFC, T.G.I Fridays, Planet Hollywood, TSQ Burger mfl. Vi höll oss borta från sånt, fast provade att äta på Sbarro sista kvällen, för att smaka på en riktig amerikansk pizzaslice. Om man gillar snabbmat, speciellt hamburgare finns det mycket att äta. Men för någon som söker hälsosammare alternativ är det lite svårare att hitta det runt Times Square. Men vi hittade till slut sushi restaurangen Blue Fin och sedan ett thaiställe som vi åt middag på. Vissa dagar köpte vi hem mat från en affär som heter Fresh Food, som hade allt från mackor, sallader, sushi, yoghurtar, färsk frukt, pasta med mera.

Fika: Starbucks finns på varje hörn typ, dock gick vi bara dit en gång. Inget speciellt egentligen, de hade inga lunchalternativ (vilket de alltid har i London i form av goda mackor!), utan det var mest yoghurt och kaffe/te som de inriktade sig på. Lite tråkigt! Jamba Juice fanns också, vilket jag har hört är en kedja med goda juicer och smoothies. Vi hann dock inte prova. Annars fikade vi inte så mycket, för jag kommer inte ihåg något speciellt ställe vi gick på. Då var det inte värt att minnas ;)

Sevärdheter: Många! Empire state building, Brooklyn Bridge, Rockefeller Center, Central Park, Times Square, Maddame Tussads, American Museum of Natural History, Ripley's Believe it or Not, Frihetsgudinnan (antigen åker man ut med en båt till ön där Frihetsgudinnan står, dock rekommederar jag det inte, då kön är en mil lång för att ta båten.. Eller så gör man som vi och tar en timmes tur med en färja på vattnet och ser Frihetsgudinnan som på bilderna jag lagt upp. Finns också ett tredje alternativ och det är att ta en helikoptertur, som kostar lite mer än 1000 kr per person.), Ground Zero, Wallstreet, Soho, Little Italy, China Town, Greenwich Village (Washington Square Park). Något vi tänkte göra var att se en show på Broadway, men vi gjorde misstaget att inte boka biljetter på internet, vilket man ska göra för att få billigare biljetter, så när vi väl tänkte köpa biljetter till en show på plats var biljetterna så dyra att det inte var värt det. Finns hur många shower som helst att se, men jag skulle vilja se The Lion King eller Spiderman. Fanns även en Harry Potter utställning på Discovery Center, som vi hade lite funderingar att gå på, men den hann vi inte med. Hehe..

Väder/Temperatur: 25 + grader hela tiden vilket betyder varmt men det väldigt ofta molnigt och kvavt. Solen var inte uppe så ofta, men när den väl var det brände det! Brände näsan när vi var ute på båten haha.. Viktigt att använda solskydd! (vilket man ofta inte tänker på när man är på sightseeing semester, men när man vistas i solen är det viktigt att skydda sig ändå då solen tar mer än vad man tror). På grund av att det var kvavt regnade och åskade det vissa dagar också. Vädret är alltså väldigt opålitligt.

Miljö: Storstadsmiljlö i form av höga hus, mycket trafk och mycket människor. Känns ofta grått, trist och instängt när man vandrar runt. Förstår att de som bor i New York uppskattar Central Park! Parken är dock mindre än vad man tror, det tar inte såå lång tid att ta sig runt. Tyckte parken var mysig då det finns en ganska stor sjö i mitten med sköldpaddor i hihi. Parken är perfekt för att jogga i, ta en picknik eller bara ligga och sola i.

Shopping: Jag tycker shoppingen ute i Connecticut och Massachusetts var bättre, då det fanns stora shoppingmalls som är skönare att shoppa i. Mer butiker och större utbud. New York har dock en hel del att bjuda på! Kedjor jag rekommenderar: Forever 21, Victorias Secret, American Eagle, H&M, Delia's, Footlocker med flera. Det fanns även "finare" ställen som Versace och Prada som låg på 5th avenue, om man föredrar det! Det finns något för alla.

Uteställen: Då jag inte har åldern inne (21 år), så kan jag inte säga något om den här punkten. Tror dock att det finns en hel del bra ställen i New York. Får återkomma nästa gång jag åker dit ;)

Hotell: Vi bodde på Sheraton, ett bra hotell då jag inte bott på något annat i New York. Bra läge, nära till tunnelbanan, Times Square och matställen.

Kommer säkert besöka New York i framtiden, men inget jag är sugen på kommande år, såg ju en hel del nu, så är sugen på andra resemål. Laddar just nu upp inför Santorini som jag åker till i början av juli. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS 2.0