Never mind, I'll find someone like you

De flesta av oss äter bara tre gånger om dagen. Frukost, lunch och middag. Men våra kroppar mår oftast bättre av att äta 5-6 gånger om dagen istället. Vi behöver få i oss mellanmål för att må som bäst.

Oftast går det för lång tid mellan våra måltider och vårt blodsocker sjunker då rejält. Jag har känt det flera gånger och det är oftast då vi får cravings efter något sött som gör att vårt blodsocker stiger, dock alldeles för mycket och för fort, och som resulterar i att vi inte kan hålla hungerkänslan utan istället blir trötta och vill ha mer av det söta.

Genom att äta mellanmål - av rätt sort - kommer du undvika sötsug, och håller din ämnesomsättning på en jämn nivå under hela dagen.

Det ska inte vara jobbigt och ansträngade att fixa ihop ett mellanmål. Här kommer några tips :))

Som till frukosten är det bra att försöka få med både kolhydrater, protein och fett i mellanmålet.

- Naturell yoghurt/kesella naturell/grekisk yoghurt med blåbär och hallon med lite solrosfrön/pumpafrön eller hasselnötter.

- Surdegs eller rågbrödsmacka med avocado och en skiva skinka.

- Keso blandat med färska jordgubbar eller kiwi med linfrön.

- En halv avocado med keso.

- En frukt och några nötter.

Och här kommer några bilder som är extra inspirerande!










bilder: weheartit

Alla har vi olika energibehov och äter olika mycket, så det är upp till var och en att känna av hur stora ens portioner ska vara. Men får att bibehålla sin vikt, så ska man inte äta för stora portioner när man äter 5-6 gånger om dagen, för annars så går man automatiskt upp i vikt. Det är viktigt att tänka på att maten inte ska innehålla för mycket mättat fett eller för snabba kolhydrater, då det ofta är bidragande orsaker till att man går upp i vikt + att man rör på sig för lite i förhållande till hur mycket mat man äter.

Kommentarer
Postat av: Anonym

ååh så gott!

2011-08-15 @ 18:58:02
URL: http://ellinorejonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS 2.0