I'll be by your side, when all hope has died
Igår lagade vi crepes här hemma! Vi provade att göra både champinjonstuvning och räkstuvning. Min favorit blev med champinjoner så tänkte bjuda på receptet vi använde oss av.
Crepes med champinjonstuvning
Det här behövs till 4 port:
Pannkakor:
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
1/2 tsk salt
smör till stekning
Fyllning:
400 g färska champinjoner
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vispgrädde
½ tsk salt
2 krm peppar
½ msk soja
½ dl dill, finhackad
Gratinering:
Riven ost
Gör så här:
Följ grundreceptet för pannkakor och gör fyllningen enligt följande:
Skiva champinjonerna och fräs dem i smör.
Pudra över mjölet, rör om och späd med buljong och grädde.
Tillsätt salt, peppar, soja och dill.
Låt småkoka ca 15 minuter.
Fördela fyllningen i pannkakorna och rulla ihop. Lägg pannkakorna i en form och strö över lite riven ost. Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter. Servera genast!
Följ grundreceptet för pannkakor och gör fyllningen enligt följande:
Skiva champinjonerna och fräs dem i smör.
Pudra över mjölet, rör om och späd med buljong och grädde.
Tillsätt salt, peppar, soja och dill.
Låt småkoka ca 15 minuter.
Fördela fyllningen i pannkakorna och rulla ihop. Lägg pannkakorna i en form och strö över lite riven ost. Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter. Servera genast!
Kommentarer
Trackback