I thank God that you're here with me

Nu till sommaren dyker det upp frukter som vi inte har året runt. En frukt som jag älskar är vattenmelon.

En av de största fördelarna med vattenmelon är antioxidanterna. Antioxidanter förhindrar cellskador från oxidation av cellerna, och neutraliserar och tar bort fria radikaler i kroppen.

Vitamin A och C, som båda är kraftfulla antioxidanter finns i vattenmelon. En enda portion vattenmelon har 24 % av rekommenderade dosen av vitamin C och 10 % av vitamin A. De här vitaminerna bidrar bland annat till att minska risken för stroke och hjärtinfarkt och minskar risken för tjocktarmscancer.

Lykopen, en karotenoid som är vanlig i tomat och mango, är en annan antioxidant som finns i vattenmelon. Lykopen har visat sig vara användbart för att förebygga bröst- och lungcancer. Och i kombination med grönt te ska vattenmelon hjälpa till att förebygga prostatacancer.

En annan av de många fördelarna med vattenmelon är att den är full med B-vitaminer och även mineralerna magnesium och kalium.

Vattenmelonen är en hälsosam frukt som innehåller mycket näring och lite kalorier (på grund av sin stora andel vatten).

Vattenmelonen är som godast att äta färsk, men fungerar alldeles utmärkt i smoothies också. Även fröna är fulla av viktiga näringsämnen, protein och kostfiber. I vissa delar av världen torkar man fröna och äter de som snacks. Här i Sverige brukar vi t.ex. tillsätta kärnorna i bröd.

Så njut nu av mycket vattenmelon i sommar och gör din hälsa en tjänst :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS 2.0