Share your sunshine with me


Har lånat en bok på biblioteket om detox. Jag har aldrig kört en detox, men har vänner som prövat och blev sugen själv :) Jag äter ju redan hälsosamt, eller försöker så gott det går i alla fall, men under detox tider så ska det vara strikt.

Detox handlar om att rensa kroppen från gifter, samtidigt som den ger oss mer energi och hjälper oss att hitta en hälsosam livsstil. Vi kan även få vackrare hud, glansigare hår och starkare naglar och vi känner oss samtidigt mindre rastlösa och får bättre koncentrationsförmåga och ökat immunförsvar - vilket leder till att vi blir friskare.

Om du lider att dessa symptom så kan en detox hjälpa dig extra mycket:

- Svårt att gå ner i vikt
- Allltid trött och sover dåligt
- Svullna och irriterande ögon
- Förstoppad eller har problem med tarmarna
- Ofta illamående och har matsmältningsproblem
- Ofta värk i leder och muskler
- Ofta huvudvärk
- Ofta hudutslag och problem med allergier
- Torr hud och problem med klåda
- Problem med torrt eller fett hår
- Svettas ofta
- Dålig andedräkt
- Ojämnt humör
- Känner dig deprimerad och håglös
- Stressad

Kosten som du äter kommer verka utrensande och är full med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Kosten ska hjälpa till med att rensa ut gifter och slaggprodukter. Slaggprodukter kommer från olika källor men främst från maten vi äter. Transfetter, raffinerade tillsatser, socker, bekämpningsmedel, färgämnen, stabiliseringsmedel och konserveringsmedel från kosten och sedan finns det den yttre påverkan i form av cigarettrök, avgaser och utsläpp från industrin. Luften vi andas innehåller tyvärr ofta höga halfter av farliga tungmetaller som bly och kadmium.

Våra kroppar kan ta hand om mindre mängder slagg och gifter, vår lever fungerar som kroppens reningsverk som renar och driver ut oönskade ämnen. Problem uppstår dock när mängderna slagg blir för höga och utsöndringsorganen blir överbelastade. Då kan inte kroppens reningsfunktion fungera normalt.

Alla behöver olika lång tid på sig för utrensing. Det kan handla om bara ett par dagar, två veckor eller en månad. Under detoxkuren samlas och rensas gifter och slaggprodukter ut ur kroppen, där de ofta har lagrats under många år. Människor som har stora ansamlingar av kemikalier, tungmetaller och slaggprodukter behöver ofta en längre detoxkur som hjälper kroppen att återställa sig i balans igen.

Jag tänkte göra en 3 eller 5 dagars detoxkur. Börjar dock först nästa vecka, då jag ska föra en matdagbok över varje dag så ni får se :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS 2.0